Νίκος Ζέρβας

Μάγκες τώρα… τρέχουμε

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για την τέταρτη σερί ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, την ευκαιρία που χάθηκε απέναντι στην Εφές στο πρώτο μέρος και την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εικόνα για την… πρόκριση.

Η τελευταία πιθανότητα να διεκδικήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός, «πνίγηκε» στις όχθες του Βοσπόρου. Η Εφές παρότι σε μέτρια κατάσταση, τον νίκησε κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα και έστησε πανηγύρι με τους φίλους της. Οι «ερυθρόλευκοι», με πάσα ειλικρίνεια, με την εικόνα που εμφανίζουν παίκτες και προπονητής τον τελευταίο ενάμισι μήνα δεν αξίζουν όχι μόνο την τέταρτη, αλλά ούτε και την πέμπτη θέση. Ο,τιδήποτε άλλο περισσεύει στην παρούσα φάση, καθώς άπαντες πρέπει να συγκεντρωθούν για να «κλειδώσει» η πρόκριση, που έχει αρχίσει να… τρεμοπαίζει στα χέρια τους.

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη, ο Νίκος Ζέρβας

Απέναντι στην λαμπερή και καλοκουρδισμένη «μηχανή» του Αταμάν, πάντως, ο Ολυμπιακός αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ του 18-9 στο πρώτο πεντάλεπτο, βγήκε μετά από καιρό στην αντεπίθεση και το πάλεψε. Οι άμυνες «ζώνης» με προσαρμογές που μετατρέπονταν στην επόμενη επίθεση της Εφές σε αλλαγές, μπέρδεψαν τους γηπεδούχους, που έβαζαν τα τρίποντα αλλά έχαναν τα δίποντα. Το 17-0 σερί, είχε δράστες τους Γουέμπερ-Μιλουτίνοφ, αλλά και πολύ άμυνα από τον Βεζένκοφ. Ένα καλό δεκάλεπτο με γρήγορες επιθέσεις, φρέσκες ιδέες, αλλά και πολλά αβίαστα λάθη. Δέκα τον αριθμό σε ένα ημίχρονο. Αποτέλεσμά τους; Η… μπερδεμένη Εφές να κλείσει το ημίχρονο με +1 χάρη στον πολύ καλό Μερμάν, έχοντας στους 2 πόντους τους Λάρκιν και Μίτσιτς.

Εκεί χάθηκε η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να φύγει με το «διπλό» από την Πόλη, διότι αν είχε λίγο καλύτερη επιθετικά εικόνα και έκανε λιγότερα λάθη, θα είχε τη διαφορά και την ψυχολογία με το μέρος του. Στην επανάληψη, ήταν δεδομένο πως θα έβγαινε μια πιο πεισμωμένη Εφές. Ο κορυφαίος του αγώνα Λάρκιν, άρχισε να δημιουργεί κατά συρροή, ο Μίτσις να σκοράρει και την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν πλέον λύσεις και στοιχεία αιφνιδιασμού με την άμυνά του. Οι αλλαγές με τον Μιλουτίνοφ να βγαίνει στον πλέι μέικερ, εκτός ότι τον εξουθένωσαν για ένα ακόμα παιχνίδι, έβγαζαν συνέχεια μις ματς Ντάνστον-Παπανικολάου ή Στρέλνιεκς που «διάβαζε» η Εφές και το τιμωρούσε.

Στο μεταξύ, από το 16’ έως το 25’ του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις 3 πόντους και δέχθηκε 20. Πώς να κερδίσεις μετά; Χρειαζόταν ένα θαύμα όπως αυτό που έγινε πριν επτά χρόνια στο ίδιο γήπεδο, όμως τα έχουμε πει, οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί… Η απόπειρα του Στρέλνιεκς να το «γυρίσει» μόνος του δεν βρήκε συμπαραστάτη και έτσι η αχτίδα…φωτός που είχε αχνοφανεί στο πρώτο μέρος, απομακρύνθηκε οριστικά. Πρωταγωνιστές που έπρεπε να βγουν μπροστά δε βγήκαν και οι αποσκευές επιστρέφουν με «κίτρινο» φύλλο. Παίκτες και προνητής σε μέτρια βραδιά, κάτι που τείνε να γίνει επικίνδυνη συνήθεια. Τα λέει όλα η αναλογία ασίστ-λαθών των δύο ομάδων. Εφές 18-7, Ολυμπιακός 12-14.

Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 8 επιθετικά ριμπάουντ αλλά μόλις 4 πόντους κέρδος από αυτά, δύο παίκτες με διψήφιο έναντι πέντε…

Χρειάζεται άμεσα αφύπνιση και μία καλή νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία στο εσωτερικό, που έχει κλονιστεί και από άλλα σπουδαιότερα γεγονότα. Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο, διότι πλέον η μέχρι πρότινος σίγουρη θέση στα πλέι οφ, κινδυνεύει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x