Stoiximan Super League

Σαβίνι: «Ακόμα θυμούνται τον ΠΑΟΚ»

«Εγώ έπαιζα μπροστά σε 70 χιλιάδες κόσμο και όλα αυτά τα έχω συνηθίσει», δήλωσε ο Μίρκο Σαβίνι από την Ολλανδία που κάνει την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αγάπη που δείχνουν οι οπαδοί για την ομάδα. «Πρέπει να σας πω ότι στη Νάπολι ακόμα θυμούνται τον ΠΑΟΚ και λένε για τον κόσμο του», πρόσθεσε ο Ιταλός αμυντικός. «Να είμαστε καλύτεροι σε επίθεση και άμυνα», είπε ο Κρέσιτς.

«Εγώ έπαιζα μπροστά σε 70 χιλιάδες κόσμο και όλα αυτά τα έχω συνηθίσει», δήλωσε ο Μίρκο Σαβίνι από την Ολλανδία που κάνει την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αγάπη που δείχνουν οι οπαδοί για την ομάδα. «Πρέπει να σας πω ότι στη Νάπολι ακόμα θυμούνται τον ΠΑΟΚ και λένε για τον κόσμο του», πρόσθεσε ο Ιταλός αμυντικός. «Να είμαστε καλύτεροι σε επίθεση και άμυνα», είπε ο Κρέσιτς.

Πώς είναι οι πρώτες σου μέρες στον ΠΑΟΚ, τι ήξερες για τον σύλλογο και τι συνάντησες εδώ;

«Ηρθα το Σάββατο και έχω μπει από νωρίς στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το θέμα μας είναι να ετοιμαστούμε για τα τέλη του μηνός, όταν θα παίξουμε στην Ευρώπη».

Πώς αποφάσισες να αφήσεις το Καμπιονάτο για ένα πρωτάθλημα μικρότερης δυναμικότητας;

«Επαιξε ρόλο η προσωπική επαφή με τον Ζήση Βρύζα αλλά και το γεγονός ότι απ' όλες τις προτάσεις που είχα η πιο ρεαλιστική ήταν αυτή του ΠΑΟΚ».

Πότε θα είσαι 100% έτοιμος για να βοηθήσεις όσο μπορείς τον ΠΑΟΚ;

«Σταμάτησα τις υποχρεώσεις μου στις 4 Ιουνίου και ξεκίνησα πάλι τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος είναι να ετοιμαστώ όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το πότε θα το δούμε».

Επαιξες με την Τσίβας σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν τα πήγε καλά. Συμφωνείς σ' αυτό; Τι έφταιξε; Υπάρχει πίεση για να είστε έτοιμοι τέλη Ιουλίου;

«Συμφωνώ ότι η ομάδα μας δεν είχε καλή εικόνα. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δίνεις την αξία που πρέπει για να βγάζεις συμπεράσματα. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι υπάρχει πίεση στην ομάδα. Δουλεύουμε όπως πρέπει».

Σου λέει κάτι το γεγονός ότι η ομάδα είχε στην πρώτη προπόνηση 15 χιλιάδες κόσμο, ενώ έχουν εξαντληθεί και τα εισιτήρια διαρκείας;

«Είναι πολύ θετικά όλα αυτά. Μου τα είπε στο τηλέφωνο και ο Τσιρίλο. Από εκεί και πέρα, ξέρετε ότι εγώ έπαιζα στη Νάπολι με 70 χιλιάδες κόσμο και όλα αυτά τα έχω συνηθίσει. Ακόμα, πρέπει να σας πω ότι ακόμα και στη Νάπολι πολλοί φίλοι θυμούνται τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ πριν από 20 περίπου χρόνια και έχουν να λένε για τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές, πάντως, πιστεύω ότι η Νάπολι μοιάζει με τον ΠΑΟΚ σε πολλά, όπως και η πόλη με τη Θεσσαλονίκη».

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ φέτος;

«Πρώτα να έχω καλή προσαρμογή και, από κει και πέρα, στα τρία χρόνια συμβολαίου να εκπληρώσω τους στόχους της ομάδας».

Κρέσιτς: «Καλύτεροι σε επίθεση και άμυνα»

Σύντομα ο ΠΑΟΚ θα είναι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας, όπως δήλωσε ο Ντάριο Κρέσιτς. «Κάναμε μέχρι σήμερα την πιο σκληρή δουλειά. Με πολύ τρέξιμο και δύναμη και πλέον αρχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην τακτική μέσα από τα φιλικά παιχνίδια. Είναι δικαιολογημένο να μην έχουμε φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δικαιολογημένος, όμως, είναι και ο προπονητής μας, που θέλει το κάτι παραπάνω. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι. Όσον αφορά τα φάουλ, το καλύτερο είναι να μην κάνουμε παραβάσεις σε τέτοιες θέσεις έξω από την περιοχή, μια και πολλά γκολ μπαίνουν από τέτοιες στημένες φάσεις», ανέφερε ο Σλοβάκος τερματοφύλακας.

Στη συνέχεια ο πρώην πορτιέρο του Πανιωνίου, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να βελτιώσει την αμυντική και την επιθετική της λειτουργία. «Και πέρυσι ήταν μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος και φέτος μπορεί να είναι το ίδιο. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ πιστεύω ότι και στην επίθεση μπορούμε και πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο», σχολίασε ο Κρέσιτς.

«Γίνεται καλή δουλειά και καθημερινά μού ζητεί καινούργια πράγματα, ιδιαίτερα για την τεχνική που πρέπει να έχω», είπε, αναφερόμενος στον Ζουστίνο που είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ. «Είναι θετικό στοιχείο, ώστε να δίνουμε το 100% στις προπονήσεις. Τώρα δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια», δήλωσε για τον ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί με τον Κώστα Χαλκιά.

•Στο Άρνεμ της Ολλανδίας που προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν είναι από χθες και ο Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με τον αντιπρόεδρο Ηλία Βιολίδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργο Μιχαηλίδη και τον υπεύθυνο ασφαλείας Γιάννη Αθανασιάδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα παρακολουθήσει αύριο το φιλικό με τη Βίλεμ στο Τίλμπουργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x