Γενικά

1η θέση και χρυσό μετάλλιο για τον Χρήστο Κορομηλά

Στο Open Water Swimming - Οceanman World Championship Dubai 2018.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ΑΜεΑ κατέκτησε ο Χρήστος Κορομηλάς (με πλήρη απώλεια όρασης) στο Open Water Swimming - Οceanman World Championship Dubai 2018, συνοδευόμενος από τον προπονητή και φυσικοθεραπευτή του Γιώργο Γκούντα.

Ο αθλητής του Συλλόγου «Ιωνάς- Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑΜεΑ» εκπροσώπησε τη χώρα μας παίρνοντας την πρόκριση στον εγχώριο αγώνα στο Οίτυλο, στην κατηγορία Inspiration διανύοντας 5 χιλιόμετρα.

Ο 55χρονος Χρήστος Κορομηλάς έχασε την όραση του πριν 10 χρόνια. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ο αυτοσεβασμός και η δίψα για ζωή επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα τους και ακόμα πιο ψηλά.

Ο Χρήστος συναγωνίζεται αρτιμελής σχεδόν επί ίσοις όροις με συνοδό τον προπονητή και φυσικοθεραπευτή του Γιώργο Γκούντα του Συλλόγου «Ιωνάς- Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑΜεΑ» και έχει αρκετές διακρίσεις και μετάλλια.

Ο Σύλλογος "Ιωνάς - Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑΜεΑ" σκοπό έχει την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες μέσω της θεραπευτικής εκγύμνασης στο υγρό στοιχείο (υδροθεραπεία) σε ποικίλα περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ψυχοκινητικών παθήσεων είτε εκ γενετής είτε επίκτητων που το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά παιδιά που ξεκινούν τον θεραπευτικό τους αγώνα πολλές φορές και από τους 6 πρώτους μήνες της ζωής τους.

Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της 10ετους πορείας του Συλλόγου, έχει αναπτυχθεί και το αγωνιστικό τμήμα στο χώρο της κολύμβησης, της ποδηλασίας αλλά και του στίβου, καθώς και τριάθλου και αριθμεί σήμερα περί τους 20 αθλητές με επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στις οποίες ο Σύλλογος "Ιωνάς - Τμήμα Θεραπευτική Αγωγής ΑΜεΑ" δίνει δυναμικά το παρόν.

Ο αγώνας Open Water Swimming - Οceanman World Championship Dubai 2018 απευθύνεται σε αρτιμελείς ωστόσο υπάρχει η ξεχωριστή κατηγορία των ΑΜεΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x