Κώστας Νικολακόπουλος

«Χωρίς λόγια» είναι κι εδώ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr μέσα σε λίγες λέξεις την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

***Όταν το έγραψα σε ανύποπτο χρόνο, ότι η Ελλάδα και φέτος, για δεύτερη στη σειρά χρονιά, θα είχε ένα και μοναδικό εκπρόσωπο στα Κύπελλα Ευρώπης μετά τις γιορτές, με είχαν κατηγορήσει ως βιαστικό. Τώρα, είναι και μαθηματικά: μόνο ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στην Ευρώπη, όπως ακριβώς και πέρσι.

***Έχεις, δηλαδή, από τη μία πλευρά τον Ολυμπιακό με τους 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και το διπλό μέσα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ.

***Κι από την άλλη, έχεις τον ΠΑΟΚ, με μόλις 4 βαθμούς στο Γιουρόπα Λιγκ! Χωρίς καν νίκη. Ούτε επί της Γκαμπάλα του Αζερμπαϊτζάν. Και τον Παναθηναϊκό να έχει…προλάβει να αποκλειστεί δύο φορές στην Ευρώπη μέσα στον Αύγουστο, τη δεύτερη από την Γκαμπάλα...

***Και την ΑΕΚ να έχει ως μεγαλύτερη, πιο σημαντική νίκη της στη σεζόν, από την επιστροφή της δηλαδή στην Α΄ Εθνική, το 1-0 επί του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ. Η, το 1-0 του Κυπέλλου στην Ξάνθη.

***Αυτή δεν είναι η κατάσταση; Χωρίς υπερβολές και χωρίς…τίποτα. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Από τη μία είναι ο ένας και τι κάνει αυτός ο ένας κι από την άλλη είναι οι άλλοι και τι κάνουν αυτοί οι άλλοι.

***Εδώ δεν μπορείς ούτε να ωραιοποιήσεις πράγματα, ούτε να υποβαθμίσεις, ούτε να προπαγανδίσεις. Ο ένας κάνει αυτό, οι άλλοι κάνουν αυτά.

***Μου θυμίζει τις γελοιογραφίες που κοίταζα μικρός στις εφημερίδες κι είχαν λεζάντα, «χωρίς λόγια». Δηλαδή, δεν χρειάζονταν καν λεζάντα. Έβλεπες και καταλάβαινες. Και γελούσες.

***Έτσι είναι κι εδώ. «Χωρίς λόγια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x