sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ζητείται τοίχος για να χτυπήσουν το κεφάλι τους οι οπαδοί της Ίντερ επτά φορές!

Ο ένας της βρομούσε, ο άλλος της ξίνιζε… Ε, για αυτό πήρε στην Ίντερ 45 χρόνια για να επιστρέψει στην κορυφή… και τώρα βολοδέρνει ξανά! Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις επτά αδιανόητες πωλήσεις της!

Μια ομάδα σκέτη παράνοια!

Άντε να καταλάβεις πώς διάολο γίνεται, για παράδειγμα, να έχει «σπάσει» και μάλιστα, δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια(!) στη δεκαετία του 1990, το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής (με τον… κανονικό Ρονάλντο και τον Βιέρι) και να παραμένει… άκουπη -με εξαίρεση ένα Κύπελλο UEFA.

Άντε να καταλάβεις πώς γίνεται να της πήρε καμιά 20αριά χρόνια για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (το 2006 το πρώτο, μετά το 1989) και 45 για να φέρει την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» στο Μιλάνο -και να μη τη λένε… Μίλαν.

Και άντε να καταλάβεις πώς γίνεται από το 2010 και μετά να χάθηκε πάλι, «παλεύοντας» ακόμη και για την είσοδο στο Europa!

Γράφει ο Νίκος Ράλλης

Αλλά Ίντερ είναι και όλα τα μπορεί!

Δίπλα στη λέξη «ταλαιπωρία», δηλαδή, κολλήστε και τους οπαδούς των «νερατζούρι» -αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι εκεί βρίσκονται επίσης καμπόσα χρόνια και εκείνοι της Λίβερπουλ. Επειδή, πώς να το κάνουμε, η ιταλική ομάδα τούς έχει γονατίσει!

Γιατί οι απανωτές (με κάποια μικρά διαλείμματα) μπούφλες;

Μια εξήγηση είναι το γεγονός πως η Ίντερ παίρνει Όσκαρ στις «κακές» πωλήσεις παικτών. Όχι σε οικονομικό επίπεδο. Μια χαρά λεφτά έχει τσεπώσει για ποδοσφαιριστές που έχει δώσει τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά τους πουλάει ΠΡΙΝ φτάσουν σε top επίπεδο και όταν τους ανοίγει την πόρτα της εξόδου, αυτοί, σε χρόνο-ρεκόρ, γίνονται παγκόσμιας κλάσης, κατακτώντας… τα πάντα με τις νέες τους ομάδες!

Θέλετε αποδείξεις; Ιδού:

inner

Τον θυμάστε τον κύριο; Βασικά, τον θυμάστε τον κύριο… Είναι ο Ματίας Ζάμερ. Ο τελευταίος -μεγάλος- λίμπερο. Αλλά αποκλείεται να τον θυμάστε στην Ίντερ. Και πώς να τον θυμάστε, δηλαδή, αφού αποκτήθηκε το 1992 από τη Στουτγάρδη και έφυγε ως… άχρηστος από το Μιλάνο μετά από έναν χρόνο και μόλις 11 συμμετοχές! Πού πήγε; Στην Ντόρτμουντ; Θυμάστε τι έκανε στην Ντόρτμουντ ο Ζάμερ;

inner

Μπράβο… Μεταξύ άλλων, πήρε μια Χρυσή Μπάλα και ένα Champions League. Α! Και οδήγησε τη Γερμανία στην κατάκτηση του EURO της Αγγλίας.

inner

Αυτόν; Τον ξέρετε; Ανοίγει παρένθεση: Μη γελάτε… Μας διαβάζουν και πιτσιρικάδες. Κλείνει. Ο Ντένις Μπέργκαμπ, λοιπόν, πριν γίνει ο… Ντένις ο Τρομερός -και ενώ ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν τον βλέπουμε πια στους αγωνιστικούς χώρους- είχε περάσει από την Ίντερ τη διετία 1993-1995. Ο Μάσιμο Μοράτι, λοιπόν, επειδή είναι γνωστή «γάτα»(…), αποφάσισε να αφήσει τον Ολλανδό να πάει στην Άρσεναλ με το ποσό-ρεκόρ, τότε, για βρετανική ομάδα, των 7,5 εκατ. λιρών. Ποιον έφερε στη θέση του; Τον Μαουρίτσιο Γκαντς.

inner

Εδώ ο Γκαντς με τις σαγιονάρες του πριν λίγα χρόνια.

inner

Και εδώ ο Μπέργκαμπ έξω από το ''Emirates''.

inner

Εδώ, τώρα, μιλάμε για… μύθο. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον Ρόι Χότζον, που ήθελε ο Ρομπέρτο Κάρλος να παίζει ως αριστερό εξτρέμ. Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ! Ξενέρωσε, λοιπόν, ο Βραζιλιάνος και μετά…

inner

…πήρε τρία τέτοια αγκαλιά.

inner

Πάμε. Έχει και άλλους. Αντρέα Πίρλο! Ναι, ναι. Το 2002, ενώ η μεγαλύτερη παιχτούρα που έχει βγάλει τις τελευταίες δεκαετίες το ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν 22 χρονών, η Ίντερ τον άφησε να πάει στη… Μίλαν! Όχι, απλά, τον άφησε, δηλαδή, αλλά τον έστειλε στη μισητή της αντίπαλο! Τι έκανε με τη συμπολίτισσα και μετέπειτα με τη Γιουβέντους;

inner

Κατέκτησε μόνο δύο Champions League και πέντε πρωταθλήματα…

inner

Εδώ, πραγματικά, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Να έχεις τον Κλάρενς Ζέεντορφ στο ρόστερ σου και έναν χρόνο μετά την πώληση του Πίρλο, να τον δίνεις και αυτόν στη Μίλαν -για να πάρεις, εκτός από χρήματα, και τον Φραντσέσκο Κόκο ως έμψυχο αντάλλαγμα. Και να μην υπάρχει ένας άνθρωπος να φωνάξει «ΡΕ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;»!

inner

inner

Ο προτελευταίος των «κακών» πωλήσεων της Ίντερ είναι και αυτός… για να παίρνουν το κεφάλι τους οι οπαδοί των Μιλανέζων και να το βαράνε όπου βρουν! Λεονάρντο Μπονούτσι, ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον πλανήτη, έπαιξε σε ένα ματς στο Μιλάνο και αφότου δόθηκε δανεικός σε Τρεβίζο και Πίζα, παραχωρήθηκε με κανονική μεταγραφή στην Μπάρι. Από εκεί τον πήρε η Γιουβέντους το 2010, μόλις έναν χρόνο μετά την πώλησή του. Λεπτομέρεια: Η Ίντερ τον έδωσε για 3 εκατ. ευρώ. Τώρα κοστίζει καμιά… 50άρα.

inner

Για το φινάλε… έχουμε Κουτίνιο. Τον πήρε η Ίντερ στα 18 του (το 2010) και ενώ έδειχνε πως θα βασιστεί πάνω του, προκειμένου να διατηρηθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον έδωσε δανεικό το 2012 στην Εσπανιόλ, για να κάνει το «έγκλημα» έναν χρόνο αργότερα, αφήνοντάς τον να φύγει για τη Λίβερπουλ αντί -μόλις- 8,5 εκατ. λιρών. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της Premier League, με τον Βραζιλιάνο να ετοιμάζεται για Καταλονία -και Μπαρτσελόνα- μεριά…

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x