Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Χαστούκι, μεν, αλλά απόλυτα σωστό να μην πάει Άγγλος διαιτητής στο Μουντιάλ!

Μπορεί να μοιάζει διαδικαστικό ζήτημα ωστόσο είναι τεράστια ζημιά το να μην υπάρχει Βρετανός διαιτητής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσιας. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μόλις στην προηγούμενη μεγάλη διοργάνωση υπήρχε η εμφατική παρουσία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που σφύριξε στον τελικό του Euro το 2016. Κορυφαίος και με διαφορά εκείνη την εποχή διαιτητής όχι μόνο στο νησί αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Κλατενμπεργκ προτίμησε τα λεφτά της Μέσης Ανατολής από το να κάθεται στην Αγγλία για να τον βάζουν πού και πού να σφυρίξει την Γουότφορντ με την Κρίσταλ Πάλας! Ο στρουθοκαμηλισμος που επικρατούσε στη διαδικασία της αγγλικής ομοσπονδιας σχετικά με το ποιους επέλεγε για να προτείνει στη FIFA εξώθησε τον Κλάτενμπεργκ να φύγει και ουσιαστικά να αφήσει ορφανή την αγγλική διαιτησία.

Το 2010 στην Νότια Αφρική ένας άλλος Αγγλος διαιτητής είχε σφυρίξει τον τελικό, ο Γουέμπ και παρότι αν θυμάστε τα θαλάσσωσε μην αποβάλλοντας τον Ντε Γιονγκ για το εγκληματικό τάκλιν στον Αλόνσο (για το οποίο δεν έβγαλε καν κίτρινη κάρτα) δεν έπαυε να είναι κάτι σημαντικό να διευθύνεις το σπουδαιότερο ματς της τετραετίας!

Πηγαίνοντας πιο πίσω και φτάνοντας μέχρι τον περίφημο Τζακ Τέιλορ το 1974 στο Μόναχο, Η λίστα είναι μεγάλη και δεν αποτελείται μόνο από Αγγλους αλλά και εξαιρετικούς Σκωτσέζους Ουαλους και Ιρλανδούς ρέφερι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x