Νίκος Ζέρβας

«Παπ»-Ολυμπιακός: Μία μοίρα… προδιαγεγραμμένη

Κώστας Παπανικολάου και αδελφοί Αγγελόπουλοι έδωσαν τα χέρια για άλλα 3 χρόνια, ο Ολυμπιακός κράτησε τον επόμενο ηγέτη του και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την χρονιά… ορόσημο στη σχέση των δύο πλευρών.

Ο Ολυμπιακός προχωράει με απόλυτα σωστό και γρήγορο τρόπο τον σχεδιασμό της νέας του εποχής. Μετά από τον καλύτερο προπονητή που θα μπορούσε να προσλάβει, διατήρησε με τον σωστό τρόπο τον φυσικό του ηγέτη, πρόσθεσε δίπλα του έναν εξαιρετικό Αμερικανό γκαρντ με στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα και σήμερα κράτησε στο ρόστερ τον επόμενο ηγέτη του. Με κινήσεις και χειρισμούς μαεστρικούς από τους αδελφούς Αγγελόπουλους, αλλά και υποχωρήσεις από τους παίκτες, ώστε να μείνει αναλλοίωτος ο «κορμός» και όλοι μαζί, σοφότεροι από ποτέ, να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στη κορυφή.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Όπου αμοιβαίες υποχωρήσεις, βάλτε τα εξαιρετικά χρήματα που συνεχίζουν να προσφέρουν σε τέτοιους καιρούς οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αλλά και η εκλογίκευση (μετά τα πρώτα ραντεβού) στις απαιτήσεις των παικτών, που μην ξεχνάμε πως έχουν δώσει πάρα πολλά, έχουν πάρει και αρκετά, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιον τίτλο. Χωρίς να σημαίνει πως η χρηματιστηριακή αξία διαμορφώνεται μόνο από αυτό, λίγο… νερό στο κρασί σου αν θες να μείνεις στην ομάδα που σε ανέδειξε και σε στήριξε, μπορείς να ρίξεις με στόχο το κοινό καλό, ακόμα και αν οι… αγορές χτυπάνε «κόκκινο» και λειτουργούν ως… σειρήνες.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό που θα τον κρατήσει μέχρι τα 31 στον Πειραιά. Μπορεί να κέρδιζε λίγο περισσότερα χρήματα π.χ. στην Εφές, ή όπου αλλού κατέληγε σε περίπτωση «διαζυγίου», όμως την ευκαιρία να είναι ο επόμενος Έλληνας ηγέτης των «ερυθρόλευκων», όταν οι Σπανούλης και Πρίντεζης θα αποχωρήσουν, δεν θα την είχε. Η αγάπη του κόσμου γι’ αυτόν, το πάθος του και ο τρόπος που τα δίνει όλα για να ανταποδώσει, αλλά και το απόλυτα ταίριασμα του DNA του με αυτό της ομάδας, δε νομίζω πως άφηναν και ιδιαίτερες σκέψεις για την απόφασή των δύο πλευρών. Άλλωστε, η μοίρα τους μοιάζει να είναι… προδιαγεγραμμένη από το 2016. Ο ίδιος, αρνήθηκε πολύ περισσότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό για να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα» και να παίξει πάλι με τους φίλους του και ο σύλλογος του άνοιξε την αγκαλιά του για να βάλει ξανά σε ανοδική πορεία την καριέρα του.

Αυτή η αμφίπλευρη σωστή προσέγγιση τότε, λειτούργησε ως προάγγελος της σημερινής συμφωνίας, αλλά και της λογικής, που λέει πως ο «Παπ», αφού δουλέψει σκληρά με τους υπόλοιπους, δώσει ακόμα περισσότερα, γιατί έχει να δώσει και να εξελιχθεί, θα έχει όλα τα φόντα να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Ως μέλος στην πιο μαγική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας, αξίζει αυτή τη θέση στο πάνθεον της. Ακόμα όμως έχει να κάνει πολλά. Πάρα πολλά…

Υ.Γ.1: Πολύ σημαντικό που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και στις δύο ανανεώσεις δεν έχουν πει το παραμικρό, αφήνοντας τους παίκτες να μιλήσουν για όλα. Μιλάνε με πράξεις και κλείνουν… στόματα.

Υ.Γ.2: Η υπογραφή για 2+1 χρόνια με τον Γουίλιαμς-Γκος, δείχνει πως η νοοτροπία-πλεύση έχει αλλάξει και στο κομμάτι της εμπιστοσύνης-σιγουριάς που θέλουν να δημιουργήσουν στους ξένους παίκτες με τα συμβόλαια που τους προσφέρονται για να πειστούν.

Υ.Γ.3: Μένει πλέον η πιο δύσκολη υπόθεση παραμονής του Ιωάννη Παπαπέτρου και ακολουθούν τρεις προσθήκες ξένων (αν φύγει ο «Πάπι» θα αλλάξει η θέση που θα αποκτηθεί ο ένας εξ’ αυτών) και μίας-δύο ελλήνων. Οι υποψήφιοι είναι ήδη στο μικροσκόπιο της ΚΑΕ, ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να «κλείσουν» οι υποθέσεις άμεσα, άρα δεν αποκλείεται το επόμενο επταήμερο-δεκαήμερο το ρόστερ να έχει ολοκληρωθεί.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x