Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τώρα οι… άλλοι φοβούνται τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός που έκανε το καθήκον του στο Τελ Αβίβ, επιβεβαίωσε όσους τον πίστευαν και πλέον κρατάει στα δικά του χέρια την επιστροφή στα Φάϊναλ φορ.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πολλές φορές όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και πλησιάζεις στον στόχο, δυσκολεύεσαι να τελειώσεις τη δουλειά. Κάτι τέτοιο συνέβη στο παιχνίδι Μακάμπι-Παναθηναϊκός, όπου για ένα ημίχρονο οι πράσινοι ήταν έτοιμοι να γκρεμίσουν ότι έχτισαν με υπερπροσπάθεια το τελευταίο δίμηνο. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο και αποτέλεσμα αυτού ήταν το -10 από τους Ισραηλινούς.

Όμως ο Παναθηναϊκός του 2017 δεν γινόταν να χάσει τέτοια ευκαιρία… Με ένα διαστημικό 20λεπτο στην επανάληψη και στις δύο πλευρές του παρκέ οι πράσινοι όχι απλά πήραν μαζί τους από το Ισραήλ το πλεονέκτημα, όχι μόνο έστειλαν εκ νέου μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, αλλά σκόρπισαν την Μακάμπι με το επί μέρους 49-19!

Πλέον η ιστορία θυμίζει το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν του Εξάστερου με το ΟΑΚΑ να αποτελεί επί της ουσίας το διαβατήριο για την Πόλη. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μοιάζει πλέον τρένο δίχως φρένο… Βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα, πατάει γκάζι στο σωστό χρονικό σημείο και μοιάζει ικανή για τα πάντα! Το τριφύλλι έκλεισε το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας με πέντε συνεχόμενες νίκες και οχτώ στα δέκα τελευταία ματς, νούμερα που δείχνουν ότι το μομέντουμ τώρα είναι πράσινο!

Το σημαντικότερο συμπέρασμα πριν καν προκύψει οριστικά ο αντίπαλος στα προημιτελικά, είναι ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δεν φοβάται κανέναν. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στο ματς του Τελ Αβίβ, αλλά στη συνολική παρουσία του τριφυλλιού στη διοργάνωση τους τελευταίους μήνες.

Αυτή η πρόκριση είναι η απόλυτη δικαίωση αυτής της ομάδας, αλλά και όσων δεν σταμάτησαν να τη πιστεύουν. Όλα αυτά τη στιγμή που κάποιοι περίμεναν μια ήττα για να ψάξουν τα σενάρια αποκλεισμού. Άσχετα αν η εικόνα «φώναζε» ότι οι πράσινοι κοιτούσαν μόνο προς τα πάνω.

Η άποψη μπορεί να μπερδεύεται κάποιες φορές με την πεποίθηση. Άλλα συγγνώμη, ποια είναι η σχέση του φετινού ρόστερ με τις προηγούμενες χρονιές; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε προπονητή από το πάνω πάνω ράφι; Είναι και αυτά κάποια πράγματα που εμείς συνυπολογίζαμε και βλέπαμε το καλό να έρχεται… Θα πει κανείς ότι δεν θέλουν όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ την «επιστροφή» του Εξάστερου, αλλά αυτό είναι πρόβλημα άλλων.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός διάγει τις καλύτερες μέρες του μετά το 2012. Αυτό συμβαίνει γιατί οι δυνατότητες της ομάδας είναι τεράστιες και αρμόζουν στο μέγεθος του Εξάστερου, ο οποίος μοιάζει έτοιμος να νικήσει οποιονδήποτε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x