Μουντομπάσκετ 2014

Ζήσης: «Να τους μεταδώσω τι σημαίνει Εθνική»

Το μεγαλύτερο καθήκον του Νίκου Ζήση ως νέου αρχηγού της Εθνικής είναι να μεταδώσει στους συμπαίκτες του τι σημαίνει να φορούν το εθνόσημο, όπως δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο».

Είναι μέλος των εθνικών ομάδων εδώ και 15 χρόνια χωρίς να λείψει ούτε ένα καλοκαίρι από το κάλεσμα. Καταλληλότερος για να μεταδώσει στους νέους του συμπαίκτες τι σημαίνει να φορούν το εθνόσημο, δεν υπάρχει από τον Νίκο Ζήση, που ελλείψει Φώτση χρίστηκε αρχηγός.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη, ύστερα από τόσα χρόνια στην Εθνική, να γίνεσαι αρχηγός της. Πάντα προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, όταν είσαι μάλιστα από τους παλαιότερους, σε μια ομάδα με αρκετά νέα στελέχη, είναι σημαντικό να μεταδώσεις σε όλους τι σημαίνει εθνική, πόσο καίριο είναι να θυσιάζεται ο ένας για τον άλλο για το καλό της ομάδας, να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο».

Όσο για τις προοπτικές και τους στόχους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους, δίχως να χάνει την πίστη του στις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας παρά τις απουσίες της. «Έχουμε μια ομάδα με ταλέντο, αλλά και απουσίες βασικών και εμπείρων παικτών, οπότε το αποτέλεσμα θα φανεί στο γήπεδο. Ένα είναι το σίγουρο, η ομάδα έχει ποιότητα, δεν χρειάζεται τώρα να λέμε μεγάλα λόγια. Το Παγκόσμιο έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με παίκτες υψηλής αξίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πλέον το μπάσκετ έχει "παγκοσμιοποιηθεί" και πολλές ομάδες, που παλαιότερα ως ονόματα δεν φόβιζαν κανέναν, τώρα μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και προετοιμαζόμαστε σκληρά, ώστε να αποφύγουμε τις παγίδες στον όμιλό μας. Για παράδειγμα, τη Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες που είναι στον όμιλό μας πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με προσοχή, γιατί μπορεί να μην έχουν όνομα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια την έχουμε πατήσει από τέτοιες ομάδες», τόνισε ο γκαρντ της Ούνιξ Καζάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x