Νίκος Ζέρβας

Κάτι μεγάλο γεννιέται…

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα των υποδομών της και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και το τι μπορεί να προσφέρει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, παρουσίασε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου το αναπτυξιακό πρόγραμμα υποδομών της. Μία κίνηση-προσπάθεια που πέρασε στα… ψιλά στις 23 Ιουνίου, όταν και ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Νίκου Κεραμέα ως επικεφαλής του προπονητικού τιμ, όμως θαρρώ πως μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την ομάδα που πλέον λειτουργώντας σε επαγγελματικές βάσεις τις Ακαδημίες της μπορεί στο μέλλον να επωφεληθεί με παίκτες από τα «σπλάχνα» της, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Έστω και αργά, οι «αιώνιοι» κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αφού και λόγω οικονομικής κρίσης, είναι προτιμότερο να δημιουργούν οι ίδιοι τους αθλητές που θα επανδρώσουν τις ομάδες τους, από το να ξοδεύουν μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ (περίπτωση Κώστα Παπανικολάου) για να αποκτήσουν ένα 18-19χρονο παιδί. Παράλληλα, προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αθληθούν υπό τα σωστά πρότυπα, να γίνουν σωστοί άνθρωποι και φίλαθλοι και τους δίνουν τη δυνατότητα να αποφύγουν μέχρι να δημιουργήσουν ισχυρή προσωπικότητα, τις κακοτοπιές που έχουν ευδοκιμήσει και λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι ευλογία για κάθε μικρό παιδί να αθλείται και να μπαίνει από πολύ μικρή ηλικία σε ομαδικό πρότυπο και λειτουργία. Για την υγεία, τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

Μπορεί η μπασκετική και όχι μόνο Ελλάδα, να κινείται στους ρυθμούς του πρώτου ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τη Πέμπτη για το κύπελλο, αλλά η έναρξη μίας τόσο μεγάλης προσπάθειας, μπορεί να έχει και μεγαλύτερη σημασία και να περνάει ισχυρότερα μηνύματα από μία πρόκριση ή έναν τίτλο. Ο Ολυμπιακός επέλεξε έναν άνθρωπο που έχει αναθρέψει και αναδείξει γενιές και γενιές μεγάλων αθλητών. Τα λεγόμενα του Νίκου Κεραμέα, αλλά και γενικότερα των ανθρώπων της ομάδας για το εγχείρημα, δημιουργούν την ελπίδα πως κάτι πολύ καλό γεννιέται. Ισχύει το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό, που ανέθεσε στους Αλβέρτη, Τσαρτσαρή και Καλαϊτζή αυτό το νευραλγικό κομμάτι των μικρών παιδιών.

Μακάρι στο μέλλον να απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δημιουργήματά τους. Ακόμα και να μη γίνει αυτό, είναι σίγουρο πως υπό τη σκέπη δύο τόσο μεγάλων συλλόγων, τα παιδιά θα πάρουν σημαντικά εφόδια για την ζωή τους. Δε γίνεται άλλωστε όλοι να γίνουν Σπανούλης, Πρίντεζης, Διαμαντίδης ή Τσαρτσαρής. Η κίνηση έχει πολλές ευεργετικές όψεις και αξίζουν πολλά μπράβο για τις πρωτοβουλίες. Όπως και στο σινάφι μας, που σήμερα το πρωί ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία για ερωτήσεις στον κόουτς Σφαιρόπουλο (θα είναι ενεργό μέλος της προσπάθειας και θα επιβλέπει τις υποδομές) ενόψει ντέρμπι, του έγινε μόλις μία. Απόρησε και ο ίδιος… Ήταν τόσο σημαντικά και απολαυστικά αυτά που ακούστηκαν και απαντήθηκαν λίγα λεπτά πριν, που όσοι ήταν παρόντες «γέμισαν» με οξυγόνο αισιοδοξίας. Αυτόν τον δίνουν μόνο τα μικρά παιδιά. Ένα χαμόγελό τους και μία σωστή αθλητική-κοινωνική προετοιμασία τους για το μέλλον, έχει σαφέστατα μεγαλύτερη αξία από ένα ντέρμπι…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x