Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί κι έχουν όνομα

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν φταίει το εργαλείο όταν δεν λειτουργεί, αλλά ο μάστορας που το χειρίζεται.

Στη προκειμένη περίπτωση ο Παππάς είναι το «εργαλείο». Αυτός που έχει ακέραιη την ευθύνη για όσα έγιναν στην Τούμπα είναι εκείνος που έστειλε τον Παππά να διαιτητεύσει αυτό το παιχνίδι. Οι ορισμοί των διαιτητών γίνονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτά – τυπικά τουλάχιστον – είναι οι κ.κ. Νταμπόσης και Σωμαρακάκης. Ο Παππάς, καλώς ή κακώς είναι ένα διαβλητό πρόσωπο. Δεν έχει σημασία αν είναι καλός διαιτητής ή όχι. Αυτό που μετράει είναι ότι δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ακόμη κι αν αυτό δεν συνέβη με δική του υπαιτιότητα, αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Αυτός, ή αυτοί, λοιπόν που τον όρισαν να διευθύνει ένα τέτοιο παιχνίδι θα πρέπει: Να ήθελαν το κακό του, ή να ήθελαν να κάνουν επίδειξη θράσους και δύναμης, ή να εκτελούσαν συγκεκριμένες εντολές. Άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Εκτός αν διαθέτουν διεστραμμένα μυαλά, πράγμα που δεν πιστεύω να ισχύει. Επομένως αυτοί οι κύριοι, ή ένας από τους δυο, είναι οι ηθικοί αυτουργοί όσων συνέβησαν στην Τούμπα. Το αν έδωσε ή δεν έδωσε πέναλτυ ή αν έδειξε πολλές ή λίγες κάρτες έχει δευτερεύουσα σημασία.

Και μόνο το γεγονός ότι αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι αν και συνέτρεχαν και οι δέκα λόγοι οριστικής διακοπής του, που αναφέρουν οι κανονισμοί, αποδεικνύει το ακατάλληλο της επιλογής του.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν, με δεδομένη δηλαδή την ανικανότητα των ΠΑΕ να ελέγξουν τις εξέδρες των γηπέδων τους, αλλά και της ΕΠΟ να εγγυηθεί στοιχειώδεις προϋποθέσεις της διοργάνωσης, όπως ο ορισμός των κατάλληλων διαιτητών, η διακοπή του Κυπέλλου μοιάζει δυστυχώς η μόνη λύση για να μην συμβούν τα χειρότερα στα παιχνίδια που απομένουν.

Με λίγα λόγια όποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αρχίσουν και θα τελειώσουν ομαλά οι αγώνες της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ή του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (με οπαδούς και των δυο στο ΟΑΚΑ), να βγει να το δηλώσει , να πάρει όλη την ευθύνη και να υποστεί τις συνέπειες για ότι συμβεί.

Κι επειδή δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος η διοργάνωση του Κυπέλλου μας τελείωσε, με πολιτική απόφαση. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα.

Αποδεχόμενοι την ανικανότητα μας.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ