Επικαιρότητα

Τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν Κούρδο (video)

Εικόνες φρίκης, καθημερινά, στην επικράτεια του αυτοανακηρυχθέντος «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ. Ακραίοι ισλαμιστές προβαίνουν σε ωμότητες κατά συρροή, αποκεφαλίζοντας αιχμαλώτους.

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός Κούρδου μαχητή από τζιχαντιστές «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο την Παρασκευή μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Μάλιστα, απείλησαν την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, πως θα εκτελέσουν και άλλους αιχμαλώτους, εάν συνεχίσουν να εξοπλίζονται από τις ΗΠΑ.

Στο οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας 05’:47’’ που δημοσιοποιήθηκε από τζιχαντιστές της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, παρουσιάζεται ομάδα Κούρδων αιχμαλώτων, να φορούν πορτοκαλί στολές.

Το πορτοκαλί χρώμα παραπέμπει ευθέως στις στολές των κρατουμένων από Αμερικανούς στη βάση του Γκουαντάναμο.

Ίδιες στολές είχαν φορέσει οι τζιχαντιστές και στον Αμερικανό φωτορεπόρτερ Τζέιμς Φόλεϊ, στο πρόσφατο βίντεο του αποκεφαλισμού του.

Στο νέο βίντεο, τρεις από τους ομήρους ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί να βάλει τέλος στη συνεργασία με την Ουάσιγκτον :

«Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (...) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας» λέει ένας από τους αιχμαλώτους στην κάμερα.

Στη συνέχεια του βίντεο, τρεις μαυροντυμένοι άνδρες μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης (πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή) στέκονται όρθιοι μπροστά από έναν Κούρδο όμηρο.

Κατόπιν ένας αυτούς τον αποκεφαλίζει…


Ακολουθεί το σχετικό video – Προσοχή, περιέχει σκληρές σκηνές :





Μόλις, την περασμένη εβδομάδα, το «Ισλαμικό Κράτος» είχε μεταδώσει βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό στο έδαφος της Συρίας, του Τζέιμς Φόλεϊ, ως «αντίποινα» για τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x