Κώστας Μιαούλης

Ωρίμασε σαν οργανισμός και οι οπαδοί της έχουν δικαίωμα στα όνειρα

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, δείχνει να έχει μάθει από τα παθήματα της και γράφει για τους παίκτες που φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο της.

Το κλίμα ευφορίας που ακολούθησε την εξέλιξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, είναι απόλυτα λογικό. Οι «Ενωσίτες» περίμεναν δέκα ολόκληρα χρόνια για να πάρει η ομάδα τουλάχιστον την πρωτιά στα πλέι-οφ. Καπάκι την επόμενη μέρα «σκάει» δημοσιογραφικά η επαφή με τον Σκόκο και πλέον όλοι οι ΑΕΚτζήδες βρίσκονται στην πρίζα, μιας και ο ίδιος ο «Δαίμονας» μοιάζει για πρώτη φορά μετά από τα καλοκαίρια που ξανακούστηκε το όνομα του, να είναι κι εκείνος ζεστός για μια επιστροφή. Τα στιγμιότυπα με τα highlights του Νάτσο, στους υπολογιστές, στα τάμπλετ και τα κινητά των «Ενωσιτών» παίζουν ακατάπαυστα, μέρα νύχτα. Νομίζω πως η υποδοχή που θα γίνει στον Σκόκο, αν επιστρέψει, πραγματικά δεν θα έχει προηγούμενο.

Aσφαλώς και θα υπάρξουν δυσκολίες. Επίσης, η ΑΕΚ θα πρέπει ν' ασχοληθεί με το ζήτημα του Σκόκο για έναν εύλογο χρόνο. Μάλιστα το ρεπορτάζ λέει πως η Ένωση δεν σκοπεύει να το κάνει σίριαλ και θα αφιερώσει το πολύ δύο εβδομάδες για την περίπτωση του. Σίγουρα όμως η κιτρινόμαυρη ομάδα, οφείλει και να προχωρήσει τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα. Αν μπορεί να γίνει του Σκόκο, καλώς, αλλιώς η ΑΕΚ θα πάει παρακάτω, δίχως να σπαταλήσει καιρό.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ πάει για έναν από τους κεντρικούς της στόχους με τη μία (έναν εκ των δύο βασικότερων για να γίνει πρωταθληματική) είναι πολύ σημαντικό και δείχνει πως η ΑΕΚ πήρε το μάθημα της, αφού η αναζήτηση άρχισε με το που τελείωσε η σεζόν. Μακάρι τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα από τον Αραούχο, αλλά όπως είπε και ο Μανόλο στον ΣΠΟΡ FM, αν είναι να γυρίσει ο «Τσίνο» αυτό θα το ξέρουμε κατά τα μέσα Αυγούστου. Οπότε η ΑΕΚ πρέπει πάντα ν’ αναζητά και επιθετικό, όπως δείχνει να έχει ψάξει τη δουλειά και για τον αριστεροπόδαρο στόπερ.

Το βασικότερο είναι πως η Ένωση τελειώνοντας τη σεζόν, ξέρει ποιόν θα έχει στον πάγκο της. Αυτό είναι το βασικότερο απ’ όλα, όπως και το γεγονός πως ο Ανδαλουσιανός δεν βρίσκεται στο τιμόνι με ερωτηματικά και δεύτερες σκέψεις, αλλά έχει ολοκληρώσει μια αποστολή που στα μισά της σεζόν, φαινόταν αδιανοήτο πως θα μπορούσε να επιτευχθεί. Επίσης αυτό που μπορεί να ισχυριστεί κανείς με βεβαιότητα, είναι πως ο Χιμένεθ δεν πρόκειται να κάνει...εκπτώσεις. Φέτος πιστεύω πως ο Μελ, είναι και ο ίδιος φτιαγμένος και πάνω απ’ όλα ξέρει πως όσα καταφέρει στο μεταγραφικό παζάρι, θα τα εξαργυρώσει και η ομάδα, αλλά και η ΠΑΕ σαν έσοδα με τα διαρκείας να εκτοξεύονται, αν γίνουν οι κινήσεις που πρέπει.

Η προοπτική με τις δύο ευκαιρίες για να παίξεις Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, σε κάνει να κινείσαι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είναι ευκολότερο να δελεάσεις στόχους, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ανοιχτεί κάπως περισσότερο για λιγότερους πάντως ποδοσφαιριστές από άλλες φορές. Αν η Ένωση, όπως λέει η πληροφόρηση μου, πάει στοχευμένα για τέσσερις με πέντε ποδοσφαιριστές, συν τους Τσιντώτα και Γιακουμάκη που ήδη έχει αποκτήσει, τότε έχει τη δυνατότητα να τελειώσει νωρίς και βέβαια να δώσει τη δυνατότητα στον Χιμένεθ, να έχει όλα τα όπλα του στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ώστε να μπορέσει να δομήσει σωστά την ομάδα.

Η ΑΕΚ τα περασμένα καλοκαίρια, έπαθε και το πλήρωσε μέσα στη διάρκεια των προηγούμενων σεζόν. Αυτή την φορά σαν οργανισμός, μοιάζει πιο ώριμη και κατασταλαγμένη από ποτέ και μένει αυτό ν’ αποδειχθεί και εμπράκτως. Τα σημάδια πάντως και οι ενδείξεις, δείχνουν πως βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x