Stoiximan Super League

«Χρόνια πολλά, Σάλπι»

Ανακοίνωση με την οποία εύχεται χρόνια πολλά στον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που σήμερα κλείνει τα 33 του χρόνια εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του, και η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ του ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και πάντα επιτυχίες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την πορεία του διεθνούς άσου

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, του Αποστόλη και της Κυριακής, γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1981, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ως παιδί ασχολήθηκε με την ελληνορωμαϊκή πάλη – μάρτυς το κορμί του και η ιδιοσυγκρασία του – και το 1995 βρέθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Γιώργου Κούδα, αφού νωρίτερα είχε περάσει από την Ακαδημία Ζάχου και την ομάδα του Αστέρα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Στα 16 του εντάχθηκε στο δυναμικό των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στο ντεμπούτο του σκόραρε, φυσικά. Στα 18 του, υπό τις οδηγίες του Ολλανδού προπονητή Αρι Χάαν, μπήκε αλλαγή στο 88? στο ματς με την Λοκομοτίβ Τιφλίδας κι έκανε το 2-0. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Λάρισα και Καβάλα και το καλοκαίρι του 2002 ο Αγγελος Αναστασιάδης ζήτησε την επιστροφή του στην ομάδα. Μάλιστα στην πρώτη του σεζόν, 2002-2003, μετά την επιστροφή του κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδας.

Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το πέτυχε τον Σεπτέμβριο του 2002, κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Εχει αγωνιστεί σε περισσότερους από 1.000 αγώνες, επίσημους και φιλικούς με τις ομάδες του. Εχει αφιερώσει 26 χρόνια στον αθλητισμό, στον πρωταθλητισμό και τις διακρίσεις.

Ακόμα κι αν οι αριθμοί δεν θα έπρεπε να είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν συνεπέστατο ποδοσφαιριστή, ποιος μπορεί να αγνοήσει πια, να υποβαθμίσει το ότι ο Σάλπι είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με 87 γκολ, πίσω από μορφές του αθλήματος και του Δικεφάλου, όπως ο Σταύρος Σαράφης και ο Γιώργος Κούδας, ο πρώτος σε συμμετοχές και γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου, ενώ μετρά 11 σερί σεζόν με διψήφιο αριθμό γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x