Πόλο

Υπόκλιση όλης της Ευρώπης στον Ολυμπιακό

Το στοιχείο που καθιστά τον Ολυμπιακό κυρίαρχο στο ευρωπαϊκό πόλο είναι η διάρκεια και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει την ομάδα που έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια ο Θοδωρής Βλάχος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού γράφει ξανά ιστορία και οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για τους ερυθρόλευκους και τα όσα έχουν καταφέρει, όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποιος από χθες βράδυ τα ρεπορτάζ πολλών ευρωπαϊκών ιστοσελίδων, παρατηρεί την αίσθηση που προκάλεσε η μεγάλη πρόκριση των ερυθρόλευκων κόντρα στην Προ Ρέκο.

Βλέποντας ειδικότερα τα όσα γράφουν οι Ιταλοί για τον μεγάλο χθεσινό ημιτελικό, διαπιστώνει πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα της ελληνικής ομάδας, γιατί απέναντι στον Ολυμπιακό είναι μια υπερδύναμη που το μπάτζετ της ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ.

Παράλληλα όμως διακρίνει τον θαυμασμό και την αναγνώριση για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά, να τυγχάνει της αποθέωσης του ευρωπαϊκού Τύπου, για τα όσα έχει καταφέρει. Κι αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς είναι ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Και φέτος είναι πάλι στον τελικό με στόχο να διατηρήσει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Φερεντσβάρος. Όσοι ξέρουν καλά πράγματα και καταστάσεις στο ευρωπαϊκό πόλο, τονίζουν πως αυτό που πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός ήταν άθλος.

Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Γιατί απέναντι στους ερυθρόλευκους βρέθηκε μια ομάδα που ήταν το απόλυτο φαβορί για να πάρει την κούπα, αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και το απέδειξαν με εντυπωσιακό τρόπο.

Το στοιχείο που καθιστά τον Ολυμπιακό κυρίαρχο στο ευρωπαϊκό πόλο είναι η διάρκεια και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει την ομάδα που έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια ο Θοδωρής Βλάχος.

Θυμίζουμε ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2016 το 2018 και θα παίξουν και απόψε. Στα τέσσερα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δώσει το παρών σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό τα λέει όλα.

Τόσο για την διοίκηση του συλλόγου, όσο και για τον προπονητή και τους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί λοιπόν απόψε με την ουγγρική Φερεντσβάρος και θέλει να κάνει την διαφορά, κατακτώντας ξανά την κορυφή της Ευρώπης. Δεν είναι εύκολο αλλά όταν μιλάμε για την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού οι υπερβάσεις είναι κομμάτι της… καθημερινότητας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x