F1

«Βόμβα» στη Formula 1!

Με επικεφαλής τη Ferrari, οκτώ ομάδες της Formula 1 ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διασπάσουν το μέχρι τώρα παγκόσμιο πρωτάθλημα και να φτιάξουν ένα δικό τους, μετά τις διαφωνίες που είχαν με τη FIA για τα νέα μέτρα και τον περιορισμό του μπάτζετ στις κατασκευαστικές. ο Μαξ Μόσλεϊ.

Με επικεφαλής τη Ferrari, οκτώ ομάδες της Formula 1 ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διασπάσουν το μέχρι τώρα παγκόσμιο πρωτάθλημα και να φτιάξουν ένα δικό τους, μετά τις διαφωνίες που είχαν με τη FIA για τα νέα μέτρα και τον περιορισμό του μπάτζετ στις κατασκευαστικές. Η ανακοίνωση της FIA. Κινείται νομικά η FIA. «Δεν θα υπάρχουν δύο πρωταθλήματα…», τόνισε ο Μαξ Μόσλεϊ.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στην… ανταρσία και έκαναν χθες σύσκεψη, για να πάρουν τελικά την απόφαση που γράψαμε παραπάνω, είναι οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Toyota, Red Bull, Brawn και Toro Rosso. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι ομάδες δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή από το να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αξία των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους». Το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί (αν δεν αλλάξει κάτι) θα αρχίσει από την επόμενη σεζόν.

Δεν βρέθηκε η "χρυσή τομή"

Μέχρι και χθες, οι συγκεκριμένες εταιρείες πρότειναν συμβιβαστική πρόταση αναφορικά με το οικονομικό όριο με 100 εκατ. για το 2010 και 45 εκατ. για το 2011. Σήμερα έληγε η προθεσμία που είχε δώσει ο Μαξ Μόσλεϊ στις ομάδες να αποδεχθούν τους όρους της FIA, προκειμένου να καταρτιστεί το ρόστερ του πρωταθλήματος του 2010. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Μόσλεϊ θα ρίξει νερό στο κρασί του, ώστε να μην υπάρχει πρωτάθλημα δύο κανονισμών, ενώ φαινόταν διατεθειμένος να επεκτείνει μέχρι το 2014 το «σύμφωνο ομόνοιας» μεταξύ ομάδων, Ομοσπονδίας και εταιρείας που έχει την εμπορική εκμετάλλευση του σπορ.

Έως τώρα μόνο Williams και Force India παραμένουν υπό τη FIA, η οποία δηλώνει ότι για τις θέσεις των «αποστατών» υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον για να μπουν στο χώρο, όπως έχει γίνει με τις Campos, US F1 και Manor. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι είναι απογοητευμένοι από τη στάση της FOTA, στην οποία και έδωσαν διορία μέχρι της 19 Ιουνίου για να επιστρέψουν.

Οι εταιρίες όμως είναι αποφασισμένες να φτάσουν στα άκρα. «Το νέο πρωτάθλημα θα σέβεται το κοινό και θα προσελκύσει τους κορυφαίους οδηγούς αλλά και τους οικονομικά σπουδαιότερους χορηγούς. Όλη η ιστορία του σπορ αναφορικά με ομάδες, οδηγούς, σπόνσορες θα βρίσκεται μαζί μας από την επόμενη σεζόν», καταλήγει η ανακοίνωση της FOTA.


Τελικά, τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν ριζικά και η διάσπαση της Formula 1 είναι προ των πυλών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x