Κώστας Μιαούλης

Υψηλός βαθμός για την ΑΕΚ, παρά την απραξία

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για το πρώτο πολύ σημαντικό επίσημο τεστ της ΑΕΚ στην σεζόν, που την βρήκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό ετοιμότητας παρά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Κρίμα που δεν ήρθε το «διπλό» στην Κομοτηνή. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να το πάρει, σ’ ένα παιχνίδι, που παρά το γεγονός πως δεν έχει αγώνες στα πόδια της, παίζοντας απέναντι σε έναν αντίπαλο Σούπερ Λίγκας, ήταν σαφώς ανώτερη . Με λίγη περισσότερη προσοχή στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να είχε φύγει με τους τρεις πόντους και θα μιλούσαμε για μια όμορφη «κιτρινόμαυρη» Τετάρτη, μετά και την πρόκριση στο μπάσκετ επί του Κολοσσού.

Ειδικά η «Ένωση» του πρώτου μέρους, αφήνει πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα για τη σεζόν, όποτε αυτή ξεκινήσει. Η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου που θέλει να περάσει το τεχνικό επιτελείο. Γρήγορη μεταφορά της μπάλας, δίχως η μπάλα να σηκώνεται από το τερέν, άνοιγμα του πλάτους του γηπέδου για να βρίσκονται περισσότεροι κενοί χώροι και πίεση ψηλά που θα πνίξει τον αντίπαλο. Ειδικά το τελευταίο, το έπραξε αρκετές φορές η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού να πουλάνε εύκολα την μπάλα.

Στο κομμάτι από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει στο πλάτος, έβγαλε φάσεις, είχε 3-4 πολύ καλές στιγμές μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, όμως η κεφαλιά του Πλατέλλα, η αριστουργηματική πάσα του Αραβίδη (έκανε πολλή δουλειά τραβώντας την άμυνα πάνω του) στον Μάνταλο στον κενό χώρο σε μια φάση που άργησε και κόπηκε και η απευθείας εκτέλεση του τελευταίου στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους δεν έφεραν το γκολ. Πιθανολογώ πως αν ο Δέλλας, είχε βάλει προς τον άξονα, πολύ νωρίτερα τον Μπαρμπόσα, πράγμα που έκανε από το 60’ και μετά, το αποτέλεσμα θα ήταν νικηφόρο. Κάτι επίσης που περνάει στα συν, είναι η ανασταλτική λειτουργία του κέντρου, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει καθαρόαιμος κόφτης.

Η γραμμή, που με εξαίρεση ένα-δύο προσωπικά λάθη, παίρνει σχεδόν άριστα είναι η άμυνα. Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο, αμυντικά άριστος ήταν ο Μπακάκης με γρήγορες επιστροφές, καλός και ο Πεταυράκης με εξαίρεση ένα λάθος. Η κάλυψη στα άκρα λειτούργησε και σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ παίρνει σχεδόν άριστα.

Ασφαλώς της έλειψε το γκολ. Αυτό έχει να κάνει και με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, αλλά και με το γεγονός πως στο τέλος, οι παίκτες της ΑΕΚ, ίσως παραήταν ομαδικοί κάποιες φορές. Με την πάροδο της σεζόν, θα λυθεί και αυτό το θέμα, αν και πάγια εκτίμηση μου, είναι πως μία ακόμα προσθήκη τον Ιανουάριο, μπροστά, μπορεί να εκτινάξει αγωνιστικά τον «Δικέφαλο».

ΥΓ: Πολύ κλοτσοπατινάδα από τους παίκτες του Πανθρακικού, άνετα θα μπορούσαν να έχουν αποβληθεί κι ένας και δύο παίκτες του. Φανταστείτε τι θα γίνει στην Football League…

ΥΓ1: Εξαιρετικά ενθαρρυντικό το ξεκίνημα με τη νίκη επί του Κολοσσού στο μπάσκετ. Μιλάμε για μια ομάδα, 10-12 ημερών που κατάφερε ν΄ ανταπεξέλθει σε ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x