Γενικά

«Χαστούκι’ της Βαλκανικής Ομοσπονδίας τζούντο σε Σιώπη και προσωρινή διοίκηση

Ηχηρό «χαστούκι» δέχτηκε η προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας τζούντο από τη Βαλκανική Ομοσπονδία του αθλήματος με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή της προς την προσωρινή διοίκηση, η Βαλκανική Ομοσπονδία αναφέρεται στα πολλά και σοβαρά οργανωτικά προβλήματα του πρωταθλήματος, τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου, τη μη τήρηση των συμφωνιών σχετικά με τις τιμές των ξενοδοχείων, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στα όσα διαδραματίστηκαν στο επίσημο τραπέζι προς τις ξένες αποστολές.

Ένα περιστατικό, αρνητικός πρωταγωνιστής του οποίου υπήρξε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Βίκτωρας Σιώπης, και θύμα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, και ο πρόεδρος του Φίλιππου Αμυνταίου, Μεράμπι Ηλιάδης. Ο τελευταίος ικανοποίησε το αίτημα της προσωρινής διοίκησης για παραχώρηση υλικών που ανήκουν στο σύλλογο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Οι Νίκος και Μεράμπι Ηλιάδης βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το δείπνο των ξένων αποστολών. Ο εκ των διοργανωτών, Βίκτωρας Σιώπης, με αγενέστατο τρόπο και μπροστά στους εκπροσώπους των δέκα βαλκανικών χωρών που συμμετείχαν στους αγώνες, ζήτησε από τους δύο παράγοντες του ελληνικού τζούντο, να αποχωρήσουν από το τραπέζι, αφού δεν ήταν «ευπρόσδεκτοι».

Οι Νίκος και Μεράμπι Ηλιάδης χωρίς δεύτερη σκέψη κάθισαν σε διπλανό τραπέζι, το οποίο δεν άργησε να γεμίσει από τους παράγοντες των βαλκανικών χωρών. Μπροστά, μάλιστα, στην προτροπή του Βίκτωρα Σιώπη προς τον υπεύθυνο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας να παραμείνουν στο τραπέζι που είχαν κλείσει οι διοργανωτές, εισέπραξαν την απάντηση ότι «ο Νίκος Ηλιάδης είναι το ελληνικό τζούντο» και θα ήταν αγένεια να μην καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

«Ο κόσμος του τζούντο, σέβεται και υποκλίνεται στα κατορθώματα του Νίκου Ηλιάδη και των αθλητών του. Το ίδιο ισχύει και για εμάς και νιώθουμε άβολα με ό,τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, φανερά εκνευρισμένος για ότι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

Οι Νίκος Ηλιάδης και Μεράμπι Ηλιάδης, όπως ήταν λογικό, ανέλαβαν και την πληρωμή του δείπνου, αφήνοντας τον Βίκτωρα Σιώπη και όλους τους συνεργάτες του να προσπαθούν να αντιληφθούν την γκάφα που είχαν κάνει.

«Η προσωρινή διοίκηση και ο άνθρωπός της, ο Βίκτωρας Σιώπης, δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν ότι η οικογένεια Ηλιάδη έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάδειξη του ελληνικού τζούντο όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, η προσβολή προς το πρόσωπό μας τους γύρισε ‘μπούμερανγκ’. Ελπίζουμε μόνο να μην υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στο μέλλον για το ελληνικό τζούντο», τόνισε ο Νίκος Ηλιάδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x