Τις πύλες του στο ευρύ κοινό άνοιξε από το πρωί της Κυριακής το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την πολιτεία να σταματήσουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα να αποτελούν κτήρια-κουφάρια και να ελευθερωθεί η πρόσβαση των πολιτών.

Στις εκδηλώσεις της Κυριακής για το άνοιγμα του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, παραβρέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος. Το παρών επίσης έδωσαν αθλητές και πρωταθλητές της κωπηλασίας, του κανόε-καγιάκ και του Μαραθωνίου.

Πλέον, το κωπηλατοδρόμιο άνοιξε τις πύλες του ως οργανωμένος χώρος αναψυχής και άθλησης με σκοπό να γίνει πιλότος της προσπάθειας για απόδοση των ολυμπιακών ακινήτων προς χρήση από τους Έλληνες πολίτες.

Στην ομιλία του, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το άνοιγμα του κωπηλατοδρομίου του Σχινιά στο κοινό είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ενεργειών που προετοιμάζουμε και πραγματοποιούμε στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με στόχο τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον Άγιο Κοσμά, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, στον Ολυμπιακό Πόλο του Φαλήρου, στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ. Ο χώρος αυτός ανήκει τώρα σε κάθε Έλληνα πολίτη, είναι περιουσιακό στοιχείο όλων μας. Αν το αγκαλιάσουμε και το περιποιηθούμε, αν δουλέψουμε μαζί, κράτος, αυτοδιοίκηση, ομάδες πολιτών, αυτός ο τόπος θα γίνει ένας παράδεισος. Αν τον εγκαταλείψουμε θα έχουμε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube