Stoiximan Super League

Αυτό«Χ»ειρία στο Παγκρήτιο

Δύο βαθμούς «πέταξε» η ΑΕΚ στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1. Ο Εντίνιο, που έμεινε ως το 76’ στον πάγκο, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο 84’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, αλλά δύο λεπτά αργότερα οι Ηρακλειώτες «απάντησαν» με την πορεία της μπάλας σε σέντρα-φάουλ του Φραγκουλάκη να ξεγελά τον Σάχα. Στο 88’ ο Μπλάνκο έχασε την ευκαιρία να χαρίσει στην «Ένωση» τη νίκη, καθώς ο Αθανασίου απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε ο Χετεμάι και εκτέλεσε άσχημα ο Αργεντινός φορ. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με ημιτελείς προσπάθειες οι «κιτρινόμαυροι», που έμειναν χωρίς νίκη για τρίτη συνεχή αγωνιστική. Ντεμπούτο από Ενσιαμπαμφούμου, που έδειξε λίγα πράγματα ως δεξιός μπακ, αλλά και από Γκέντσογλου, που αντικατέστησε στο 86’ τον Ενσαλίβα που είχε κράμπες.

Δύο βαθμούς «πέταξε» η ΑΕΚ στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1. Ο Εντίνιο, που έμεινε ως το 76’ στον πάγκο, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο 84’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, αλλά δύο λεπτά αργότερα οι Ηρακλειώτες «απάντησαν» με την πορεία της μπάλας σε σέντρα-φάουλ του Φραγκουλάκη να ξεγελά τον Σάχα. Στο 88’ ο Μπλάνκο έχασε την ευκαιρία να χαρίσει στην «Ένωση» τη νίκη, καθώς ο Αθανασίου απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε ο Χετεμάι και εκτέλεσε άσχημα ο Αργεντινός φορ. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με ημιτελείς προσπάθειες οι «κιτρινόμαυροι», που έμειναν χωρίς νίκη για τρίτη συνεχή αγωνιστική. Ντεμπούτο από Ενσιαμπαμφούμου, που έδειξε λίγα πράγματα ως δεξιός μπακ, αλλά και από Γκέντσογλου, που αντικατέστησε στο 86’ τον Ενσαλίβα που είχε κράμπες.

Ο αγώνας...

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με δύο «φρέσκα» πρόσωπα, επιλέγοντας τον Ολιβιέ Ενσιαμπαμφούμου για το δεξί άκρο της άμυνας (ντεμπούτο του Γάλλου) και τον Μιχάλη Παυλή ως παρτενέρ του Μπλάνκο στην επίθεση αντί του... απείθαρχου Εντίνιο.

Μόλις στο 3’ ο Ρομάνο έβγαλε τον Κουτσιανικούλη απέναντι από τον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του νεαρού μεσοεπιθετικού. Στο 12’ υποδείχτηκε κακώς σε θέση οφσάιντ ο Ντιούφ, ο οποίος μετά από μπαλιά του Γεωργέα βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασίου έχοντας λίγο δίπλα του τον Μπλάνκο. Η ΑΕΚ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του κέντρου, αλλά οι προσπάθειες των παικτών της ήταν ημιτελείς. Αντίθετα ο Εργοτέλης ήταν πιο επικίνδυνος κι έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 19’, όταν η κεφαλιά του Μπέτο σε σέντρα του Ρομάνο πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, αφού στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου Κουτσιανικούλης και Καφές ανακόπηκαν όντας σε πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ έχοντας σαφές πρόβλημα στην τελική πάσα έπρεπε να περιμένει για να κάνει την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι μέχρι το 52’, με τον Μπλάνκο να κλέβει την μπάλα από τον τερματοφύλακα Αθανασίου και να πλασάρει από πλάγια θέση, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Στο 65’ η «Ένωση» έφτασε ξανά μία ανάσα από το προβάδισμα, αλλά αυτή τη φορά σε μία φάση προϊόν σωστής ανάπτυξης. Ο Ντιούφ βγήκε απέναντι από τον Αθανασίου, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ των Ηρακλειωτών. Ο Εργοτέλης προσπαθούσε να «χτυπήσει» κυρίως με αντεπιθέσεις δίνοντας χώρο στους αντιπάλους. Στο 70’ ενόσω ο Γιαλούσης ήταν στο χορτάρι τραυματισμένος οι φιλοξενούμενοι επιτέθηκαν, αλλά το γύρισμα του Μαντούκα στον Μπλάνκο ήταν απογοητευτικό και χάθηκε ακόμη μία καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.

Στο 76ο λεπτό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έριξε στη μάχη τον Εντίνιο ως τρίτη αλλαγή (!) και ο Πορτογάλος απέδειξε πως δικαιούται τον τίτλο της χρυσής αλλαγής. Στο 84’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Εργοτέλη. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε το 1-1. Ο Φραγκουλάκης, που είχε περάσει επίσης σαν αλλαγή, εκτέλεσε το φάουλ «ψάχνοντας» κάποιο κεφάλι συμπαίκτη του, αλλά η τροχιά της μπάλας ξεγέλασε τους πάντες και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-1. Οι συγκινήσεις δεν είχαν τελειώσει. Ο Χετεμάι μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Καρέλη και υποδείχτηκε ορθώς το πέναλτι. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε στερώντας από την «Ένωση» τη νίκη και από τον «Ζορό» τον τίτλο του πρώτου, σκόρερ, τον οποίο αναγκάστηκε να μοιραστεί με τον Γκαλέτι του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο (72’ Μπούντιμιρ), Ορφανός (62’ Φραγκουλάκης), Μπέτο, Ογκουνσότο (87' Καρέλης), Τζούνιορ, Κένεντι, Κουτσιανικούλης, Γιαλούσης.

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Ενσιαμπαμφούμου, Καφές, Ενσαλίβα (86’ Γκέντσογλου), Ντιούφ (71’ Χετεμάι), Μαντούκα, Παυλής (76’ Εντίνιο), Μπλάνκο.

Κίτρινες κάρτες: Μπέτο

Διαιτητής: Δ. Καλοπουλάς (Θεσσαλονίκης)
Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Δ. Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x