Ο ηγέτης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατηγόρησε ευθέως τη Σαουδική Αραβία ότι κήρυξε πόλεμο στον Λίβανο και στη σιιτική οργάνωση της οποίας είναι επικεφαλής, υποστηρίζοντας ότι ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ αλ Χαρίρι κρατείται από τους Σαουδάραβες.

Ο Χαρίρι παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο, με τηλεοπτικό διάγγελμά του από το Ριάντ όπου βρισκόταν.

Σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Νασράλα είπε ότι η παραίτηση του Χα?ρίρι είναι "μια σαουδαραβική παρέμβαση άνευ προηγουμένου" στην πολιτική σκηνή του Λιβάνου και κάλεσε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να επιστρέψει στη Βηρυτό. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου παραμένει νόμιμη και δεν έχει παραιτηθεί. "Ο επικεφαλής της κυβέρνησης κρατείται στη Σαουδική Αραβία, του απαγορεύεται μέχρι τώρα να επιστρέψει στον Λίβανο", είπε. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο Χαρίρι "υποχρεώθηκε" από τους Σαουδάραβες να υποβάλει παραίτηση και "να διαβάσει ένα κείμενο γραμμένο από εκείνους".

Ο Νασράλα κατηγόρησε επίσης τη Σαουδική Αραβία ότι ζήτησε από το Ισραήλ να πλήξει τον Λίβανο. "Το πιο επικίνδυνο, είναι να υποκινείς το Ισραήλ να πλήξει τον Λίβανο. Μιλώ για πληροφορίες που διαβεβαιώνουν ότι η Σαουδική Αραβία ζήτησε από το Ισραήλ να πλήξει τον Λίβανο", επέμεινε.

"Σήμερα είμαστε ισχυρότεροι", πρόσθεσε, προειδοποιώντας το Ισραήλ να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Ο Νασράλα υποστήριξε εξάλλου ότι οι Υεμενίτες αντάρτες Χούτι (που στηρίζονται από το Ιράν) έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν πυραύλους, διαψεύδοντας έτσι τον ισχυρισμό της Σαουδικής Αραβίας ότι η οργάνωσή του ήταν εκείνη που εκτόξευσε έναν πύραυλο εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Ριάντ την περασμένη εβδομάδα.

Η Σαουδική Αραβία θα αποτύχει στον Λίβανο, όπως έγινε και σε όλα τα άλλα πεδία της περιοχής, συνέχισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ