Stoiximan Super League

Μουσλίμοβιτς: «Θα τους νικήσουμε στα πλέι οφ»

Υποσχέσεις για τα πλέι οφ και όχι μόνο έδωσε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μιλώντας στη «SportDay». «Θέλω να μείνω. Ξέρω ότι πολλές ομάδες ψάχνουν στράικερ, αλλά εγώ περνάω καλά στον ΠΑΟΚ» τόνισε o Βόσνιος επιθετικός. Επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη έπειτα από ένα γεμάτο δεκαήμερο στην Αργεντινή, ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ξεκίνησε ο Σορλέν.

Υποσχέσεις για τα πλέι οφ και όχι μόνο έδωσε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μιλώντας στη «SportDay». «Θέλω να μείνω. Ξέρω ότι πολλές ομάδες ψάχνουν στράικερ, αλλά εγώ περνάω καλά στον ΠΑΟΚ», τόνισε αρχικά ο Βόσνιος επιθετικός και συμπλήρωσε: «Δεν παίζω για τα λεφτά». «Δεν θα έχουμε πίεση στα πλέι οφ και θα νικήσουμε στα ντέρμπι», είπε ο 28χρονος άσος και πρόσθεσε: «Φέτος ήμασταν πολλοί καινούργιοι παίκτες στην ομάδα και αυτό ήταν πρόβλημα».

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Μουσλίμοβιτς:

Ζλάταν, εσύ πάντα έλεγες ότι θες να είσαι πρώτος. Σε ό,τι κι αν κάνεις. Τώρα όλοι λένε ότι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη επιτυχία. Συμφωνείς μ' αυτή την άποψη;

«Είναι μεγάλη επιτυχία, μια και είδαμε πόσο χάρηκαν γι' αυτή οι φίλοι μας. Φυσικά, όλοι εμείς στην ομάδα παλεύαμε για να είμαστε πρώτοι. Και εγώ το ίδιο. Παίζω πάντα για την πρωτιά. Από εκεί και πέρα κάναμε καλή δουλειά, παλέψαμε όλους τους αγώνες και είχαμε καλή παρουσία. Του χρόνου θα το πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα».

Ποιο ήταν το κλειδί της καλής πορείας; Το κύριο προτέρημά σας ως ομάδα; Ο προπονητής; Το κλίμα μέσα στην ομάδα; Η καλή προετοιμασία; Η ποιότητα των παικτών;

«Ολα αυτά μαζί. Πρώτα απ' όλα οι διοικούντες το κλαμπ ήταν εκείνοι που έκαναν πολύ καλή δουλειά. Αυτοί κυρίως έφεραν νέο χαρακτήρα στην ομάδα. Εγινε μια νέα δουλειά στον ΠΑΟΚ. Είναι απίστευτο το ότι κάναμε τόσα πολλά βήματα προόδου μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Συνήθως αυτά τα κάνεις σε δύο ή τρία χρόνια. Εμείς τα καταφέραμε αμέσως. Ολοι μέσα στο κλαμπ ευθύνονται γι' αυτό. Η ομάδα, το τεχνικό τιμ, το ιατρικό τιμ, οι παίκτες, οι διευθυντές, ο πρόεδρος. Ολοι».

Στο πρωτάθλημα, βέβαια, νικήσατε όλες τις μικρομεσαίες ομάδες. Δεν νικήσατε τους μεγάλους. Τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ. Αυτό αποτέλεσε πρόβλημα;

«Για μισό λεπτό. Οι άλλοι νίκησαν δηλαδή; Ο Ολυμπιακός τούς νίκησε όλους, γι' αυτό είναι ο καλύτερος και ο πρώτος. Κοιτάξτε. Ολα τα μεγάλα κλαμπ πρώτα μαθαίνουν να κερδίζουν τους μικρούς. Ακόμη και η Μπαρτσελόνα. Σ' αυτά τα παιχνίδια ''χτίζεις'' την καλή νοοτροπία. Εκεί γίνεσαι καλύτερος, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος απέναντι στους μεγάλους».

Ναι, όμως τώρα θα πρέπει να τους νικήσετε στα πλέι οφ. Τι παραπάνω πρέπει να κάνετε;

«Κοιτάξτε. Ηρθαμε πολλοί καινούργιοι παίκτες φέτος στην ομάδα. Είμαστε πολλοί που παίζουμε για πρώτη φορά εδώ. Κάποια πράγματα δηλαδή πρώτη φορά τα συναντήσαμε σ' αυτά τα μεγάλα παιχνίδια που λέτε. Ξέρεις. Δεν είναι καλό και σωστό να μιλήσουμε γι' αυτά τώρα. Τα μάθαμε, όμως, είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά. Θα τους νικήσουμε την άλλη φορά. Στα πλέι οφ, δηλαδή. Τώρα ξέρουμε».

Ας επιστρέψουμε στην πρώτη θέση που θέλετε. Την επόμενη χρονιά τι πρέπει να κάνετε για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα; Φέτος για παράδειγμα τι περισσότερο από εσάς είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος τελικά τα κατάφερε;

«Το ξαναείπαμε. Εμείς οι καινούργιοι θα ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε για να το πάρουμε. Ολα αυτά που δεν πήγαν φέτος καλά θα τα αλλάξουμε».

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο δύσκολο; Τόσο περίεργο;

«Πολύ. Ηταν κάτι καινούργιο για πολλούς από εμάς. Εγιναν πολλά που δεν περιμέναμε. Δεν τα λέω, όμως. Δεν πρέπει. Ξέρουμε εμείς».

Πολλές φήμες θέλουν ομάδες να σε παρακολουθούν και να σε θέλουν για του χρόνου. Ξέρεις κάτι; Εχεις μιλήσει με οποιονδήποτε;

«Οχι, δεν ξέρω τίποτα. Ηρθα από την εθνική ομάδα και τα άκουσα όλα αυτά. Είναι φυσιολογικό πολλά κλαμπ να ψάχνουν για στράικερ. Από εκεί και πέρα, όμως, πολλοί ανοίγουν το στόμα τους και λένε ό,τι θέλουν. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα και απ' ό,τι φαίνεται και στην Τουρκία ο Τύπος έχει πολλά τέτοια σενάρια».

Σε είδαν εδώ στην Τούμπα, σε είδαν και στο Βέλγιο με την εθνική. Εσύ τι θα πεις αν γίνει πρόταση;

«Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και νιώθω πολύ καλά εδώ. Ο κόσμος με αγαπάει και εγώ το ίδιο. Και στην πόλη περνάω πολύ καλά. Δεν θέλω να φύγω. Γιατί το συζητάμε; Μόλις ήρθα. Γιατί πρέπει να φύγω;».

Ξέρεις, πολλές φορές τα χρήματα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Αν τα λεφτά έπαιζαν για μένα τόσο σημαντικό ρόλο, δεν θα ερχόμουν ποτέ στον ΠΑΟΚ. Είχα πολύ μεγάλες προσφορές από άλλα κλαμπ. Εγώ, όμως, βάζω μπροστά την ποιότητα μιας ομάδας. Αυτό είπα και στον Βρύζα πέρυσι τον χειμώνα, όταν το συζητούσαμε και πάλι. Του είπα: “Ζήση, δεν έρχομαι, γιατί εγώ θέλω να κερδίζω”. Δεν θα ερχόμουν εδώ μόνο για να πληρώνομαι. Θέλω να παίζω σε μία καλή ομάδα. Φέτος ο ΠΑΟΚ έγινε πολύ καλός και του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Αυτό να θυμάστε».

Ήρθαν και ενημερώνουν…

Έπειτα από ένα γεμάτο δεκαήμερο στην Αργεντινή, ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο άνδρες στο διάστημα αυτό παρακολούθησαν το ντέρμπι Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ, είχαν επαφές με διάφορους ανθρώπους, όπως ο Κάρλος Μπιάνκι, και άνοιξαν θετικό δίαυλο με την Μπόκα. Είναι αρκετά πιθανό οι σχέσεις με την ομάδα της Λατινικής Αμερικής να φέρουν στον ΠΑΟΚ παίκτες όπως ο Ντάμιαν Ντίαζ, που φέρεται να πρότεινε ο Μπιάνκι. Στο «στόχαστρο» των Θεσσαλονικέων βρίσκονται ο Χοακίμ Λαριβέι (που έχει δοθεί δανεικός από την Κάλιαρι) και ο Οκάμπο της Βελέζ Σάρσφιλντ. Ο Βρύζας και ο Γεωργιάδης θα ενημερώσουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Φερνάντο Σάντος για όσους παίκτες ξεχώρισαν στην Αργεντινή. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων και θα ξεκαθαρίσουν οι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x