Αυτό που βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό στον Ολυμπιακό, αν δεν το έχετε καταλάβει, ακόμη, είναι μία παρτίδα σκάκι. Από τη μία είναι ο πρόεδρος κι από την άλλη ο προπονητής. Κάποια στιγμή, μέσα στην άλλη εβδομάδα μάλλον, θα ξέρουμε το νικητή-με την ελπίδα, βέβαια, όλων των Ολυμπιακών, στο τέλος νικητής να είναι πάνω απ΄ όλα η ομάδα.

Στην αρχή σε πλεονεκτική θέση βρέθηκε ο προπονητής. Πλέον, ο προπονητής βρίσκεται σε δυσχερή θέση, έναντι του προέδρου, μετά από μία σειρά κινήσεων και των δύο. Τον τελευταίο λόγο φαίνεται να τον έχει ο πρόεδρος.

Το ερώτημα είναι γιατί να γίνεται αυτή η άτυπη παρτίδα σκάκι. Πολύ απλά φίλοι μου, γιατί ο καθένας θέλει να αποκομίσει από την επικείμενη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Κι όχι μόνο οικονομικά. Μην το βλέπουμε τόσο στενόμυαλα.

Ο καθένας θέλει συνεργασία με τους δικούς του όρους. Με τους οποίους πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα για τον ίδιο και για την ομάδα.

Το θέμα δεν είναι, όμως, μόνο ποιος θα είναι ο νικητής-γιατί νικητής σίγουρα θα υπάρξει. Το θέμα είναι μήπως από τη σύγκρουση συμφερόντων που αναπόφευκτα υπάρχει, προκύψει ότι τελικά η ανανέωση της συνεργασίας, αλλά το διαζύγιο.

Εκεί είναι το λεπτό σημείο κι εδώ είναι οι ευαίσθητες ισορροπίες.

Όπως κι αν έχει, πολύ σύντομα θα γίνουμε πιο σοφοί γύρω από το καυτό θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Λίγο ακόμη υπομονή. Η παρτίδα τελειώνει…