Σταύρος Χονδροθύμιος

Χατζηισαΐας, ο θρίαμβος του… αυτονόητου

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sportfm.gr για την υποδειγματική αγωνιστική συμπεριφορά του Δημήτρη Χατζηισαΐα πριν πάει στον ΠΑΟΚ, κόντρα στη γνωστή ελληνική καχυποψία.

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε και ήταν σχεδόν άψογος. Είναι αυτό είδηση, θα μου πείτε, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που διανύει έτσι κι αλλιώς εξαιρετική σεζόν; Ναι, είναι! Διότι αυτήν την σπουδαία εμφάνιση την πραγματοποίησε απέναντι στην επόμενη ομάδα του!

Για να γίνω πιο σαφής, στη χώρα που το δεδομένο -δυστυχώς- αποτελεί σημείο αναφοράς, η απόδοση του 23χρονου αμυντικού στον αγώνα του κυπέλλου, χρίζει έπαινο! Το όνομά του είχε ακουστεί λίγες μέρες πριν το ματς από τους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, ως βασικού στόχου για την ενίσχυση του «δικεφάλου του Βορρά». Μάλιστα οι πληροφορίες λίγο πριν την αναμέτρηση, έκαναν λόγο για σχεδόν βέβαιη μετακίνηση του στόπερ στη Θεσσαλονίκη. Τι έχουμε συνηθίσει λοιπόν; Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ποδοσφαιριστής να μην αγωνίζεται καν, ακόμα κι αν δεν έχει κλείσει η μεταγραφή του.

Θυμάμαι δεκάδες παρόμοια περιστατικά, με τους μεταγραφικούς στόχους να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους κόντρα στη μελλοντική του ομάδα από την τηλεόραση. Αιτία; Είτε γιατί ο προπονητής του θεωρούσε ότι ο παίκτης δεν θα απέδιδε τα αναμενόμενα, αφού δεν θα ήθελε να… βλάψει την επόμενη του ομάδα, είτε διότι ήθελε να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που το ματς δεν του έβγαινε και μετά θα έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και ότι τα λάθη δεν ήταν σκόπιμα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, ο ίδιος ο αθλητής ή προφασιζόταν ενοχλήσεις και μικροτραυματισμούς ή απλά εξέφραζε την επιθυμία του να μην αγωνιστεί για.. προφανείς λόγους!

Ο Χατζηισαΐας όχι μόνο αγωνίστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά η απόδοσή του ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη και αξίζει τόσο αυτός συγχαρητήρια, που δεν επηρεάστηκε από όλη αυτήν την ιστορία, όσο και ο Ουζουνίδης που τον εμπιστεύτηκε. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε ένα αδιάφορο ματς πρωταθλήματος, αλλά σε αγώνα κυπέλλου, γνωρίζοντας δηλαδή ο παίκτης, ότι με την απόδοσή του, συνεισφέρει για να μην συνεχίσει στο θεσμό η ομάδα που θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα, σε μια διοργάνωση μάλιστα που αποτελεί πλέον πρωταρχικό στόχο για το «δικέφαλο».

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ και η διοίκηση του, μπορούν να χαμογελούν για την απόκτηση του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη τιμιότητας του παίκτη, από το μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Χατζηισαΐας δεν θέλησε να… καλοπιάσει τους επόμενους οπαδούς του και το επόμενο αφεντικό του, αλλά τίμησε στο έπακρο τη φανέλα που φορούσε και τα έδωσε όλα στο γήπεδο κι ας αγωνιζόταν απέναντι στους μελλοντικούς του συμπαίκτες! Αυτό λέει πολλά για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι αν κάποιος κάνει μια φορά την… στραβή, τότε είναι πολύ πιθανό να την ξανακάνει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x