Η προετοιμασία της εθνικής Αργεντινής για το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Βραζιλία στις 5 Σεπτεμβρίου, άρχισε κάπως ανορθόδοξα για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο τεχνικός της «μπιανκοσελέστε» συνέχισε την άτυπη κόντρα του με το «αντίπαλο δέος», τον Πελέ, χαρακτηρίζοντας τον «δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών», πίσω φυσικά από τον ίδιο!
Μιλώντας στο FIFA.com, ο Ντιεγκίτο επικαλέστηκε μάλιστα ψηφοφορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που είχε διεξαχθεί το 2000 και στην οποία είχε πάρει την πρώτη θέση.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ψήφισε ο κόσμος και ο Πελέ ήρθε δεύτερος πίσω από εμένα. Κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό».

Στη συνέχεια ο Μαραντόνα εξήγησε τους λόγους που τον βάζουν στην κορυφή.

«Ξέρετε κάτι; Αγωνίστηκα για μια δεκαετία στην Ευρώπη, ενώ ο Πελέ έπαιζε στη Νότια Αμερική. Εντάξει, κέρδισε περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά τα ευρωπαϊκά γήπεδα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Όταν έτρεχα με την μπάλα στα πόδια στην Ισπανία και την Ιταλία, με κυνηγούσαν αμυντικοί σαν να ήταν κυνηγόσκυλα».

«Αυτό που έχει σημασία είναι το τι πιστεύει ο κόσμος. Ήρθε δεύτερος κι εγώ πρώτος. Άλλωστε έγινε και μια ψηφοφορία στη Βραζιλία για το σπουδαιότερο αθλητή της χώρας και ήρθε κι εκεί δεύτερος, πίσω από τον Άιρτον Σένα. Νομίζω ότι πρέπει να συνηθίσει πως αυτή είναι η θέση του», κατέληξε ο Μαραντόνα!

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης