Νίκος Ζέρβας

Αν και οι άλλοι τρεις, είναι σαν τον… Πολ

Ο Μπράντον Πολ υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ο Νίκος Ζέρβας αναλύει τα στοιχεία που θα προσδώσει και την χρησιμότητα που θα είχαν οι υπόλοιπες τρεις δωδεκαδάτες προσθήκες να είναι σαν και αυτόν.

Μετά το ραντεβού Αγγελόπουλων-Μπλατ την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός έβαλε, έπειτα από θερμή εισήγηση του προπονητή, στην τελική ευθεία με αποφασιστικότητα που δείχνει πολλά, το θέμα της απόκτησης του Μπράντον Πολ. Ένα παιδί που μπήκε πλέον στο ρόστερ με λίγους μήνες καθυστέρηση, αφού και τον Ιανουάριο ήταν με το στυλό στο… χέρι, αλλά προτιμήθηκε ένας «καθαρός» πλέι μέικερ. Ο 28χρονος Αμερικανός, είναι η τρίτη προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν και αναμφίβολα η πιο ποιοτική, ακριβή και «αστραφτερή» από τις άλλες δύο των Πάντερ και Κόνιαρη.

Μεταγραφή που δείχνει πως οι «ερυθρόλευκοι» βαδίζουν στο να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ με ο,τι καλύτερο μπορούν. Με βάση τις δεδομένες δυσκολίες της εποχής, όπου η… μισή Ευρωλίγκα έχει τρελαθεί και σκορπάει τα εκατομμύρια σαν τα γαρίφαλα στις ένδοξες εποχές της νυχτερινής Ελλάδας. Για τον Ολυμπιακό, ένας παίκτης εκατομμυρίου, δε μπορεί να θεωρηθεί φθηνή ή από το κάτω «ράφι» λύση, αφού όπως είχαμε προϊδεάσει, ποσά άνω του ενάμιση εκατομμυρίου, ήταν διαθέσιμα μόνο για τον Σλούκα και όχι, μόνο, λόγο της δεδομένης αξίας του. Το βέβαιο, είναι πως ο πρώην παίκτης των Σπερς, είναι μία αξιόλογη προσθήκη με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται.

Το αν θα πετύχει ή όχι, θα αποδειχθεί στο παρκέ και κυρίως από το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο προπονητής για το πώς θα τον αξιοποιήσει. Σιγά-σιγά, πρέπει να αφήνουμε στην άκρη (σ.σ. και ίσως αργήσαμε) τους διθυράμβους του καλοκαιριού, αφού η ιστορία έχει αποδείξει πως συχνά-πυκνά πέφτουμε έξω και πως τα φαινόμενα απατούν. Ο Πολ έχει πολλά θετικά στοιχεία, που είναι η αθλητικότητα (σ.σ. καιρό είχε να πάρει τέτοιο γκαρντ ο Ολυμπιακός), το καλό μακρινό σουτ, η δυνατότητά να σκοράρει κοντά στο καλάθι και κυρίως λόγω των μακριών χεριών του, η διάθεσή του να παίζει αξιόπιστη άμυνα από το «1» μέχρι το «3». Είναι παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί στις άμυνες με αλλαγές, δεν τον ποστάρεις εύκολα, αλλά το κυριότερο, ανεβάζει επίπεδο την επίθεση με το σκοράρισμά του.

Είναι ένας καλός πλάγιος παίκτης που δεν έχει ιδιαίτερη δημιουργία ούτε τρομερή ικανότητα στο πικ εν ρολ, αλλά ο Μπλατ θα ψάξει τα δύο τελευταία από άλλους παίκτες του στην περιφέρεια. Υπό προϋποθέσεις, παίζει και στο «3», είναι γρήγορος, έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα (Εφές) και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Παίκτης που ο Γκρεγκ Πόποβιτς έδωσε πάνω από 60 συμμετοχές με καλά λεπτά στους Σπερς, δε μπορεί να είναι τυχαίος και έχει όλα τα φόντα για να βοηθήσει, αν ισχύσουν όλα τα παραπάνω που αναφέραμε για το πλάνο και την «χημεία» που θα βρει ο προπονητής.

Ο Ολυμπιακός πλέον θα στραφεί άμεσα στην ενίσχυση της φροντ λάιν του με δύο αθλητικούς ψηλούς στο «4» και στο «5», κινήσεις σημαντικές για το να θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός για την είσοδο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Θα είναι ευχής έργον αυτοί οι δύο παίκτες, συν τον απαραίτητο και κομβικό για την άρτια-δημιουργική ομαδική λειτουργία, πλέι μέικερ-ηγέτη που αναζητείται με υπομονή στην αγορά, να είναι και οι τρεις επιπέδου Πολ σε χαρακτηριστικά, ικανότητες, αξία και εικόνες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την επιβεβλημένη επιστροφή στην κανονικότητα που αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο, θα είναι οι πιο δυνατές βάσεις για την δύσκολη σε όλα τα επίπεδα σεζόν που ακολουθεί.

Υ.Γ.1: Πολύ καλά κάνει ο Ολυμπιακός και ο Μπλατ και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει, αν γίνει, με το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλει να γεμίσει το ρόστερ με 7-8 ξένους. Καλύτερα να είσαι γεμάτος από την αρχή με 13-14 κυριολεκτικά έτοιμους παίκτες και 2-3 συμπληρωματικούς, παρά να… τρέχεις μεσούσης της σεζόν. Όμως χρειάζονται και έλληνες...

Υ.Γ.2: Ο Γιώργος Μπόγρης σε μεγάλο βαθμό αδικήθηκε και από τους δύο προπονητές του. Άξιζε περισσότερο χρόνο ως τρίτος σέντερ και ποτέ δε μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν ήταν εκεί όταν χρειαζόταν. Έπαιξε μέχρι και με… ενάμιση γόνατο και λειτούργησε ως κυματοθραύστης με τους οπαδούς των αντιπάλων με συμπεριφορές που πολλές φορές ήταν υπερβολικές, αλλά μέσα από την καρδιά του. Δεδομένα αγαπά την ομάδα και είναι καλύτερος παίκτης απ’ ότι φάνηκε στο διετές πέρασμά του. Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα όμως και αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό. Έχει όλα τα φόντα και τον χρόνο στην Ισπανία να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν δύο χρόνια.

Υ.Γ.3: Ο Ζακ ΛεΝτέι από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως δεν είναι σέντερ, αλλά αποκτήθηκε για αυτό. Άλλη μία περυσινή ανορθογραφία του Μπλατ, που όταν κατάλαβε το λάθος και τον έβαλε στο «4», η ομάδα είχε πάρει συνολικά την κάτω… βόλτα. Έχει επιθετικό ταλέντο, αλλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ το μυαλό του, να γίνει πιο ομαδικός και να βελτιώσει το κορμί του για την άμυνα. Για την ώρα δεν είναι παίκτης αυτού του επιπέδου.

Y. Γ. 4: Θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής κωφών που μετά το ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν και το Παγκόσμιο. Χαϊνά, Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου, Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη, Κοτσιάφτη και Πατέρα οι Παγκόσμιες πρωταθλητριες μας.

Υ.Γ. 5: Μετά το show με τους διαιτητές και την γραμματεία, απαίτηση να κατέβουν οι φανέλες των Διαμαντιδη και Σπανουλη. Επειδή λέει ειχαν διαφήμιση στοιχηματικης, την ωρα που στους αγώνες μια χαρά η ΕΟΚ διαφημίζει στοίχημα. Μακράν χειρότεροι αυτοί που τον στηρίζουν...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x