Live: Η ΑΕΚ μαθαίνει τον αντίπαλό της στο Final-4 του Champions League

Το sportfm.gr σας μεταφέρει ζωντανά την κλήρωση του Final-4 του Champions League μπάσκετ από την οποία η ΑΕΚ θα μάθει και τον αντίπαλό της.

10:48
Καλή σας ημέρα. Θα σας μεταφέρουμε ζωντανά την κλήρωση του Final-4 του Champions League στο μπάσκετ από την οποία θα μάθει και η ΑΕΚ τον αντίπαλό της.
10:49
Ήδη στο χώρο βρίσκονται ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος, αλλά και ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα.
10:50
Παρών και ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός.
10:52
Θα μιλήσουν ο Πατρίκ Κομνηνός, ο Μάκης Αγγελόπουλος και ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης
10:56
Σε 3-4 λεπτά αρχίζει η συνέντευξη Τύπου.
10:57
Στο πάνελ και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
10:59
Στην αίθουσα βρίσκεται και το τρόπαιο του BCL.
11:01
Πατρίκ Κομνηνός (εκτελεστικός διευθυντής Basketball Champions League): «Θέλω να καλωσορίσω τις συμμετέχουσες ομάδες».
11:04
Κομνηνός: «. Είναι μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε το Final 4 και τους εκπροσώπους των τριών ομάδων που μαζί με την ΑΕΚ έφτασαν εδώ και είναι άξιες συγχαρητηρίων. Δίνεται η δυνατότητα στους φίλους του μπάσκετ να παρακολουθήσουν μια γιορτή. Δεν είναι υπερβολή, όλοι εμείς από την πλευρά μας, σε συνεργασία με την ΑΕΚ που έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωση, με την υποστήριξη του υπουργείου και της ΕΟΚ, θέλουμε να διοργανώσουμε μια γιορτή με μπάσκετ υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι τέσσερις ομάδες. Η ΑΕΚ διανύει μια ιστορική χρονιά έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο και φτάνοντας στην τετράδα. Η Μονακό είναι πιθανώς η κορυφαία ομάδα στη Γαλλία την τελευταία τριετία, η Λούντβιγκσμπουργκ πιστοποιεί την επιτυχία στους αγωνιστικούς χώρους ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο παρότι ήταν η κορυφαία ομάδα στο περσινό BCL και η Μούρθια εκπροσωπεί την πιο ανταγωνιστική λίγκα στην Ευρώπη, διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της και διεκδικεί είσοδο στα play offs».
11:06
Κομνηνός: Δυστυχώς οι εικόνες που έχουν βγει προς τα έξω από τον ελληνικό αθλητισμό τελευταία δεν είναι πολύ καλές και μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα βλέποντας κορυφαίες ομάδες. Θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη επένδυση σε χρόνο και ενέργεια, θα διανύσουμε έναν μίνι μαραθώνιο για να μετατρέψουμε το ΟΑΚΑ σε ένα πλήρες γήπεδο. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό, θα φέρουμε performers και θα δώσουμε μια διαφορετική εικόνα.
11:06
Τώρα θα μιλήσει ο Μάκης Αγγελόπουλος
11:08
Μάκης Αγγελόπουλος (πρόεδρος ΚΑΕ ΑΕΚ): «Καλωσορίζω και τις υπόλοιπες ομάδες που μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έφτασαν στο Final 4. Θέλω να συγχαρώ όλο το τιμ της FIBA που έχει τρέξει τη διοργάνωση και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ήδη στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Ο στόχος μας σαν ΑΕΚ είναι να γίνει ένα Final 4 αντάξιο της ιστορίας πετυχημένων διοργανώσεων που έχει η χώρα μας και αντάξιο της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό. Σε μια ιστορική χρονιά για μας θα είναι πολύ σημαντικό».
11:11
Γιώργος Βασιλειάδης (υφυπουργός Αθλητισμού): «Όταν ο κ. Αγγελόπουλος μιλούσε αρκετούς μήνες πριν για το Final 4 όντας πεπεισμένος πως η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί, μου έκανε την πρόταση να γίνει εδώ. Στην αρχή το αντιμετώπισα περισσότερο διπλωματικά, γιατί ήταν κάτι πολύ μελλοντικό, αλλά όσο προχωρούσε η ΑΕΚ εμείς καταπιανόμασταν στη ΓΓΑ με αυτή την ιδέα και μας άρεσε που θα φιλοξενήσουμε ξανά στη χώρα μας ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Θέλαμε να κάνουμε μια διοργάνωση διαφορετική από τις υπόλοιπες. Εμείς θα συνδράμουμε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, παρότι κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες οι εγκαταστάσεις δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Το μεγαλύτερο βάρος θα το επωμιστεί η ΑΕΚ, το μικρότερο εμείς. Θέλουμε επί τη ευκαιρία να ανοίξουμε κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Να γίνει μέσα σε αυτή τη γιορτή ένας ουσιαστικός διάλογος για το τι αθλητισμό θέλουμε. Ευχαριστούμε τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας και υποσχόμαστε πως θα είναι η καλύτερη διοργάνωση».
11:12
Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Θεωρώ δεδομένη την επιτυχία του Final 4. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας ως ΕΟΚ που θα φιλοξενηθεί εδώ στη δεύτερη χρονιά ζωής της διοργάνωσης. Κόντρα σε πολλά φυσικά και τεχνητά εμπόδια το BCL αναπτύσσεται και κερδίζει την εκτίμηση του κοινού. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει, καταλαβαίνει την αναγνώριση των αθλητικών επιδόσεων που προσφέρει η διοργάνωση. Η ΕΟΚ με την πολύτιμη τεχνογνωσία της θα συνδράμει για τη διεκπεραίωση της διοργάνωσης. Είμαστε βέβαιοι πως σβήνοντας τα φώτα η Ελλάδα και το BCL θα νιώθουν όμορφα για όσα έχουν διαδραματιστεί».
11:15
Ερωτηθείς για το κόστος της διοργάνωσης, ο Πατρίκ Κομνηνός απάντησε: «Το κόστος αυτή τη στιγμή είναι δυναμικό, γιατί είμαστε σε διαδικασία προσφορών. Το μεγαλύτερο κόστος το αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει αναλάβει να αποπληρώσει ένα δικαίωμα διοργάνωσης και παράλληλα να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Εκεί η βοήθεια της πολιτείας και της ΕΟΚ είναι δεδομένες. Το συνολικό κόστος θα πλησιάζει στο ένα εκατομμύριο. Πολλά περισσότερα μπορούμε να πούμε απολογιστικά».
11:17
Ερωτηθείς για το όραμά του για την ΑΕΚ, ο Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε: «Το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Θέλουμε να χτίζουμε και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα κάθε χρόνο. Πριν 3-4 χρόνια η ΑΕΚ δεν υπήρχε στον μπασκετικό χάρτη και τώρα είναι μέσα στα 20 κορυφαία brands. Επενδύσαμε γύρω από την ιστορία της ΑΕΚ, αλλά και στο μέλλον της ομάδας. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, με αργά βήματα και σταθερά προς την κορυφή. Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί και το ευρωπαϊκό μπασκετικό περιβάλλον γιατί υπάρχει αρκετή σκόνη και ομίχλη. Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει κάποια στιγμή και να κλείσει για όλες τις ομάδες».
11:19
Σχετικά με τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τα εισιτήρια στη διοργάνωση, ο Πατρίκ Κομνηνός είπε: «Είναι ικανοποιητικά, αλλά δεν μιλάμε για σπριντ, αλλά για μαραθώνιο. Είμαστε μόνο δύο χρόνια εδώ και είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει, αλλά έχουμε πολύ χρόνο. Πέρσι το Final 4 της Τενερίφης ήταν πετυχημένο και περιμένουμε φέτος ένα ακόμη καλύτερο Final 4. Δεν νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, είμαστε ακόμη στην αρχή και θέλουμε η διοργάνωση να μεγαλώνει στην εκτίμηση των φιλάθλων και στην αγορά. Το τοπίο στο μπάσκετ δεν βοηθά, το άθλημα παίζεται από εκατοντάδες κλαμπ σε όλη την Ευρώπη».
11:21
Ερωτηθείς αν το μέλλον των μεγάλων διοργανώσεων στην Ελλάδα είναι πλέον περισσότερο ιδιωτική πρωτοβουλία ο κ. Βασιλειάδης απάντησε: «Επανερχόμενοι στην κανονικότητα το κράτος θα παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο φιέστας, όπως στο παρελθόν. Σε αυτή τη φάση παρέχουμε κάθε βοήθεια υλικοτεχνική και αποφυγής γραφειοκρατικών προβλημάτων, σε επόμενο στάδιο εφόσον και τα οικονομικά μάς το επιτρέψουν με πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Αλλά και πάλι μακριά από αυτό το μοντέλο που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε».
11:24
Όσο για το αν αρκείται στην κατάκτηση του BCL ή σκοπεύει να πάει ακόμη πιο μακριά (σ.σ. εννοώντας την Ευρωλίγκα), ο Μάκης Αγγελόπουλος είπε: «Πάμε βήμα-βήμα. Τα ποσοστά αδρεναλίνης που φτάσαμε για να πάμε στο Final 4 είναι ρεκόρ. Κοιτάμε το Final 4 και μετά βήμα-βήμα θα δούμε τους επόμενους στόχους».
11:26
«Εμείς βλέπουμε το μέλλον μας σε ένα όλο και πιο βελτιωμένο Basketball Champions League. Ελπίζουμε να υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο στο μέλλον».
11:27
Για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και την πιθανότητα σύνδεσης BCL και Ευρωλίγκας, ο Πατρίκ Κομνηνός είπε: «Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία μακράς συζήτησης για το θέμα με την Ευρωλίγκα, γιατί το θέμα είναι το Final 4 του BCL. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις διοργανώσεις και αυτό δεν είναι το ιδεατό μοντέλο. Εμείς παρέχουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο και ελπίζουμε αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα ιδεατό τοπίο».
11:27
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, περνάμε στην κλήρωση.
11:29
Ο ημιτελικός της ΑΕΚ θα είναι ο δεύτερος.
11:30
18:30 και 21:15 οι ώρες
11:31
ΑΕΚ-Μούρθια το ζευγάρι. Αυτός θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός, στις 4 Μαΐου στις 21:15. Λούντγιβκσμπουργκ-Μονακό το δεύτερο ζευγάρι.
11:32
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Ευχαριστούμε που την παρακολουθήσατε μαζί μας.
close menu
x