Μιχάλης Λεάνης

Χαίρονται να παίζουν, χαίρεσαι να τους βλέπεις

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει στο www.sport-fm.gr για τα συστατικά που οδηγούν την Εθνική στον δρόμο της επιτυχίας.

Το είπε και ο Φώτης Κατσικάρης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ αγώνων της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: η Ελλάδα μοιάζει να είναι ομάδα "παντός καιρού".

Στα παιχνίδια με Σενεγάλη, Φιλιππίνες και Πουέρτο Ρίκο έχει δείξει ότι μπορεί να επιτίθεται το ίδιο αποτελεσματικά απέναντι σε στημένες άμυνες, σε σετ παιχνίδι αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν προβληματίστηκε από τα περίεργα και διαφορετικά στυλ μπάσκετ που κουβάλησαν στη Σεβίλλη Σενεγάλη και Φιλιππίνες και πήρε όλα τα ματς με χαρακτηριστική άνεση.

Σίγουρο είναι ότι τα δύσκολα είναι μπροστά για την Εθνική. Άλλωστε, το παραδέχονται και το δηλώνουν όλα τα μέλη της. Σίγουρο όμως είναι και το γεγονός ότι η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Καταφέρνει και διορθώνει μικρές λεπτομέρειες και μοιάζει - πλέον - απόλυτα έτοιμη για τα ντέρμπι με Κροάτες και Αργεντινούς τα οποία ενδεχομένως θα μας οδηγήσουν και στον αφρό του ομίλου.

Εξηγείται και τεχνικά η δύναμη ή μάλλον δυναμική αυτή της Εθνικής. Τα βασικότερα συστατικά όμως της πετυχημένης μέχρι σήμερα συνταγής είναι η σοβαρότητα και η συνέπειά της. Το είπε και ο Νίκος Ζήσης: είναι σπουδαίο πράγμα να ξέρεις ότι το ρόστερ είναι γεμάτο εν δυνάμει πρωταγωνιστές. Ο αρχηγός έχει επαληθευτεί πριν ακόμα μιλήσει: στην πρεμιέρα πρωτοστάτησε ο Καϊμακόγλου για να ακολουθήσουν Πρίντεζης, Μπουρούσης, Καλάθης, Αντετοκούνμπο και φυσικά ο ίδιος ο Ζήσης.

Και φυσικά δεν τους έχει αγγίζει κανένα μαγικό χέρι τους παίκτες του Κατσικάρη. Οι διεθνείς που ταξίδεψαν στην Ισπανία έχουν την τύχη να καθοδηγούνται προπονητικά από ένα επιτελείο το οποίο δείχνει να ξέρει όχι μόνο κάθε πτυχή του ταλέντου τους αλλά και πώς να το εκμεταλλευτεί. Γι' αυτό βλέπεις τα παιδιά να παίζουν γεμάτοι ενθουσιασμό σε κάθε ματς, γι' αυτό και το προϊόν που προσφέρουν χαίρεσαι να το βλέπεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x