Τένις

Υποκλίθηκε στον «βασιλιά» ο Στέφανος!

Έπεσε σε… τοίχο το όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά για τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στον τελικό της Βαρκελώνης από τον βασιλιά του χώματος, Ράφα Ναδάλ.

Δεν πειράζει Στέφανε!

Μετά από μια μυθική εβδομάδα (που «σκότωσε» τον έναν αντίπαλό του μετά τον άλλο), ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το όνειρό του στη Βαρκελώνη.

Στον τελικό του Open της καταλανικής πρωτεύουσας, ο 19χρονος τενίστας έπεσε πάνω στο ανυπέρβλητο εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ και ηττήθηκε 2-0 σετ (6-2, 6-1), ύστερα από 1 ώρα και 19’, με τον Ισπανό να πανηγυρίζει τον 11ο τίτλο του στο τουρνουά και να διευρύνει το αήττητο σερί του στο χώμα στα... 46 σετ, δείγμα του θαύματος που κυνηγούσε σήμερα ο συμπατριώτης μας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να φτάσει στον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο ATP (και μάλιστα 500άρα διοργάνωση), αλλά έδειξε με την πορεία του πως το μέλλον του ανήκει.

Εξ' ου και από αύριο θα σκαρφαλώσει στο Νο44 της παγκόσμιας κατάταξης, την ώρα που ο σπουδαίος Ράφα θα διατηρήσει τα πρωτεία του (αν έχανε σήμερα, θα έπεφτε δεύτερος πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ). Παράλληλα, ο Στέφανος θα δει τον προσωπικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 250.000 ευρώ (κι εκείνος του Ράφα κατά 500.000).

Ο Στέφανος με το βραβείο του φιναλίστ του τελικού




Αν και μπήκε καλά στο ματς, παίρνοντας το πρώτο γκέιμ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Τσιτσιπά. Έδειχνε αγχωμένος (και πώς να μην είναι) και δεν μπορούσε να βρει «αντίδοτο» στα δυνατά χτυπήματα του Ναδάλ, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να πάρει τα πέντε επόμενα γκέιμ. Ο «βασιλιάς του χώματος» ταλαιπωρούσε διαρκώς τον Έλληνα, τον έτρεχε από τη μία γωνία στην άλλη και τελικώς έφτασε εύκολα στο 1-0 με 6-2. Ο Στέφανος δεν έκανε το γνωστό επιθετικό παιχνίδι του (απόρροια και του γεγονότος πως απέναντι του είχε έναν μύθο), ήταν αρκετά παθητικός, κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να εκμεταλλευτεί ο Ράφα… Κάπως έτσι προηγήθηκε σχετικά εύκολα 3-0 γκέιμ στο δεύτερο σετ, ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας θα μπορούσε να «απαντήσει» με μπρέικ, αλλά στις τρεις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, δεν τα κατάφερε. Ο τελικός είχε ουσιαστικά… ήδη τελειώσει, με τον 31χρονο να κατακτά άνετα και το δεύτερο σετ, με 6-1, μετά από δύο χαμένα ματς πόιντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x