Γενικά

Χάλκινο μετάλλιο η Παπαδημητρίου στο διπλό κορασίδων του γαλλικού Οπεν

Θα γίνουν συνήθεια στο τέλος τα μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα στα διεθνή Οπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης των νεαρών ηλικιών.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πρόσθεσε ένα ακόμα στη συλλογή της, αυτήν τη φορά στη Γαλλία. Στο τουρνουά της βαθμίδας Premium, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στο Μετς, η 15χρονη πρωταθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς. Άρχισαν ως τρίτο φαβορί του ταμπλό, προχώρησαν με τρεις νίκες και στον αγώνα για την είσοδο στον τελικό, κάμφθηκαν με 3-1 σετ από το δεύτερο φαβορί, ένα ιαπωνικό ζευγάρι, που έφτασε αργότερα στην κατάκτηση της πρωτιάς.

Στο ίδιο αγώνισμα είχε ξένη συμπαίκτρια και η Χρυσή Φωτιάδου. Η πρωταθλήτρια από τη Φλώρινα και η Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16. Τα κορίτσια έκαναν γερά τεστ σ’ ένα ακόμα δυνατό τουρνουά του World Junior Circuit και τώρα θα μεταβούν στο Βέλγιο για το Οπεν του Σπα, που γίνεται 15-19 του μήνα.

Η Παπαδημητρίου και η Αράποβιτς, δύο αθλήτριες με πολύ υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Under 15, έχουν συνεργαστεί και σε άλλα τουρνουά. Είχαν καλά πλασαρίσματα και τώρα κατάφεραν να φτάσουν πρώτη φορά και στο βάθρο των νικητών. Αφού το Σάββατο προχώρησαν στον δεύτερο γύρο του διπλού, τη Δευτέρα συνέχισαν με δύο ακόμα νίκες για να εξασφαλίσουν το μετάλλιο.

Στη 16άδα, απέκλεισαν με οριακή νίκη 3-2 τις Μπριάνα Μπούργος/Ανάγια Πάτελ από το Πουέρτο Ρίκο και την Αγγλία αντίστοιχα με 3-2 σετ (12-10, 9-11, 12-10, 14-12) και στην οκτάδα τις Ρουμάνες Ιοάνα Σινγκορζάν/Έβελιν Ούνγκβαρι με 3-1 σετ (11-6, 11-8, 10-12, 11-6).

Στα ημιτελικά, συνάντησαν τις Γιαπωνέζες Κάχο Ακάε/Σακούρα Γιοκόι, που προχωρούσαν από τη βάση του ταμπλό. Πήραν το πρώτο σετ, ήταν απολύτως ανταγωνιστικές και στα επόμενα, αλλά ηττήθηκαν με 3-1 σετ και αρκέστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο (11-9, 8-11, 9-11, 6-11).

Στο διπλό κορασίδων συνέχιζαν τη Δευτέρα και η Φωτιάδου με τη Λουτζ. Στον γύρο των «16», είχαν πολύ δύσκολο απέναντι στο ίδιο ιαπωνικό ζευγάρι και δεν μπόρεσαν να πιέσουν. Έχασαν με 3-0 σετ (2-11, 7-11, 4-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x