Κώστας Νικολακόπουλος

Χωρίς βοήθεια από τις μεταγραφές, με ρέντα, αλλά & με εξυπνάδα & θέληση

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπριζ.

• Ξεκινάμε από το αυτονόητο: η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν σπουδαία, από την στιγμή που έπαιξε πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Σάντσεθ με το σκορ 1-1.

• Μία νίκη που του δίνει ένα προβάδισμα πρόκρισης στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αν βάλει ένα γκολ στο Βέλγιο, θα πρέπει να φάει τρία για να αποκλειστεί. Κι αμυντικά η Μπριζ που είδαμε δύσκολα δεν τρώει γκολ! Εδώ απόψε ο Παναθηναϊκός σε όλο το β΄ημίχρονο δεν πάτησε την περιοχή της κι όμως σκόραρε! Με ένα πέναλτι-δώρο που δεν το κάνουν ούτε στις γειτονιές.

• Σπουδαία η νίκη και γιατί ήρθε χωρίς τη βοήθεια των πιο σημαντικών μεταγραφών του Παναθηναϊκού.

• Ο Εσιέν είναι ακόμη στα φυσιοθεραπευτήρια.

• Ο Βέμερ είχε μία τυπική παρουσία κι ήταν θεατής στη φάση του 0-1.

• Κι ο Σάντσεθ έφαγε ήττα στο ξεκίνημα της ίδιας φάσης, γλίτωσε ελέω επόπτη μία μεγάλη γκάφα πάνω στην γραμμή του αράουτ κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες σε μία ανύποπτη φάση. Λες και σα μικρό παιδί πήγε να πάρει ρεβάνς γιατί λίγο νωρίτερα ο αντίπαλός του πήγε να τον παίξει με τον αγκώνα. Ας έχουμε υπόψιν μας ότι την τελευταία τριετία του στη Μάλαγα ο Ισπανός στόπερ είχε τρεις αποβολές, εκ των οποίων τις δύο από το α΄ημίχρονο, όπως και σήμερα…

• Καθαρά αγωνιστικά, είναι καλό που ο Σάντσεθ βγαίνει στα πλάγια για να βοηθήσει τον αριστερό μπακ, αλλά ακόμη ο συγχρονισμός του με Πράνιτς, Ταυλαρίδη και Κουτρουμπή είναι σε πολύ μέτριο επίπεδο.

• Στο α΄ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε να δείξει την ποιότητα των Μπεργκ και Νίνη, η οποία όμως δεν έφτανε, αφού δεν είχαν βοήθειες. Στο β΄ο Αναστασίου αποδείχθηκε ότι έκανε εύστοχες επιλογές, «κλείνοντας» την ομάδα του, με την αφαίρεση του…Νίνη και τη προσθήκη του Λαγού, αλλά πραγματικά ήταν και τυχερός που δεν κόστισαν οι κακές αντιδράσεις του Τριανταφυλλόπουλου, αλλαγή για το κέντρο της άμυνας, λόγω της αποβολής.

• Γενικά ο Παναθηναϊκός είχε ρέντα. Εύκολα η Μπριζ θα μπορούσε να ήταν μπροστά στο σκορ και 0-2 στο α΄μέρος και 1-2 στο β’ . Και μετά θα μιλούσαμε για εντελώς άλλο ματς. Ρέντα και στον τρόπο που έκανε το πέναλτι για το 2-1 ο έγχρωμος αμυντικός της Μπριζ. Θα έλεγα εγώ ρέντα και για την αντίδραση του αντίπαλου προπονητή, που παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω συνέχιζε να κρατάει τρεις στόπερ σε όλο το ματς!!!

• Όμως, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πραγματικά κι έξυπνα στο β΄ημίχρονο και έδειξε χαρακτήρα όταν μετά το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ (ουσιαστικά αυτός το κέρδισε με την πονηρή κεφαλιά-πάσα στον Καρέλλη, όμως είναι απορίας άξιον πως του δίνουν ακόμη τα πέναλτι, αφού δεν το έχει), μπόρεσε κι ισοφάρισε αμέσως, με τον γκολτζή Σουηδό.

• Μπορεί να την πάρει την πρόκριση. Γιατί δείχνει να την θέλει, αλλά και γιατί η Μπριζ δείχνει μία ας την πω έτσι αφελής ομάδα! Δύο παιχνίδια έχει παίξει σε τέσσερις ημέρες, έχει προηγηθεί και στα δύο, έχει μείνει με παίκτη παραπάνω και στα δύο και τα έχει χάσει και τα δύο! Ο δε γκολκίπερ της, με την έξοδο που έκανε στο 1-1, μοιάζει μέτριος όχι για προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για βελγικό πρωτάθλημα.

• Παρεμπιπτόντως, ο έτερος γκολκίπερ Κοτσόλης είχε κακές (η μη έξοδος στη μικρή του περιοχή στη φάση του 0-1) και καλές στιγμές. Οι καλές ήταν και καθοριστικές, αφού σε δύο-τρεις περιπτώσεις ενήργησε καταλυτικά. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κι ο ίδιος ακόμη δεν είναι τόσο σίγουρος. Είχε και την τύχη και σε δύο (άστοχες) κεφαλιές των Βέλγων.

• Ο Παναθηναϊκός την πάτησε στην αρχή, όχι παράλογα, αφού οι Βέλγοι ξεκινάνε κάθε χρόνο τα επίσημα παιχνίδια τους τέλη Ιουλίου. Η Μπριζ την πάτησε στο β΄όταν ίσως και επηρεασμένη από τη ζέστη δεν είχε καθαρό μυαλό.

• Όπως κι αν έχει, είναι ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Όσο, όμως, εύκολα μπορεί να περάσει, αν σκοράρει έξω, άλλο τόσο μπορεί και να αποκλειστεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x