Stoiximan Super League

Σάντος: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…»

Ικανοποιημένος από τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, αλλά και προσγειωμένος, καθώς γνωρίζει πως ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς, παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Είναι κακό να περάσει η ψευδαίσθηση ότι τα καταφέραμε. Υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσουμε να κυνηγάμε την εξέλιξη της ομάδας και του κάθε παίκτη χωριστά», δήλωσε ο 55χρονος τεχνικός. . Αγωνία για τη συμμετοχή του Πάμπλο Γκαρσία στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ικανοποιημένος από τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, αλλά και προσγειωμένος, καθώς γνωρίζει πως ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς, παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Ο Πορτογάλος τεχνικός φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους και αισιοδοξεί πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της ομάδας του.

«Σε σχέση με πέρυσι πάμε καλύτερα, αλλά συνεχίζουμε ακόμα και τώρα, ακόμα και στη διάρκεια ενός αγώνα, να παρουσιάζουμε τις ίδιες μεταπτώσεις. Δεν έχουμε σταθερή απόδοση και αυτό δεν μας βοηθάει να φθάσουμε ψηλά. Αυτό είναι πραγματικά δικό μου θέμα να το μεταφέρω στους παίκτες και να το ξεπεράσουμε. Ναι, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από τη σεζόν που πραγματοποιούμε. Αναφέρομαι σε παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμο, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο για να φθάσουμε στο σημείο να διεκδικήσουμε τίτλους», δήλωσε ο 55χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Είναι κακό να περάσει η ψευδαίσθηση ότι τα καταφέραμε, ότι έχουμε μία καλή ομάδα και ότι όλα είναι μια χαρά. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος να σταματήσουμε να κυνηγάμε την εξέλιξη της ομάδας και του κάθε παίκτη χωριστά. Μέσα στο γήπεδο θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλα. Υπάρχουν παιχνίδια που παίκτες μας θέλουν να φανούν ατομικά. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ομαδικό άθλημα. Δεν είναι όπως το σκάκι και το τένις. Εμείς έχουμε ένα πλάνο. Δουλεύουμε πάνω σ' αυτό και δεν περιορίζουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παικτών. Είναι λάθος αυτό που λένε μερικοί ότι οι προπονητές με την τακτική καταστρέφουν τη φαντασία. Η καλή οργάνωση δεν απαγορεύει στους παίκτες να βγάλουν τα χαρακτηριστικά τους. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε ένα άθλημα λαθών και πρέπει να περιορίσουμε και τα λάθη μας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ευφορία, αλλά αυτό δεν πρέπει να καταστρέψει την προοπτική να πάμε ψηλότερα. Οι παίκτες δεν πρέπει να νιώθουν ότι είναι θεοί. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν κερδίσει τίτλους και είναι εύκολο να ξεφύγουν και να παρασυρθούν από αυτό το κλίμα. Και τότε δεν θα βελτιωθούν ούτε εκείνοι ούτε η ομάδα».

Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες προοπτικές, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά θα πρέπει να προχωρά βήμα-βήμα. «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι έχουμε δύο ανοικτά μέτωπα. Τη δημιουργία μιας ομάδας που θα διεκδικεί τίτλους και τα οικονομικά. Ξέραμε ότι τον πρώτο χρόνο θα είχαμε πολλά προβλήματα, ειδικά με τα αποτελέσματα της ομάδας. Τον δεύτερο χρόνο όλα είναι καλύτερα. Τον τρίτο χρόνο πιστεύουμε ότι θα φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Ποιο είναι αυτό το επίπεδο; Να μη χρειάζεται να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα. Να μην το λέμε στο ξεκίνημα και έπειτα από μία, δύο ατυχίες να σκύβουμε το κεφάλι. Όλοι θα πρέπει να ξέρουν τότε ότι ο ΠΑΟΚ θα διεκδικεί τίτλους και θα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτή την ομάδα που έχουμε τώρα είμαστε στο επτά με οκτώ. Για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε ώστε να διεκδικεί τίτλους είμαστε κοντά στο έξι. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε στο οκτώ».

Ξανά στις επάλξεις

Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά από διήμερο ρεπό. Ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει για το ματς κόντρα στον Πανιώνιο τον τιμωρημένο Βλάνταν Ίβιτς, καθώς και τους τραυματίες Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο και Πάμπλο Γκαρσία. Ο τελευταίος, ο οποίος έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο, έκανε και πάλι θεραπεία, ενώ την Τετάρτη θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του και αν θα προλάβει τη ρεβάνς Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό την επόμενη Τετάρτη. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο και τον Πολωνό αμυντικό, έκαναν ατομικό και λογικά ο δεύτερος θα επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων στο τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x