Βόλεϊ

Φουλ για το έκτο σερί!

Πλώρη για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο στην Α1 βόλεϊ γυναικών έβαλε ο Παναθηναϊκός. Οι Κυπελλούχες Ελλάδας πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή επιβλήθηκαν με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη, στον πρώτο μεταξύ τους τελικό και έκαναν το 1-0 στη σειρά, ενώ έσπασαν και το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρόλευκων». Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο κλειστό του Μετς (20:00).

Πλώρη για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο στην Α1 βόλεϊ γυναικών έβαλε ο Παναθηναϊκός. Οι Κυπελλούχες Ελλάδας πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή επιβλήθηκαν με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη, στον πρώτο μεταξύ τους τελικό και έκαναν το 1-0 στη σειρά, ενώ έσπασαν και το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρόλευκων». Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο κλειστό του Μετς (20:00).

• Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το ματς:

Αναγνωριστικοί ήταν οι πρώτοι πόντοι στον αγώνα, αφού οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6). Το προβάδισμα των δύο πόντων συντηρούσαν οι «ερυθρόλευκες» μέχρι τα μισά του πρώτου σετ (14-12) αφού εκμεταλλευόντουσαν τη καλή μέρα της Τένεβα. Από την άλλη, οι «πράσινες» έπαιζαν συνέχεια με τις Μόλναρ και Ντουμιτρέσκου. Ενδεικτικό ότι οι 10 από τους 14 πρώτους πόντους των φιλοξενούμενων είχαν επιτευχθεί από αυτές τις δύο (16-14). Μάλιστα, χάρη στο πολύ καλό τους σέρβις, οι γηπεδούχες πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Όταν μάλιστα, η διαφορά πήγε στο +6 (22-16), ο Παναθηναϊκός συμβιβάστηκε με την απώλεια του πρώτου σετ. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα με 25-17.

2ο σετ:

Με ανεβασμένη την ψυχολογία από την κατάκτηση του πρώτου σετ, οι Πειραιώτισσες έκαναν σερί 4-0 και πήραν και πάλι διαφορά από νωρίς (8-4). Πολύ καλή σε αυτό το διάστημα και η Κόλεβα, που τόσο σε επίθεση, όσο και από το σέρβις δυσκόλευε αφάνταστα την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, η πασαδόρος του «τριφυλλιού» άρχιζε να βάζει στο παιχνίδι και την Χατζηνικολάου, η οποία δεν ήταν όμως, τόσο αποτελεσματική. Το μπλοκ των γηπεδούχων ήταν άριστο και κάπως έτσι η διαφορά επεκτάθηκε αντί να μειωθεί. Ήδη, από το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ το σετ έμοιαζε και αυτό να «βάφεται» κόκκινο, αφού ο Ολυμπιακός προηγούταν με 16-9. Οι «πράσινες» έκαναν την αντεπίθεση τους στη συνέχεια, μείωσαν ακόμα και σε 20-17, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήραν και το δεύτερο σετ με 25-22.

3ο σετ

Εντελώς διαφορετική ιστορία ήταν το τρίτο σετ. Οι φιλοξενούμενες δεν είχαν άλλο περιθώριο και παρουσιάζοντας το καλύτερο τους πρόσωπο από την αρχή του αγώνα, απέκτησαν προβάδισμα 5 πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι (10-5), το οποίο στη συνέχεια πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις (16-7). Οι Τομάσεβιτς και η Μόλναρ άρχισαν να «μπαίνουν» στο πνεύμα του αγώνα, την ώρα που το «πράσινο» μπλοκ λειτουργούσε για πρώτη φορά σωστά. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, μείωσε σε 21-17, αλλά οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήραν το πρώτο τους σετ στο ματς με 25-18.

4ο σετ

Οι «πράσινες» είχαν επανέλθει στο ματς και έτσι ξεκίνησαν καλά και το τέταρτο σετ (2-5), και οδηγήθηκαν προηγούμενες στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ (8-5). «Κλειδί» για την άνοδο του Παναθηναϊκού το μπλοκ, που βρήκε τρόπο να μπλοκάρει την Τένεβα. Δεν έγινε το ίδιο όμως και με την Κόλεβα, η οποία είχε ήδη φτάσει τους 22 πόντους. Από την άλλη, η Τομάσεβιτς και η Χατζηνικολάου είχαν βρει τον ρυθμό τους, αφού και η Μυλωνά βελτίωσε την υποδοχή της, τη στιγμή που η Ευαγγελία Χάνταβα συνέχισε να είναι εκτός ρυθμού. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα το σταθερό προβάδισμα του Παναθηναϊκού (16-12). Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, οι κυπελλούχες Ελλάδος έφτασαν ακόμα και στο 19-13. Η έμπειρη ομάδα του Τάκη Φλώρου δεν γινόταν να χάσει το σετ έχοντας διαφορά έξι πόντων και έτσι ισοφάρισαν σε 2-2, κατακτώντας το τέταρτο σετ με 25-21. Όλα θα κρίνοντας πλέον στο τάι μπρέικ.

5ο σετ

Γρήγορο 4-0 για τον Παναθηναϊκό με δύο συνεχόμενους άσους της Κουτουξίδου, και μπλοκ πάνω στην Κόλεβα. Ήταν εμφανές πλέον, ότι η ψυχολογία ήταν φανερά υπέρ των «πρασίνων» που βρέθηκαν από την κόλαση, στον παράδεισο! Όλα κυλούσαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που βρισκόταν ήταν πλέον, πολύ κοντά στο να «σπάσει» την έδρα του Ολυμπιακού. Ήδη, είχαν πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (8-4). Μάλιστα, στο μπλοκ της Μόλναρ πάνω στην (κακή σήμερα) Χαντάβα, ο «πράσινος» πάγκος άρχισε να πανηγυρίζει, μια και ο Παναθηναϊκός ήταν ένα βήμα πριν το μπρέικ (6-12). Καθοριστική σε αυτή την ανατροπή η παρουσία της Χατζηνικολάου, που «πλήγωσε» την παλιά της ομάδα. Το πρώτο ματς μπολ ήρθε στο 14-7 και τελικά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σπουδαία επικράτησή του με 15-8.

Τα σετ 2-3: 25-17, 25-22, 18-25, 21-25, 8-15

*Στις εξέδρες του «Μελίνα Μερκούρη» βρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, όπως και ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Τζιοβάνι Κοπράρα.

* Το «παρών» έδωσε και ο αθλητής από το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Καλντέιρα.

* Πολύ λίγος ο κόσμος στις εξέδρες, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κάποια άλλη σπουδαία αγωνιστική δραστηριότητα και επρόκειτο για τον πρώτο τελικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 3π.(2 άσοι, 1/3 επ.), Τένεβα 19 (1 άσος, 13/29 επ., 64% υπ., 5 μπλοκ), Κόλεβα 26 (3 άσοι, 22/48 επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 7 (6/25 επ., 55% υπ., 1 μπλοκ), Νικολαΐδου 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Νικούλη 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Βλάχου (λ- 68% υπ.) / Χούντα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 2π. (2 άσοι), Ντουμιτρέσκου 16 (2 15/33επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 24 (20/35 επ., 58% υπ., 4 μπλοκ), Τομάσεβιτς 11 (9/29επ., 61% υπ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 9 (7/14 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 16 (1 άσος, 11/18 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 67%) / Παπαγεωργίου,
Χατζηνίκου, Σαπαρέφσκα.


*Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η Αστυνομία προέβη σε 15 συλλήψεις, εξαιτίας απώλειας του ιματισμού των ομάδων βόλεϊ των "ερυθρόλευκων". Πάντως, τα ρούχα αργότερα επιστράφηκαν και, έτσι, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής, Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x