Επικαιρότητα

Υποχωρούν οι υποψίες για νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν μπορεί να εκτιμήσει αν η δόνηση οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο

Υποχωρεί το σενάριο της νέας πυραυλικής δοκιμής από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας καθώς τόσο οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές όσο και ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών αφήνουν σαφέστατα να εννοηθεί ότι η σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός 3,5 βαθμών που καταγράφηκε στη Βόρεια Κορέα οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.

Το USGS ανακοίνωσε πάντως ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Οστόσο ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

«Δύο σεισμοί! Ο δεύτερος είναι πολύ μικρότερος. Είναι απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! », αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.

Η αγωνία για το τι πραγματικά έχει συμβεί στην Βόρεια Κορέα ξεκίνησε σήμερα το πρωί όταν η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας (αξίζει να σημειωθεί ότι το Πεκίνο είναι προνομιακός συνομιλητής της Πιονγκγιάνγκ) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πιθανόν να οφειλόταν σε «έκρηξη», ενώ αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η αρχική του άποψη είναι ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Πηγή: protothema.gr - Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x