Χάντμπολ

Τζηράς στον ΣΠΟΡ FM: «Τότε πιστέψαμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε»

Για τη μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού και την τελική κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησε ο εξτρέμ των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Τζηράς.

Το χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός πίστεψε στην ανατροπή επί της ΑΕΚ αποκάλυψε ο Δημήτρης Τζηράς μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «FACE... BALL».

Ο εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι παρά τα γκολ που πέτυχε, βάζει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική διάκριση από την ομαδική ενώ αναφέρθηκε και στην πρόοδο του αθλήματος μέσω των μεγάλων ομάδων που έχουν επενδύσει στο άθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στους Σταύρο Χονδροθύμιο, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Τόλη Κοτζιά:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με ανατροπή: «Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε. Παρά το γεγονός ότι κάναμε το νταμπλ ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Ματώσαμε για να πάρουμε τους τίτλους. Δεν μου λέει κάτι αν βγήκα πρώτος σκόρερ. Για μένα σημασία έχει ότι πήραμε τους τίτλους. Λίγο με ενδιαφέρουν πόσα γκολ βάζω».

Για την άνοδο του αθλήματος: «Η είσοδος του Ολυμπιακού την εκτόξευσε. Είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ στον τελικό στις τρεις νίκες. Φέτος όλος ο κόσμος ασχολήθηκε με αυτό. Όσο περνάει ο καιρός θα το μαθαίνει όλο και περισσότερος κόσμος και θα μαθαίνει και τους κανονισμούς».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στους τελικούς: «Ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα και δεν γίνεται ξαφνικά να έχουμε γίνει οι πιο κακοί. Ματς με το ματς πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στην ανατροπή και όπως αποδείχθηκε τελικά το καταφέραμε».

Για το χάντμπολ στην Ελλάδα και το εξωτερικό; «Σε σχέση με το εξωτερικό είμαστε πιο πίσω. Ωστόσο, πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός και μπαίνουν στο άθλημα τόσο μεγάλα ονόματα, θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα και θα ανεβαίνει το άθλημα».

Για το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών σε σχέση με αυτούς του εξωτερικού: «Οι Ελληνες δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από τους παίκτες του εξωτερικού. Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι οι υποδομές, δηλαδή με ποιες βάσεις ξεκινάει κάθε παίκτης στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα».

Για το πότε πίστεψαν στην ανατροπή: «Είπαμε στο 2-0 ότι πάμε να τα δώσουμε όλα. Το τρίτο ματς στην έδρα μας ήταν καθοριστικό. Εκεί είδαμε ότι τους έχουμε και ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για την απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ερχόμενος στον Ολυμπιακό ονειρευόμουν διακρίσεις και κυρίως ομαδικές. Εγώ παίζω σε μια θέση εκτελεστική και εξαρτιέμαι πολύ από τους συμπαίκτες μου. Αυτοί με εμπιστεύονται και χαίρομαι που τους δικαιώνω, βγάζοντας τον καλύτερό μου εαυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x