Γενικά

Χάλκινο μετάλλιο για τον Σγουρόπουλο στην Πολωνία

Θετικό απολογισμό είχε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στα ατομικά αγωνίσματα του πολωνικού Οπεν νέων πινγκ πονγκ.

Κατέκτησε την τρίτη θέση στο διπλό νέων με τον Λιθουανό συμπαίκτη του, Μεντάρδας Στανκεβίτσιους, και πλασαρίστηκε στην πρώτη οκτάδα του απλού. Στο διπλό ήταν πέμπτο φαβορί, στο απλό έκτο κι, αφού προχώρησε νικηφόρα, εκεί όπου θεωρητικά είχε τον πρώτο λόγο, έκανε και το κάτι παραπάνω με την παρουσία στα ημιτελικά του διπλού.

Το μετάλλιο δίνει συνέχεια στα δύο χρυσά και το ένα ασημένιο μετάλλιο στο Οπεν του Βελγίου τον περασμένο μήνα, μάλιστα το τουρνουά της Πολωνίας είναι πιο πάνω σε δυναμικότητα, καθώς ανήκει στα Premium events του World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στο απλό νέων, ο Σγουρόπουλος συνέχισε το πρωί από τον δεύτερο γύρο. Είχε αντίπαλο τον Πορτογάλο Βίτορ Αμορίμ κι, αφού πήρε στην παράταση το πρώτο σετ ακολούθως έφτασε σχετικά εύκολα στο τελικό 4-0 (12-10, 11-6, 11-4, 11-6).

Στη 16άδα, είχε πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στον Πολωνό Άρτουρ Γκρέλα. Δέχτηκε μεγάλη πίεση από την αρχή και ξέφυγε με τα ποιοτικά επιθετικά χτυπήματα, το καλό μπλοκ και το σερβίς για να επικρατήσει με 4-2.

Το απόγευμα στα προημιτελικά, ο Σγουρόπουλος βρήκε μία ακόμα φορά μπροστά του τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα. Ο τελευταίος πήρε τη νίκη με 4-0.

Συγκινήσεις πρόσφερε η προσπάθεια του Σγουρόπουλου και στο διπλό νέων. Συνέχισε την αποδοτική συνεργασία με τον Στανκεβίτσιους κι, αφού την Τετάρτη, προχώρησαν με τρεις νίκες στην οκτάδα, την Πέμπτη εξασφάλισαν θέση στο πόντιουμ όταν απέκλεισαν με 3-1 σετ τους Κινέζους Κάο Γιαντάο/Ζενγκ Μπέισουν.

Το απόγευμα, παρουσιάστηκαν ξανά …ρουμανικά εμπόδια. Για την είσοδο στον τελικό το ελληνολιθουανικό ζευγάρι αντιμετώπισε το πρώτο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ράρες Σίπος/Κριστιάν Πλετέα. Συνεργάστηκε καλά, κατέκτησε το πρώτο σετ και δημιούργησε νευρικότητα στους αντιπάλους, αλλά η συνέχεια δεν κύλησε θετικά και ήρθε η ήττα με 3-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x