Επικαιρότητα

Υπήρχε έτοιμη μελέτη για τα ρέματα αλλά έμεινε στα συρτάρια της Περιφέρειας

Υπήρχε έτοιμη μελέτη που θα μπορούσε να «αναχαιτίσει» τα δύο φονικά ρέματα της Μάνδρας, ωστόσο το σχέδιο έμεινε στα... χαρτιά.

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τυπος, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμά του, υπήρχε έτοιμη μελέτη που θα μπορούσε να «αναχαιτίσει» τα δύο φονικά ρέματα της Μάνδρας, ωστόσο το σχέδιο έμεινε στα... χαρτιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εκλεγείσα το 2014 διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βρήκε «ουσιαστικά έτοιμη τη μελέτη διευθέτησης των δύο χειμάρρων, αφού είχε πάρει την πρώτη έγκριση από το 2012, από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Στα τρία χρόνια που πέρασαν το μόνο που έγινε ήταν ότι η μελέτη [...] προστέθηκε στα έργα υψηλής προτεραιότητας, με υψηλό μάλιστα βαθμό ωρίμανσης».

Την καταγγελία για τα 3 χρόνια αναμονής υπογράμμισε και η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη η οποία δήλωσε ότι «υπάρχει έτοιμη μελέτη για το έργο, είναι εγκεκριμένη και πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Μετά από 2-3 δεκαετίες έγινε η μελέτη και τρία χρόνια περιμένουμε. Να δούμε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο».

Τι προβλέπει η μελέτη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου «τα αναγκαία έργα επικεντρώνονταν σε δύο σημεία:

-Για το ρέμα «Σούρες» απαιτούνταν διαπλατύνσεις, εκβάθυνση αλλά κυρίως κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων πάνω στο ρέμα, με πιο αναγκαίο το εργοτάξιο του Δήμου Μάνδρας στο οποίο φυλάσσονταν τα απορριμματοφόρα. Με αυτό τον τρόμο διευθέτησης, το ρέμα θα μπορούσε να μεταφέρει τους μεγάλους όγκους νερού που κατά διαστήματα κατεβαίνουν από τα γειτονικά βουνά χωρίς να υπάρχει υπερχείλιση.

-Για το ρέμα «Αγίας Αικατερίνης» αν και αρκετά μικρότερο ρέμα, οι μηχανικοί έκριναν αναγκαία τη μερική εκτροπή του και σύνδεση του με το ρέμα «Σούρες», ώστε ο μεγαλύτερος όγκος νερού που κατεβαίνει από το όρος Πατέρα να μη χρειαστεί καν να περάσει μέσα από την πόλη. Σε δεύτερη φάση, για το νερό που θα περνούσε τελικά στο υπόγειο τμήμα του ρέματος, να υπήρχαν τα αναγκαία έργα που θα το ένωναν με τον ήδη υπάρχοντα αγωγό, καθώς αυτή τη στιγμή ο χείμαρρος δεν ενώνεται με τους ήδη υπάρχοντες αγωγούς της ΕΥΔΑΠ λόγω αστοχίας κατασκευής».

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x