Νίκος Ζέρβας

Το… γαμώτο για Χάκετ και οι δύο δρόμοι του Ολυμπιακού

Τα νεότερα για την υγεία του Ντάνιελ Χάκετ ήταν αποθαρρυντικά, ο Ολυμπιακός εξετάζει πλέον την ενίσχυσή του και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την ατυχία με τον Ιταλό και τα δεδομένα για μεταγραφή.

Οι τραυματισμοί και μάλιστα οι σοβαροί είναι μέσα στο πρόγραμμα, όσο και αν άπαντες -πλην διεστραμμένων περιπτώσεων-, θα ήθελαν να μην υπήρχαν για κανέναν αθλητή στον πλανήτη. Ο Ντάνιελ Χάκετ πλήρωσε εκτός από τον ιδρώτα που κακώς υπήρχε στο παρκέ, τον υπερβάλλοντα ζήλο ή αν θέλετε τον εγωισμό του στο μαρκάρισμα του πρώην συμπαίκτη του, Κιθ Λάνγκφορντ στο… τελειωμένο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ούνιξ, η ζημιά που έπαθε είναι μεγαλύτερη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως ακούσατε πρώτοι στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και οι «ερυθρόλευκοι» πλέον… τρέχουν για να τον αντικαταστήσουν.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Διότι αν ο Ιταλός έμενε εκτός για δύο-δυόμισι μήνες, ορθότατα το ρόστερ θα έμενε ως είχε στα γκαρντ, αφού ο Αθηναίου αξίζει την ευκαιρία και ο «Ντανιέλο» θα ήταν πίσω σχετικά νωρίς. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ενδέχεται να μη μπορεί να προσφέρει για τέσσερις ή ακόμα και πέντε μήνες, το «κενό» πρέπει να καλυφθεί. Πάνω που ο Χάκετ είχε βρει ξανά τα πατήματά του, άλλαζε τον ρυθμό και αποτελούσε τον δεύτερο πιο αξιόπιστο πόλο δημιουργίας πίσω από τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ψάχνει για παίκτη. Συνηθισμένος είναι άλλωστε στις κακοτοπιές, που δε λένε να τον αφήσουν ούτε για μία χρονιά ήσυχο. Το ερώτημα είναι, βρίσκεις παίκτη στα χαρακτηριστικά του; Πολύ δύσκολα είναι η απάντηση.

Εκτός από τα πράγματα που φανερά έκανε ο Χάκετ στο παρκέ, το δέσιμο που είχε με την ομάδα, την επικοινωνία με την εξέδρα και το πάθος που έβγαζε, ο τρόπος που αγωνίζεται δύσκολα καλύπτεται μεσούσης της σεζόν, πόσο μάλλον όταν είναι δύσκολο να απαιτηθούν οικονομικές υπερβάσεις στις μέρες μας. Γκαρντ αθλητικό με ύψος 1.99 που εκτός από σωστή οργάνωση και όλα τα άλλα που προσφέρει, είναι … μανούλα στην άμυνα με αλλαγές που παίζει ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν έμενε κοντά στο καλάθι με το αντίπαλο σέντερ, νομίζω πως υπάρχουν ελάχιστα. Η σπουδαιότητα του Χάκετ για το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας δεν ήταν απ’ όλους διακριτό, καθώς τα όσα καταγράφονται στην στατιστική, τον αδικούν κατάφορα. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, τα νούμερα του θα ήταν ελκυστικότερα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», έχουν -σωστά- πιο δομημένες αρχές και άλλα πολύ υψηλού επιπέδου γκαρντ.

Την ώρα που η… μελάνι από την κακιά είδηση της αύξησης του διαστήματος απουσίας του δεν έχει στεγνώσει, ο ένας δρόμος του Ολυμπιακού, που ήδη ακολουθείται, είναι να «σκανάρει» την αγορά για να βρει αν υπάρχουν παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά και αν μπορεί να τους διεκδικήσει. Αν όχι, μπορεί να αποκτήσει έναν γκαρντ με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά οργανωτικά και αμυντικά προσόντα και να ζητήσει από τους ήδη υπάρχοντες να καλύψουν τις δουλειές του Ιταλού. Ασφαλώς και ο Αθηναίου αξίζει την ευκαιρία, όμως σε περίπτωση που η γκαντεμιά χτυπήσει έναν ακόμα περιφερειακό, τα… κουκιά θα είναι απελπιστικά λίγα. Θυμίζω πως για να μπορεί παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας να αγωνιστεί στη διοργάνωση, πρέπει να δηλωθεί πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου, ήτοι πριν τις 6 Ιανουαρίου του 2017. Ειδάλλως, πας σε επιλογή από άλλη διοργάνωση.

Ο δεύτερος δρόμος, που δύσκολα θα ακολουθηθεί, είναι να παρθεί το ρίσκο να μείνει η περιφέρεια ως έχει, μετατοπίζοντας μία θέση προς τα κάτω τους Λοτζέσκι και Παπαπέτρου (σ.σ. στο «2» και στο «3» αντίστοιχα) και να εκμεταλλευτεί ο Σφαιρόπουλος τη συγκυρία της κενής θέσης ξένου, προσθέτοντας στο ρόστερ έναν ψηλό. Αυτό, θα του προσφέρει μία πιο σταθερή λύση στη φροντ λάιν δίπλα στους Πρίντεζη, Μπιρτς και Μιλουτίνοφ και θα πάψει να είναι άμεση η ανάγκη επιστροφής του Γιανγκ στα γνώριμα γι’ αυτόν επίπεδα.

Προπονητής και διοίκηση θα τα βάλουν κάτω και θα αποφασίσουν. Χρειάζεται άμεση και προσεγμένη κίνηση για να είναι έτοιμος, όποιος παίκτης και αν επιλεγεί από τις αρχές του 2017. Σύμφωνοι, η ατυχία είναι για έναν ακόμα χρόνο μεγάλη, αλλά οι ισχυροί οφείλουν να μη στέκονται μόνο σε αυτή. Πρέπει να παρεμβαίνουν για να ορίσουν τη τύχη τους. Ο Ολυμπιακός έχει το… μέταλλο για να αντεπεξέλθει, αλλά σίγουρα χρειάζεται πλέον… ενίσχυση.

Υ.Γ.: Δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να κάνει υποδείξεις, ούτε να έχει λόγο στα οικονομικά των ομάδων, όμως, ενδεχόμενη πρόταση πρόωρης ανανέωσης στον μεγάλο άτυχο, Ντάνιελ Χάκετ, θα μεγάλωνε ακόμα περισσότερο την ήδη τεράστια οντότητα της ομάδας. Φρονώ πως ο ίδιος θα εκτιμούσε τόσο την κίνηση, που θα άφηνε σε δευτερότριτη μοίρα το οικονομικό.

Υ.Γ.1: Αν δεν ήταν τόσο καιρό εκτός δράσης, θα ψήφιζα Τζαμόν Γκόρντον…

Υ.Γ.2: Το παιχνίδι στο Κάουνας είναι πολύ πιο σπουδαίο και παράλληλα πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φαίνεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x