Νίκος Ζέρβας

Άλλοι εδώ θα σταματούσαν, ο Σπανούλης θα… αρχίσει

O Νίκος Ζέρβας γράφει για τον πιο δύσκολο αγώνα που θα παίξει μετά την επέμβασή του ο Βασίλης Σπανούλης και εκφράζει την σιγουριά πως θα επιστρέψει το ίδιο δυνατός, αλλά ακόμα πιο… πεινασμένος.

Όσο και αν ψάξεις στον σύγχρονο αθλητισμό, πολύ δύσκολα ένας αθλητής τόσο υψηλού επιπέδου, όσο ο Βασίλης Σπανούλης, θα συνέχιζε να μεγαλώνει τον προσωπικό του μύθο έχοντας ξεπεράσει το 36ο έτος της ηλικίας του, παίζοντας σε άκρως ανταγωνιστική λίγκα ενάντια στους κορυφαίους. Ο, μεταξύ άλλων, πρώτος σκόρερ του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, ο δεύτερος στην Ευρωλίγκα και πρώτος πασέρ της, αντί να… φλερτάρει και με άλλες πρωτιές στην εν εξελίξει σεζόν, καλείται από σήμερα να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα της καριέρας του. Το σοβαρό χειρουργείο στον περονιαίο τένοντα, του βάζει για λίγο «φρένο», αλλά σίγουρα προσωρινό. Σύντομα το πόδι θα ξαναπάει στο γκάζι.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το συντριπτικό, αν όχι όλο, ποσοστό των αθλητών στην ηλικία του, με τόσο σοβαρό τραυματισμό, θα σκέφτονταν πως ήρθε η ώρα να αποσυρθούν. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, τα έχει κατακτήσει όλα και έχει βγάλει χρήματα για να ζήσουν με άνεση τα πέντε υπέροχα παιδιά του. Αυτό θα έλεγε η λογική, όμως με τον συγκεκριμένο τύπο δεν υπάρχει τέτοια. Η αγάπη και το μεράκι του γι’ αυτό που κάνει, όχι μόνο δεν θα αφήσουν έναν σοβαρό, τον σοβαρότερο, τραυματισμό που είχε ως τώρα στην πλούσια και πολύχρονη καριέρα του, να τον οδηγήσει σε παράδοση των όπλων, αλλά, είναι βέβαιο πως θα τον πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Όσοι τον ξέρουν έστω και λίγο, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή η άσχημη εξέλιξη, θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο.

Όχι μόνο για να παίξει περισσότερο απ’ ότι ίσως να είχε υπολογίσει, αλλά για να κάνει τα πάντα, ώστε να επιστρέψει στην ίδια καλή, αν όχι και καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Με σκληρή καθημερινή δουλειά, απόλυτη και ευλαβική τήρηση του προγράμματος αποθεραπείας, υπομονή, γιατί θα την χρειαστεί, και στήριξη από την πολυαγαπημένη οικογένειά του, κανείς δεν θα στοιχημάτιζε στο ότι δεν θα τα καταφέρει. Η ψυχική και σωματική του δύναμη είναι τέτοια, που εκτός όλων των άλλων που έχει υλοποιήσει στην ζωή και στην καριέρα του, έχει αγωνιστεί τόσες και τόσες φορές τραυματίας και με πρόβλημα. Αρκετές ημέρες πριν το τελικό χτύπημα στο παιχνίδι με την Αρμάνι, όπως αποδείχθηκε σήμερα κατά την διάρκεια της επέμβασης, έπαιζε με δύο κομμένους τένοντες γύρω από τον αστράγαλο!

«Πονούσα, αλλά όχι τόσο για να χάσω τόσο κρίσιμα παιχνίδια», ήταν τα λόγια του, λίγο αφότου είχε μάθει πως η δουλειά από τους γιατρούς κ.κ. Χίσσα και Ευαγγέλου είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στο τραυματισμένο δεξί του πόδι. Αν μπορούσε να αντέξει λίγο ακόμα τον πόνο, δεν αποκλείεται να ρίσκαρε να παίξει, αγνοώντας τις συμβουλές του γιατρού του Ολυμπιακού (είχε από την αρχή αποφανθεί… χειρουργείο). Ευτυχώς (σ.σ. σχήμα λόγου), οι πόνοι ήταν έντονοι. Με τον τρόπο λοιπόν που θα δουλέψει και με την έξτρα… πείνα που του δημιουργήθηκε, μέσα στον Οκτώβρη του 2019 αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμος να φορέσει ξανά την πολυαγαπημένη του «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Διότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως τον περιμένει δυνατό και απομένουν τα τυπικά, όποτε αυτά γίνουν. Σίγουρα, θα ήταν πολύ καλύτερο και τιμητικό η συμφωνία να γίνει αυτόματα πριν την επέμβασή του (όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κλαμπ), όμως η σχέση των δύο πλευρών είναι τέτοια, που δεν τίθεται αμφισβήτηση. Για τον κόσμο και τον ψυχισμό του αρχηγού βέβαια, θα λειτουργούσε ευεργετικά, αλλά τα ανοικτά μέτωπα στην ΚΑΕ είναι πολλά. Οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν χρειάζονται περισσότερα από πέντε λεπτά μαζί του για την ουσία, άρα λογικά είναι όλα θέμα χρόνου.

Μαζί του «έχτισαν» την ομαδάρα των προηγούμενων χρόνων, μαζί του θα την χτίσουν ξανά, μαζί του θα την αναγεννήσουν. Φροντίζοντας αυτή τη φορά να τον πλαισιώσουν όπως θα έπρεπε εδώ και χρόνια (με υψηλού επιπέδου γκαρντ τα οποία ο ίδιος δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να έχει δίπλα του, αλλά και αθλητικό ψηλό) για να ολοκληρώσει όπως ακριβώς πρέπει την αγωνιστική (έχει σημασία η λέξη) καριέρα του όταν το αποφασίσει στον Πειραιά. Με διακρίσεις και τίτλους και κυρίως ψηλά το κεφάλι. Για την ώρα περαστικά, δύναμη, υπομονή και μετά, δύο ακόμα χρόνια και… βλέπουμε.

Υ.Γ.1: Αν και αυτά δεν τον αφορούν τόσο, η κορυφή των σκόρερ στην Ευρωλίγκα και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο απέχει 161 πόντους, αλλά δεν είναι η μόνη που μπορεί να κυνηγήσει όταν με το καλό επιστρέψει… Ο άνθρωπος που τον έχει χαρακτηρίσει με δήλωσή του πως είναι ο μοναδικός που του μοιάζει (ναι στον τεράστιο Γκάλη αναφέρομαι), δεν απέχει και πολύ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια…

Υ.Γ.2: Στο κρεβάτι του πόνου ρωτούσε συνεχώς για τα σενάρια πρόκρισης και τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Τόση δίψα και αγάπη. Ας γίνει ο συνδυασμός και για χάρη του και ας μην αξίζει βάσει εικόνας η ομάδα την πρόκριση. Κυρίως δεν θα έχει τύχη στα πλέι οφ χωρίς αυτόν, όμως καλύτερα να παίζεις παρά να κοιτάς και ας στενοχωρηθείς…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x