Επικαιρότητα

Υπό δύσκολες συνθήκες η συζήτηση της αίτησης της «Μαρινόπουλος» για την υπαγωγή στο άρθρο 99

Κατά του αιτήματος το ελληνικό δημόσιο - Παρόντες δεκάδες πληρεξούσιοι δικηγόροι και εργαζόμενοι.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, τη μεγαλύτερη στη Ευελπίδων και την θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο», ξεκίνησε η συζήτηση των τεσσάρων αιτήσεων του ομίλου Μαρινόπουλος για έκδοση προσωρινής διαταγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο πλαίσιο των αιτήσεων που έχει υποβάλει για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Η συζήτηση γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς στην δικαστική αίθουσα δεν βρέθηκαν μόνο οι δεκάδες πληρεξούσιοι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσώπησαν τους πιστωτές που διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για πρόσθετες παρεμβάσεις των διαδίκων χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες, γεγονός που υποδηλώνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, καθώς το σύνολο των οφειλομένων της εταιρίας ανέρχεται στα 1,324 δισ. ευρώ.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των πιστωτών οι οποίοι άσκησαν κύριες και πρόσθετες παρεμβάσεις εμφανίστηκαν διχασμένοι με κάποιους να επιχειρούν να «μπλοκάρουν» την προσωρινή διαταγή και άλλους να ζητούν να προχωρήσει θετικά το δικαστήριο. Οι τράπεζες, πάλι, τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το ίδιο έκανε και το ΙΚΑ, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν «ναι» με την προϋπόθεση να υπάρξει ρητή δέσμευση εξαίρεσης όλων των αποδοχών τους και διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν, οι τελευταίοι, από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Η εταιρία δήλωσε στο δικαστήριο πως δεσμεύεται για το σύνολο των εργαζομένων.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της επικαλέστηκαν επιστολή της εταιρίας Σκλαβενίτης με την οποία δηλώνει το ενδιαφέρον της για την είσοδο της στην Μαρινόπουλος υπό προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος έγινε από το ελληνικό δημόσιο.

Πάντως, οι τέσσερις αιτήσεις υπαγωγής της εταιρία στο άρθρο 99 αναμένεται να συνεκδικαστούν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x