Βόλεϊ

«Κοκκίνισε» η Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φλέγεται! Οι "ερυθρόλευκοι "επικράτησαν της Ορτέκ Νεσελάντε με "καθαρό" σκορ 3-0 στον τελικό του Top Teams Cup, μιας και οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Κλαούντιο Κοέγιο, οι οποίοι έδειξαν από την αρχή πως αυτό το τρόπαιο τους ανήκει!

Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φλέγεται! Οι "ερυθρόλευκοι "επικράτησαν της Ορτέκ Νεσελάντε με "καθαρό" σκορ 3-0 στον τελικό του Top Teams Cup, μιας και οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Κλαούντιο Κοέγιο, οι οποίοι έδειξαν από την αρχή πως αυτό το τρόπαιο τους ανήκει! Μπροστά σε 15.000 φιλάθλους οι "ερυθρόλευκοι" σήκωσαν το τρόπαιο και το στάδιο πήρε φωτιά! "Ήμασταν το φαβορί και το αποδείξαμε", τόνισε ο Βασίλης Κουρνέτας.

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης για το 2005 και έστειλε τους φιλάθλους του στον έβδομο ουρανό! Με οδηγό την 10η Μαρτίου του 1996, οπότε ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, εννιά χρόνια μετά το όνειρο επαναλαμβάνεται! Οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν και πάλι την κορυφή της Ευρώπης και αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές ομάδες αν θέλουν μπορούν να φτάνουν πολύ ψηλά. Εκεί, που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και αφήνει υποσχέσεις για ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον.

Οι παίκτες του Κλαούντιο Κοέγιο ήξεραν καλά πως αυτό το τρόπαιο δεν θα το έχαναν με τίποτα! Το πάθος των «ερυθρολεύκων» φάνηκε από την αρχή. Προηγήθηκαν με δύο πόντους χάρη στους Χριστοφιδέλη και στις κακές επιθετικές ενέργειες των Ολλανδών μέχρι που ανέλαβε δράση ο Κρίστιαν Βελ. Ο 27χρονος διαγώνιος με διαδοχικά καρφιά έβαλε τους Ολλανδούς μπροστά ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε και στο +5 για την Ορτεκ. Ο Κλαούντιο Κοέγιο, που συνεχώς φρόντιζε να υπενθυμίζει στους παίκτες του ότι πρέπει να είναι ψύχραιμοι αν θέλουν το τρόπαιο, έψαχνε τη λύση και τη βρήκε στο πρόσωπο των δύο κεντρικών του. Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο τους το μπλοκ των Χατζηαντωνίου - Τσακιρόπουλο και την βελτιωμένη υποδοχή τους, έφεραν τα πάνω - κάτω. Το 6-11 μετατράπηκε σε 9-11 και στη συνέχεια ο Μιλίνκοβιτς με άσο έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 14-13. Με τρεις έξοχες προσπάθειες ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη στο +3 (19-16) και πλέον είχε αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του σετ. Τί κι αν η διαιτησία έκανε λάθη υπέρ της Ορτέκ; Οι Πειραιώτες με το πάθος τους και παράλληλα τη βοήθεια του Μάρκο Κλοκ που δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, πήραν το σετ με 25-23 και έκαναν το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

Στο δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο σετ και δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στον αντίπαλο. Με καλύτερη υποδοχή και πολύ καλές επιθετικές επιλογές ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα το προβάδισμα, φτάνοντας μάλιστα κάποια στιγμή και στο συν επτά. Τελικά, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το σετ με 24-18. Το πάρτι στην εξέδρα είχε ήδη αρχίσει! Στο τρίτο σετ, ασφαλώς, οι παίκτες του Κλαούντιο Κοέγιο δεν είχαν καμία διάθεση να χαλάσουν τη γιορτή, που είχαν στήσει οι φίλοι του! Με τον Μιλίνκοβιτς να «πυροβολεί» από τη διαγώνιο και τους Χατζηαντωνίου και Τσακιρόπουλο να μην αφήνουν να περνάει…τίποτα, οι ερυθρόλευκοι πλησίαζαν όλο και πιο πολύ στο τρόπαιο! Η διαφορά έφτασε στο +3 υπέρ του Ολυμπιακού , αλλά οι παίκτες του Πίτερ Μπλανζέ με πρωταγωνιστή τον Φαν Ντε Λόου ανέτρεψαν το σκηνικό και με νέο λάθος των διαιτητών, αφού έβγαλαν άουτ ένα ...καθαρό πόντο του Μιλίνκοβιτς, προηγήθηκαν με 16-18. Κι εκεί που η Ορτεκ έδειχνε ικανή να αποδειχθεί ζημιάρα, ο γεμάτος πάθος Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να χαρίσει ούτε ένα ...σετ! Με ένα σερί 3-0 με πόντους των Μιλίνκοβιτς, Τσακιρόπουλου και Χριστοφιδέλη, το σκορ έγινε 19-18 υπέρ των Πειραιωτών. Το σετ ολοκληρώθηκε με 25-23 και ο Ολυμαπικός με το σπαθί του κατακτά για 2η φορά στην ιστορία του την Ευρώπη κάνοντας το ΣΕΦ να φλέγεται και να φωνάζει το γνωστό σε όλους μας «σήκωσε το»!

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Εμφανώς συγκινημένος, ο «αγέραστος» Γιώργος Ντράγκοβιτς δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM: «Είναι μια μεγάλη χαρά. Είναι στιγμές που δεν περιγράφονται.» Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του και μετά το καλοκαίρι, ο 37χρονος διαγώνιος απάντησε: «Λέω να συνεχίσω. Τα πράγματα όμως μπορεί να μην έρθουν όπως θέλω και να σταματήσω. Θα δούμε…»

Στον SuperΣΠΟΡ FM μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα και ο Κώστας Χριστοφιδέλης: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Είχαμε πολύ άγχος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν πιστεύω ότι η Ολλανδική ομάδα μας δυσκόλεψε τόσο πολύ. Το άγχος ήταν ο κυριότερος αντίπαλός μας. Παρόλα αυτά με τη βοήθεια του κόσμου μπορέσαμε και το ξεπεράσαμε. Κατά διαστήματα παίξαμε αρκετά καλά. Είχαμε ρυθμό στο παιχνίδι μας και κατακτήσαμε ένα τρόπαιο που το θέλαμε πάρα πολύ και μας δίνει πολύ κουράγιο για τη συνέχεια. Μετά το 2-0 χαλαρώσαμε. Το ξέραμε ότι η Όρτεκ ήταν μία πολύ μαχητική ομάδα. Αντιδράσαμε σωστά στα δύσκολα σημεία του 3ου σετ και έτσι ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Δεν σταματάμε εδώ σ’ αυτό το Κύπελλο. Αυτό είναι μόνο η αρχή για τη φετινή χρονιά.»



Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x