Επικαιρότητα

Χαμός στη δίκη Πάνου Καμμένου-Κουρτάκη!

Ατάκες-φωτιά ειπώθηκαν στην εκδίκαση της αγωγής του Γιάννη Κουρτάκη εναντίον του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «zougla.gr».

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον του Υπουργού Άμυνας ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη με αφορμή tweet του κ. Καμμένου στο οποίο αναφερόταν το όνομα του κ. Κουρτάκη και δίπλα υπήρχε το hashtag #Noor 1.

Ο ίδιος ο Γιάννης Κουρτάκης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και όρισε μάρτυρα τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Υπουργός με την αναφορά του φωτογράφισε τον εκδότη ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση του Noor 1:

«Φαντάζομαι τον συνέδεσε λόγω της φιλίας του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθότι οι δυο άντρες είναι φίλοι κι έχουν ακουστεί διάφορα ανυπόστατα που μόνο ως αστεία μπορούν να εκληφθούν για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μπορεί να το έκανε ο υπουργός γιατί δυσαρεστήθηκε με κάποια δημοσιεύματα».

Η συνήγορος του κ. Καμμένου, κα Τζούλη, απηύθυνε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να θίγεται με την ανάρτηση ο Γιάννης Κουρτάκης, αφού δεν είναι εμπλεκόμενος με την υπόθεση του NOOR 1, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναφορά στη Δικαιοσύνη στο επίμαχο twitter σχετίζεται με τις νομικές ενέργειες που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την υπόθεση της Ικαρίας. Υπόθεση που αφορούσε τη σύλληψη δυο δημοσιογράφων των «Παραπολιτικών», οι οποίοι είχαν φωτογραφίσει το σπίτι της συζύγου του Υπουργού στο νησί και τα παιδιά τους.

Ο συνήγορος του κ. Κουρτάκη, Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος σε δικό του μάρτυρα, είπε: «Το όνομα του εφοπλιστή για τον οποίο γίνεται εδώ και καιρό ο λόγος είναι του κ. Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης είναι φίλος με τον κ. Κοτσώνη και ο κ. Μαρινάκης είναι φίλος με τον κ. Κουρτάκη. Μήπως ο κ. Καμμένος θεώρησε επομένως ότι οι κ.κ. Κοτσώνης και Κουρτάκης είναι φίλοι;». Εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο η κίνηση του κ. Βορίδη να επιδείξει στο δικαστήριο φωτογραφία του κ. Κοτσώνη μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη από σουίτα του "Γ. Καραϊσκάκης" για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του περί προσπάθειας διασύνδεσης του κ. Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη μέσω της φιλίας του τελευταίου με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού...

Όσον αφορά στο επίμαχο hashtag, η συνήγορος και σύζυγος του Πάνου Καμμένου αποκάλυψε ενώπιον της έδρας: «Ο Γιάννης Κουρτάκης έχει σχέση με τον Αιμίλιο Kοτσώνη, καταδικασμένο για την υπόθεση του Noor 1. Ο Κοτσώνης ήταν στέλεχος στο Μετρόραμα, εφημερίδα που συστεγαζόταν με τα «Παραπολιτικά» στο κτήριο της οδού Ιάσονος 2 στον Πειραιά. Ο Γιάννης Κουρτάκης είναι έμμισθος υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη, εξ ου και το συγκεκριμένο hashtag».

Συνεχίζοντας η Έλενα Τζούλη επισήμανε: «Ο Κουρτάκης έχει άμεση σχέση με τον Κοτσώνη, όχι με την υπόθεση του Noor 1. Γιατί άραγε ο επικεφαλής των Παραπολιτικών δεν έχει γράψει ποτέ σε κανένα του δημοσίευμα, για μια τόσο σημαντική υπόθεση όπως το Noor 1, ότι ως βασικός εγκέφαλος φέρεται ο Κοτσώνης; Επίσης, γιατί αφού λέει ότι θίγεται ο ενάγων, ζητά συνέντευξη συνεχώς από τον Πάνο Καμμένο;».

Υπόψιν του δικαστηρίου, προς απόδειξη των ισχυρισμών, τέθηκαν τρία ΦΕΚ με τους ισολογισμούς της εταιρείας METRORAMA ΕΠΕ καθώς και τροποποίηση του καταστατικού για τη μεταφορά έδρας στο Δήμο Πειραιά επί της οδού Ιάσονος 2, στα οποία αναφέρεται ως νόμιμος εκπρόσωπος ο Αιμίλιος Κοτσώνης, όπως και η ταυτότητα της εφημερίδας όπου εμφανίζεται ως σύμβουλος έκδοσης ο Γ. Κουρτάκης.

Δηλαδή, τα «Παραπολιτικά» και το «Μetrorama» μοιράστηκαν την ίδια στέγη, είχαν την ίδια έδρα, επί της οδού Ιάσονος 2 στον Πειραιά…

Ο μάρτυρας υπεράσπισης απάντησε ότι εκείνη την περίοδο δεν ίσχυε συστέγαση των γραφείων των «Παραπολιτικών» και της επιχείρησης συμφερόντων Κοτσώνη, καθώς και ότι ο προϊστάμενος του ζητάει συνέντευξη από τον Πάνο Καμμένο τηρώντας αντικειμενικά δημοσιογραφικά κριτήρια, παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι έχει υποστεί βλάβη από αυτόν.

Τον λόγο πήρε τέλος ο Πάνος Καμμένος: «Ήμουν σαφής σε όσα ανέφερα στην τηλεοπτική εκπομπή. Θεωρώ ότι το συμβάν της Ικαρίας έγινε επίτηδες από τον Γιάννη Κουρτάκη και σε αυτό αναφερόμουν για τα μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη στην ανάρτηση. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κοτσώνης είναι εργοδότης του Κουρτάκη, είναι ίδια επιχείρηση το «Μετρόραμα» και τα «Παραπολιτικά», για αυτό έκανα τη συγκεκριμένη αναφορά. Επίσης, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σύμφωνα με την αναφορά μυστικού μάρτυρα της υπόθεσης Noor 1, που βρίσκεται στη φυλακή, ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε την ίδια φρουρά με αυτή των Παραπολιτικών».

Επανέλαβε τέλος ότι η αναφορά του στο twitter για τη Δικαιοσύνη σχετίζεται με τα συμβάντα της Ικαρίας.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ολόκληρο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x