Γενικά

Ξεκινούν οι Αγώνες των δυνατών

Σήμερα το μεσημέρι (15:00, ΕΤ-1) ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο και η Τελετή Έναρξης αναμένεται να είναι ανάλογη με εκείνη της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 69 αθλητές (53 αθλητές και 16 αθλήτριες) που θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα (Άρση Βαρών σε πάγκο, Κολύμβηση, Μπότσια, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβο, Τοξοβολία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα, Ξιφασκία με αμαξίδιο και Τένις με αμαξίδιο). Η αποστολή μας θα μπει στη «φωλιά του πουλιού» 69η, ανάμεσα στις περίπου 140 χώρες που θα παρελάσουν. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας είναι ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Σήμερα το μεσημέρι (15:00, ΕΤ-1) ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο και η Τελετή Έναρξης αναμένεται να είναι ανάλογη με εκείνη της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών. Στη Τελετή θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 8000 ηθοποιοί, χορευτές και ερμηνευτές, όπως ανακοίνωσαν οι Κινέζοι διοργανωτές. Το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα λάβει χώρα σε τρεις διαφορετικές σκηνές που κατασκευάστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, ενώ θα εμφανιστούν συνολικά 4935 κουστούμια.

Η Τελετή Έναρξης αναμένεται να είναι μια μουσική υπερπαραγωγή που έχει σαν επένδυση χρώματα, φώτα και φυσικά, πυροτεχνήματα. Κεντρική ιδέα είναι η συνεχόμενη προσπάθεια του ανθρώπου που ποτέ δεν εγκαταλείπει. Για τη σύνθεση του μουσικού μέρους δαπανήθηκαν 180 ώρες και υπεύθυνοι για την προσπάθεια αυτή είναι 3 συνθέτες, που δημιούργησαν συνολικά 98 λεπτά και 21 δεύτερα μουσικής πανδαισίας.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 69 αθλητές (53 αθλητές και 16 αθλήτριες) που θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα (Άρση Βαρών σε πάγκο, Κολύμβηση, Μπότσια, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβο, Τοξοβολία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα, Ξιφασκία με αμαξίδιο και Τένις με αμαξίδιο). Η αποστολή μας θα μπει στη «φωλιά του πουλιού» 69η, ανάμεσα στις περίπου 140 χώρες που θα παρελάσουν. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας είναι ο πρωταθλητής της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x