Ελλάδα

Δικαιουλάκος: «Το πλάνο πήγε περίπατο»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος που έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στο γυναικείο μπάσκετ. Ο προπονητής του Αθηναϊκού που «σάρωσε» τα πάντα στο διάβα του (πήρε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωπαϊκό) μίλησε στην «SportDay» για το κατόρθωμα της ομάδας από τον Βύρωνα, τονίζοντας ότι η επιτυχία ήρθε δύο χρόνια νωρίτερα!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος που έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στο γυναικείο μπάσκετ. Ο προπονητής του Αθηναϊκού που «σάρωσε» τα πάντα στο διάβα του (πήρε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωπαϊκό) μίλησε στην «SportDay» για το κατόρθωμα της ομάδας από τον Βύρωνα, τονίζοντας ότι η επιτυχία ήρθε δύο χρόνια νωρίτερα!

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Δικαιουλάκου στην «SportDay»:

•Είστε η πρώτη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας που κατέκτησε το «τριπλ κράουν». Πώς μεταφράζεται αυτό στο μυαλό σας;
«Στο δικό μου μυαλό είναι πολύ απλή η μετάφραση. Ήμασταν πολύ καλοί στις λεπτομέρειες και άπαντες έκαναν τέλεια τη δουλειά τους με επαγγελματική συνείδηση. Ο πρόεδρος Νίκος Χαρδαλιάς και οι συνεργάτες του, παρέδωσαν μαθήματα μάνατζμεντ και διαχείρισης όχι μόνο χρημάτων, αλλά κυρίως χαρακτήρων και καταστάσεων. Αν σε μια ομάδα με τόσους στόχους, κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του ή έστω υποτονικά, δεν έρχονται τα αποτελέσματα».

•Όταν είχατε έρθει πέρυσι στην ομάδα είχατε βάλει ένα πλάνο. Μέχρι τώρα πιστεύετε ότι έχει τηρηθεί;
«Έχουμε καταπατήσει το πλάνο. Δεν υπάρχει πλέον πλάνο, έχει πάει περίπατο. Τα πάντα ήρθαν τουλάχιστον ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα από τον προγραμματισμό. Δεν περίμενα τόσο γρήγορα να έρθουν τα αποτελέσματα και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο. Ας είναι, δεν μας πειράζει, απλώς μας έκανε εντύπωση. Τώρα πρέπει να καταστρώσουμε νέο πλάνο, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτό».

•Η επίθεση προσφέρει θέαμα και η άμυνα τίτλους. Συμφωνείτε; Από την άποψη ότι η άμυνα τελικά ήταν το δυνατό σας σημείο.
«Η επίθεση είναι χαρακτηριστικό των θεαματικών ομάδων παντού. Οι καλές ομάδες όμως που επενδύουν στην άμυνα είναι αυτές που κατακτούν το πρωτάθλημα. Εμείς ξέραμε ότι η άμυνα δεν θα μας "πουλήσει" ποτέ! Έχω μάθει να ξεχωρίζω τα παιχνίδια που θα κερδίσουμε από την άμυνα και τα παιχνίδια που χρειάζεσαι καλή επίθεση για να αποδράσεις. Η άμυνα σε αποτρέπει από την ήττα. Η επίθεση σε ωθεί στην νίκη».

Στο φετινό yearbook, ποια θα ήταν η κεντρική φωτογραφία που θα βάζατε;
«Μα ποια άλλη, απ' αυτή της απονομής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Πόλυ Σαρέγκου. Νιώθω δέος μπροστά σ' αυτή την φωτογραφία, όχι μόνο για το τρόπαιο, αλλά και για την παραλαβή από μια παίκτρια η οποία σταμάτησε το μπάσκετ και μέσα σε ένα μήνα της άλλαξα γνώμη. Στην ουσία ήταν αυτή η οποία μαζί με κάποιες άλλες ακόμα άλλαξαν το ρου της ιστορίας του Αθηναϊκού. Απλώς την ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε με κλειστά τα μάτια και είναι πολύ συγκινητικό που ανταμείφθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο».

Μία μέρα πριν από την πραγματοποίηση του πρώτου τελικού του EuroCup απέναντι στη Ναντέζντα στο Ορενμπουργκ της Ρωσίας, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είχε πει πριν από το ματς στις παίκτριες του: «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο» Κι’ αυτό γιατί… «ο άνθρωπος φτιάχνει μόνος το πεπρωμένο του με τις πράξεις του. Εμείς είχαμε ήδη φτιάξει το πεπρωμένο μας πριν από τους τελικούς, με τη σκληρή δουλειά μας. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να συνειδητοποιήσουν οι παίκτριές μου. Γι' αυτό τους έκανα αυτή τη δήλωση. Αυτό που μας εκφράζει πιο πολύ είναι ότι αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να πληρώσεις πολύ υψηλό τίμημα».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x