Βαγγέλης Νεραντζιάς

«Χαλινάρια» στον Στραματσόνι

Ο τεχνικός διευθυντής Ζιλμπέρτο Σίλβα και οι λόγοι που πρέπει να πλαισιώσει τον Αντρέα Στραματσόνι. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στη τελική ευθεία είναι οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν την πρόσληψη του επιτακτική ανάγκη….

Κάνοντας μια πρόχειρη ανάγνωση για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Βραζιλιάνος πρώην άσος του τριφυλλιού τη θέση του τεχνικού διευθυντή, προκύπτουν μόνο θετικά συμπεράσματα.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ένας άνθρωπος παγκόσμιας αναγνώρισης όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, έχει εξαιρετικές γνωριμίες με τους συλλόγους του τοπ επιπέδου και βγάζει έναν σεβασμό σε όποιον έχει απέναντι του, κάτι που οφείλεται στον κρυστάλλινο του χαρακτήρα.

Σε επίπεδο γνώσεων για τον 40χρονο πλέον Ζιλμπέρτο μιλάει η ποδοσφαιρική του καριέρα. Έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο κύπελλο, το Κονφεντερέϊσον και το Κόπα Αμέρικα με τη Βραζιλία, έχει αγωνιστεί μια εξαετία στην… καλή Άρσεναλ του Ανρί κατακτώντας τίτλους και παίζοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές του πράσινου νταμπλ το 2010, κάτι που σημαίνει ότι ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Όλα δείχνουν ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει όλο το πακέτο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το τριφύλλι, όπου είναι φανερό ότι λείπει ένας τεχνικός διευθυντής που θα ισορροπήσει την κατάσταση στην ομάδα και πέρα από τη συνεργασία με τον προπονητή, θα επιβλέπει τον Στραματσόνι, ο οποίος δεν θα αποφασίζει πλέον μόνος του.

Για παράδειγμα έχει διαρρεύσει ότι ο Ιταλός έχει στο μυαλό του για το καλοκαίρι αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, κάτι που μοιάζει ακατανόητο, από τη στιγμή που τον περασμένο Γενάρη έγιναν όχι μία και δύο, αλλά εννέα μεταγραφές! Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν, μια ομάδα που ανακατεύει τόσο πολύ το δυναμικό της σε μεταγραφική περίοδο, δύσκολα κατακτά τίτλους.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποιες κινήσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού που προκαλούν ερωτηματικά, όπως οι ανανεώσεις συμβολαίων με τους Ταυλαρίδη, Μαρινάκη ως το 2017, τη στιγμή που ο ίδιος δείχνει να μην τους εμπιστεύεται εδώ και καιρό…

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμπειρία του Ζιλμπέρτο Σίλβα και τη γνώση που έχει για τη λειτουργία ένα σοβαρού κλαμπ, δείχνουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε πέρα από τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις και εκτιμήσεις, ο Ζιλμπέρτο χρειάζεται για να κρατήσει τα χαλινάρια στον Στραματσόνι και να μην λειτουργεί η ομάδα με το «αποφασίζω και διατάζω…» του ενθουσιώδη Ιταλού τεχνικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x