Νίκος Ζέρβας

Όντομ, ένα… χρήσιμο στοίχημα

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την επιλογή του Ολυμπιακού να αποκτήσει γκαρντ, τις λογικές ανησυχίες του Σφαιρόπουλου και τις ανακατατάξεις που θα δημιουργηθούν από την είσοδο του Όντομ στο rotation.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός, είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την μεταγραφή του Ντάριους Τζόνσον-Οντόμ στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», διεμήνυαν το τελευταίο διάστημα κατηγορηματικά πως το ρόστερ τους είχε κλείσει, με την αντικατάσταση του μεγάλου άτυχου της χρονιάς, Πάτρικ Γιάνγκ, από τον Σον Τζέιμς, όμως όπως αποδείχθηκε πως δεν ήταν καθόλου έτσι. Κάτι οι συνεχόμενοι τραυματισμοί που έχουν επιφέρει κόπωση σε όλους τους παίκτες που κάνουν… υπερωρίες, κάτι οι μεγάλες δυσκολίες του ομίλου στο Top16, οδήγησαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο να προσθέσει ένα ακόμα κορμί στο ρόστερ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Παρότι οι περισσότεροι είχαν διακρίνει πως προσθήκη χρειαζόταν στο «4», ο προπονητής των πρωταθλητών, επέλεξε γκαρντ. Ο Όντομ θα πλαισιώσει τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Χάκετ, Αθηναίου στην περιφέρεια και αυτόματα η πρώτη, ανακατάταξη στο ρόστερ, θα είναι η μονιμοποίηση του Ντι Τζέι Στρόμπερι στο «3». Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μία από τις πιο γεμάτες περιφερειακές γραμμές στην Ευρωλίγκα και ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν οι συστάσεις για τον 26χρονο Αμερικανό, –δε μπορώ να εκφέρω γνώμη έχοντας δει… ενάμισι παιχνίδι του-, οι πρωταθλητές δυναμώνουν σημαντικά στους «κοντούς» και κάνουν ακόμα πιο πολυσύνθετο το rotation τους.

Για τα χαρακτηριστικά του Όντομ -μιλούν σε μεγάλο βαθμό οι αριθμοί του- γράφτηκαν πολλά, αλλά τα σημαντικότερα θα φανούν στο παρκέ, εκεί όπου θα διαπιστώσουμε επακριβώς τι έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Το βέβαιο, είναι πως αποτελεί ένα στοίχημα που είναι χρήσιμο, γιατί όλοι οι καλοί –αν αποδειχθεί τέτοιος ειδικά στο σκοράρισμα- χωράνε. Κανείς δεν θα… γκρινιάξει στο τέλος της σεζόν αν ο παίκτης απελευθερώσει τον Σπανουλη στην επίθεση και προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. Όπως κανείς δεν αμφιβάλει, πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι για μία ακόμα φορά δε φείδονται χρημάτων και κάνουν ο,τι είναι δυνατό για να δυναμώσουν την ομάδα.

Σε ένα σύλλογο που έχει πληγωθεί, πολλές φορές ανεπανόρθωτα, από τραυματισμούς, ένας καλός περιφερειακός φυσικά και θα είναι χρήσιμος, αλλά έχω την αίσθηση πως περισσότερο αποκτήθηκε για να νοικοκυρέψει-ξεκαθαρίσει στο έπακρο τους ρόλους. Η επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι στα μέσα Ιανουαρίου, θα προωθήσει οριστικά τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο «4» (τα έχει πάει περίφημα ως τώρα και ως πάουερ φόργουορντ) και θα δώσει την πολυτέλεια στον προπονητή να χρησιμοποιεί και στις δύο θέσεις των ψηλών τον Αγραβάνη. Τον τελευταίο, φαίνεται πως τον πιστεύει πάρα πολύ ο Έλληνας τεχνικός, σε σημείο που έκλεισε ερμητικά τα αυτιά του –εκτός αν έγινε έρευνα αγοράς για 4αρι και δε στάθηκε εφικτό να αποκτηθεί κάτι καλό- και τον στηρίζει, παρά τη μέτρια ως τώρα σεζόν που κάνει. Στο χέρι του «μικρού» είναι να δουλέψει για να τον δικαιώσει…

Αν ο Όντομ αποδειχθεί «λαβράκι», όλα τα παραπάνω, πολύ πιθανό να φτιάξουν ακόμα περισσότερο την ομαλή λειτουργία της ομάδας, με μία όμως αναγκαία, πλέον, προϋπόθεση. Να βοηθήσει ο Σον Τζέιμς, που είναι φανερό πως ακόμα ψάχνεται και δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Πιο ανησυχητικό θα ήταν το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει ο Αμερικανός, παρά η απόφαση να προστεθεί ένας ακόμα περιφερειακός στην εξίσωση. Για όλους και για όλα, οι απαντήσεις θα δοθούν στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός αρχίζει από αύριο να ανεβαίνει την … ανηφόρα του πιο δύσκολου και συναρπαστικού ομίλου στην ιστορία του Top 16. Αν τα καταφέρει και φέτος, θα έχει κάνει όσο ποτέ άλλοτε την λέξη «υπέρβαση», να μοιάζει ανεπαρκής.

Υ.Γ. Ο κόουτς παίρνει ρίσκο, αλλά είναι βέβαιο πως αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους και κυρίως, θέλει περισσότερο από τον καθένα να πετύχει. Αξίζει της εμπιστοσύνης, την έχει κερδίσει με το... σπαθί του.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x