Live: Όλες οι εξελίξεις για το δημοψήφισμα

Λεπτό προς λεπτό οι καταιγιστικές εξελίξεις.

00:38
Σε λίγη ώρα αναμένεται ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει την απόφαση του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
00:41
Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την απόφαση του.
00:41
Άγνωστο το ερώτημα του δημοψηφίσματος, προς το παρόν
00:43
Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.
00:45
Μένει να διευκρινιστεί ποιο θα είναι το ερώτημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι μόνο «Συμφωνία ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
00:48
Ενημερώθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
00:49
Εικόνα live21960221/68145.jpg
00:50
Άγνωστη ακόμα η αντίδραση των θεσμών, στην πρόταση για δημοψήφισμα. Ζητείται επείγον ραντεβού Δραγασάκη με Ντράγκι για να κρατηθούν ανοιχτά τα ΑΤΜ
01:00
Τσίπρας: Απαντάμε στο τελεσίγραφο με τη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού.
01:01
Αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των θεσμών το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
01:02
Τσίπρας: Σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα. Να απαντήσουμε με δημοκρατία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
01:06
Μας ζήτησαν κατ' επανάληψη να εφαρμόσουμε όσα απέρριψε ο ελληνικός λαός με τις εκλογές. Δυστυχώς οι εταίροι μας κατέληξαν σε τελεσίγραφο προς τον ελληνικό λαό και ζητήθηκε από την κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία που θα διογκώσει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες, που οδηγεί στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, νέες μειώσεις στους μισθούς και αύξηση του ΦΠΑ. Οι προτάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων είναι ίσως και η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Αποδεικνύουν την εμμονή κυρίως του ΔΝΤ στη λιτότητα. Απαιτείται από τους ηγέτες της Ευρώπης να ορθώσουν ανάστημα. Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε με δημοψήφισμα στο τελεσίγραφο των θεσμών. Ενημέρωσα του ηγέτες της ΕΕ και αύριο θα ζητήσω επισήμως ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, ώστε ο λαός να αποφασίσει ψύχραιμα. Σας καλώ να αποφασίσετε ήρεμα και περήφανα. Να απαντήσουμε με δημοκρατία στον αυταρχισμό και στη λιτότητα. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι αυτό. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην Ευρώπη. Όπως και η Ευρώπη θα παραμείνει στην Ελλάδα. Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
12:15
Συνεχίζουμε την ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
12:16
Συνεχώς, θα μπορείτε να έχετε εικόνα από την κρατική τηλεόραση, με σύνδεση από την ολομέλεια της Βουλής σε λίγο...
12:19
Σε λίγα λεπτά αρχίσει η συνεδρίαση της Βουλής. Σε αυτή θα συζητηθεί η ψηφοφορία της Βουλής με θέμα την αποδοχή ή όχι της πρότασης του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα.
12:20
Νωρίτερα σήμερα στις 9.30 π.μ. συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στις 10 π.μ. η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις 10.30 το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.
12:21
Επίσης, στις 3μμ είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
12:23
Πριν από λίγο ο Κώστας Καραμανλής τοποθετήθηκε για το ζήτημα: «Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες» αναφέρει η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.
12:27
Δήλωση και από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο του Ποταμιού: «Δεν θέλω καμία συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες τους. O Τσίπρας θα χάσει το δημοψήφισμα ο λαός θα ψηφίσει Ευρώπη. Το θέμα του δημοψηφίσματος είναι άλλο όχι η συμφωνία, το διακύβευμα είναι εντός η εκτός Ευρώπης», ανέφερε στους δημοσιογράφους.
12:31
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας τοποθετήθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος.
12:32
«Θα ήταν σώφρον αυτή τη φορά να ακολουθήσουμε τον Τσίπρα. Ένα δημοψήφισμα θα είχε νόημα όταν είναι ξεκάθαροι οι όροι του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδος», ανέφερε. Διαβάστε όλη τη δήλωσή του...
12:38
Δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στην ΚΟ... «Ναι στην Ευρώπη και όχι στα μέτρα. Άλλωστε η μια πρόταση είναι 8,5 δις και της κυβέρνησης 8 δις. Καταψήφιση της πρότασης σήμερα στη Βουλή, "Ναι" στο δημοψήφισμα την Κυριακή»
12:41
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση στη Βουλή.
12:43
Δήλωση από το Νίκο Μιχαλολιάκο προσερχόμενος στη Βουλή. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει: Όχι στους τοκογλύφους, ναι στην εθνική ανεξαρτησία», τόνισε ο γγ. της Χρυσής Αυγής.
12:45
Σύμφωνα με την Καθημερινή, πηγές της "σκληρής πτέρυγας" του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τονίζουν ότι "θα ήταν καλύτερο να κλείσουν οι τράπεζες για την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα".
12:53
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το θέμα αυτό...
12:54
Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του δημοψηφίσματος και της Κυβέρνησης.
12:54
Στη Βουλή αναμένεται στα επόμενα λεπτά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
13:02
Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ανέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στη συζήτηση στη Βουλή θα περιγράψει τα αντισυνταγματικά σημεία της πρότασης της Κυβέρνησης.
13:08
Μόλις τώρα έγινε γνωστό... Τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
13:15
Μόλις άρχισε η συνεδρίαση της Βουλής.
13:25
Στις 14:45 αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό ζήτημα.
13:48
Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει κανονικά στις 15:00. «Θα αξιολογήσει την κατάσταση», τόνισε ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
13:58
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε αίτημα για να πάρει το λόγο στη Βουλή. Έχει αντιρρήσεις για την συνταγματικότητα της πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
14:00
Στο βήμα της Βουλής αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
14:22
Σύντομη δήλωση του Ολλανδού υπουργού οικονομικών, Έρικ Βίμπες κατά την άφιξή του στο Eurogroup. «Η διορία, είναι διορία».
14:23
Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση των θεσμών, λέει ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.
14:48
«Είναι λυπηρή η απόφαση για την Ελλάδα ειδικά την στιγμή που για εμάς είναι σε εξέλιξη ακόμη οι διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την άφιξή του στο Eurogroup.
15:06
Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά της πρότασης για δημοψήφισμα. Υπέρ ψήφισαν ΠΑΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Κατά: ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες.
15:08
Μοσκοβισί: "Οι προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι. Οι συζητήσεις διεκόπησαν μετά την απόφαση του κ.Τσίπρα".
15:31
Μ. Βορίδης: Είπατε ότι αρχίζει η περήφανη διαπραγμάτευση. Την κρατήσατε 5 μήνες, η χώρα «στέγνωσε» από ρευστό και πλέον είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Υπαρχει κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ που μας οδηγεί
15:41
Δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε μπαίνοντας στο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup.
15:49
Μετά το Eurogroup η συνάντηση Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Ντράγκι
16:17
Παράταση του προγράμματος διάσωσης για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα, θα ζητήσει από το Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε στο Reuters.
16:58
Δηλώσεις Υπουργών Οικονομικών από το Eurogroup Μάκλ Νούναν (Ιρλανδία): «Υπήρχαν σημάδια σύγκλισης μεταξύ της πρότασης των θεσμών και της ελληνικής πλευράς και θα συνεχίσω την προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Πηγαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά». Αλεξάντερ Στούμπ (Φινλανδία): «Το Σχέδιο Β έχει γίνει Σχέδιο Α. Υπάρχει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία, σχεδόν συναίνεση, μέσα στο Eurogroup που αποκλείει την παράταση. Η χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη και ως ευρωπαϊστής, αισθάνομαι λύπη για τον ελληνικό λαό». Πήτερ Καζιμίρ (Σλοβακία): «Σεβόμαστε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα, ωστόσο έχει εκλεγεί για να παίρνει αποφάσεις και αυτό θα έπρεπε να κάνει. Αν η Ελλάδα απορρίψει την πρόταση, το πρόγραμμα τελειώνει». Εντουαρντ Σκιλούνα (Μάλτα): «Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι μια νομιμοποιημένη κίνηση για κάθε κυβέρνηση, ωστόσο η απόφαση αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης έρχεται σε μια ατυχή στιγμή, καθώς μένουν λίγες μέρες για τη λήξη της παράτασης. θα έπρεπε να την είχε λάβει νωρίτερα, γιατί σήμερα ο σκοπός της συνάντησης ήταν να καταλήξουμε σε μια απόφαση και να ζητήσουμε την έγκρισή της αύριο από τα κοινοβούλια». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
17:31
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητάει στο Eurogroup παράταση του προγράμματος για ένα μήνα.
17:50
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και περιμένουμε σε λίγα λεπτά τη συνέντευξη Τύπου.
17:50
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα για παράταση του προγράμματος, αλλά μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο ισχύει.
17:56
Κοινοτικές πηγές διαρρέουν -αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup- ότι την ώρα που το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, υπήρχε σε εξέλιξη διαπραγμάτευση των θεσμών με την ελληνική πλευρά και μία βελτιωμένη πρόταση στο τραπέζι.
18:05
Το Eurogroup θα συνεχιστεί σε λίγη ώρα χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.
18:20
Σε λίγα λεπτά η συνέντευξη Τύπου του Γερούν Ντάισελμπουμ.
18:30
Ντάισελμπλουμ: Tο πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ.
18:32
Ντάισελμπλουμ: Η Ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα επιζήσει. Το πώς δεν ξέρω.
18:46
Βαρουφακης: Στην πεντάμηνη παράταση είχε συμπεριληφθεί από τους θεσμούς και ένα νέο πρόγραμμα
18:47
Βαρουφάκης: Μας πρότειναν αξιολογήσεις κάθε 4 εβδομάδες
18:49
Βαρουφάκης: Δεν έχουμε εντολή να δεχθούμε τέτοιο υφεσιακό πακέτο, ούτε να απορρίψουμε την πρόταση. Γι αυτό στραφήκαμε στο δημοψήφισμα. Από τις 24/2 προσπαθούσαν να μας τραβήξουν στην λογική του μνημονίου.
18:57
Βαρουφάκης: Απόφαση του Ντάισελμπλουμ να μην συμμετέχει η Ελλάδα στη συνέχεια των συνομιλιών
19:03
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα. Αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση μέχρι την Τρίτη θα πούμε στους πολίτες να ψηφίσουν «ναι»
19:07
Βαρουφάκης: Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να υπάρξει μια συμφωνία της ύστατης στιγμής ως την Τρίτη.
19:36
Τηλεφωνική επικοινωνία με Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup. Επίσης τους είπε πως ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει.
19:50
«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να συζητήσει την κατάσταση. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
20:20
Πρόταση μομφής ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία και τούτη την ώρα βουλευτές της μαζεύουν υπογραφές στους διαδρόμους της Βουλής.
20:22
Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να τελειώσει το Eurogroup, όπως μεταδίδουν ξένοι δημοσιογράφοι.
20:30
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί αύριο Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 σε ακρόαση τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά.
20:34
20:35
Η Γαλλία δηλώνει ανά πάσα στιγμή έτοιμη να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργών οικονομικών. O κ. Σαπέν τονίζει ότι τίποτα από όσα συνέβησαν από την Παρασκευή, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βγει εκτός ευρώ.
20:40
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας, δήλωσαν Γ. Δραγασάκης και Ευκλ. Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση με τον Μ. Ντράγκι
20:49
«Η ατμόσφαιρα είναι σουρεαλιστική στην αίθουσα Τύπου στις Βρυξέλλες. Μια δημοσιογράφος έβαλε τα κλάματα. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι σοκαρισμένοι. Η ευρωδιάσπαση είναι γεγονός», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του Sky News, Εντ Κόνγουεΐ.
20:54
«Η κυβέρνηση ανέλαβε μια μεγάλη πρωτοβουλία Δημοκρατίας. Είχαμε όλοι στα χέρια μας την πρόταση που κατατέθηκε στο Eurogroup τελεσιγραφικά στην ελληνική πλευρά. Θεωρήσαμε σωστό να θέσουμε την πρόταση υπό την κρίση του ελληνικού λαού», δήλωσε στο Mega ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
21:09
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Σαπέν, ο μόνος στο Eurogroup που ήταν υπέρ της παράτασης του προγράμματος για την Ελλάδα, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους.
21:27
«Η πραγματική ατζέντα της κυβέρνησης αποκαλύπτεται: είναι της εξόδου από το ευρώ», ανέφερε μέσω twitter ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
21:28
«Η Ελλάδα παραμένει μέρος της Ευρωζώνης. To Eurogroup είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και να διευρύνει την ενδυνάμωσή της», γράφει στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
21:43
Ντάισελμπλουμ: Στην Ευρωζώνη είμαστε σε μεγαλύτερη ισχύ από ότι παλαιότερα. Με την εκπνοή του προγράμματος χωρίς ενδεχόμενο συνέχισης η Ελλάδα θα χρειαστεί τεχνική βοήθεια. Οι θεσμοί είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό μετά την εκπνοή του προγράμματος.
21:44
Ντάισελμπλουμ: δεν αποχώρησαν οι θεσμοί από τις συνομιλίες χτες το βράδυ, ήταν η ελληνική κυβέρνηση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις επόμενες ημέρες
21:45
Ντάισελμπλουμ: Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από ότι παλαιότερα (σε απάντηση για Grexit).
21:46
Ντάισελμπλουμ: Είμαστε ανοιχτοί. Δεν έφυγαν οι θεσμοί χθες, αλλά η Ελλάδα. Δεν είπαμε εμείς ότι οι συνομιλίες έληξαν, αλλά η Ελλάδα είπε ότι αυτό που υπάρχει στο τραπέζι αξίζει ένα όχι. Πολλά μπορούν να συμβούν, σενάρια να επινοηθούν. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις.
21:48
Ντάισελμπλουμ: Ο κ. Βαρουφάκης έφυγε πριν από τη λήξη του
21:49
​Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να καθησυχάσουμε τις αγορές. Κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες.
21:58
Σόιμπλε: Σήμερα είναι μια πολύ κακή ημέρα - Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη
21:58
Σόιμπλε: Σήμερα είναι μια πολύ κακή ημέρα - Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη
21:58
Σόιμπλε: Κάναμε τα πάντα για την Ελλάδα - Ήταν πάντα ξεχωριστή περίπτωση
21:59
Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό
21:59
Σόιμπλε: Η απογοήτευση είναι τεράστια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Στην κρίση η Ευρώπη γίνεται πιο δυνατή
22:17
Από το επίσημο ανακοινωθέν του άτυπου Eurogroup των 18: Τα μέλη της Ευρωζώνης θα χρησιμοποιήσουν στο έπακρο όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να διατηρήσουν την ακεραιότητα και την σταθερότητα στις χώρες του ευρώ.
22:18
Από το επίσημο ανακοινωθέν του άτυπου Eurogroup των 18: Υπολογίζουμε ότι η λήξη του προγράμματος θα απαιτήσει μέτρα από τις ελληνικές αρχές για την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος - Το Eurogroup θα παρακολουθεί πολύ στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα - Θα είναι έτοιμο να πάρει μέτρα προς όφελος της Ελλάδας ως μέλος της Ευρωζώνης.
22:44
Χαμός αυτή την ώρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, με φωνές και όρθιους βουλευτές μετά από αναφορές που έκανε ο πρόεδρος του Ποταμιού για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
00:13
Μεγάλη ένταση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διέκοψαν με τις φωνές τους τη συνεδρίαση όταν είδαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανεβαίνει και πάλι στην προεδρική έδρα, αφού είχε πάρει το λόγο ως βουλευτής λίγο πριν, κάτι που δεν επιτρέπει ο κανονισμός της βουλής σύμφωνα με το άρθρο 66.
00:15
Ο κ. Σαμαράς είπε για την πρόεδρο της Βουλής "είναι πρόεδρος και όχι δικτάτορας" διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του.
00:16
Παρέμβαση Τσίπρα που ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να διακόψει τη συνεδρίαση για δέκα λεπτά.
21:11
close menu
x