Ελλάδα

Ο Πεδουλάκης ανέλαβε τον Πανελλήνιο

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι ο διάδοχος του Κώστα Πετρόπουλου στον πάγκο του Πανελληνίου. Ο πρόεδρος των «Ολυμπιονικών», Μίνως Κυριακού, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με το «Νουρέγιεφ», στη διάρκεια της οποίας του ανακοίνωσε το της συνεργασίας τους, ενώ του αποκάλυψε το όνομα του διαδόχου του.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι ο διάδοχος του Κώστα Πετρόπουλου στον πάγκο του Πανελληνίου. Ο πρόεδρος των «Ολυμπιονικών», Μίνως Κυριακού, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με το «Νουρέγιεφ», στη διάρκεια της οποίας του ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους, ενώ του αποκάλυψε το όνομα του διαδόχου του.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα υπάρξει συνάντηση του κ. Κυριακού με όλα τα μέλη του συλλόγου προκειμένου να τα ενημερώσει για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε την προπονητική καριέρα του από την Άμιλλα Περιστερίου, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Περιστέρι, ενώ την περσινή σεζόν κάθισε στον πάγκο του Μακεδονικού, τον οποίο οδήγησε στον τελικό του ULEB Cup, όπου οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τη Λιέτουβος Ρίτας.

Η ΚΑΕ Πανελλήνιος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η διοίκηση της ΚΑΕ Πανελλήνιος έλυσε σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου τη συνεργασία της με τον προπονητή κ. Κώστα Πετρόπουλο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Μίνως Κυριακού, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα τεχνικό, με τον οποίο και συμφώνησε στην εξέλιξη αυτή, μετά τα τελευταία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Σε φιλικό κλίμα, ο κ. Κυριακού ευχαρίστησε τον κ. Πετρόπουλο για την συνολική προσφορά στην ομάδα μπάσκετ του Πανελληνίου, καθώς και τον υψηλό επαγγελματισμό που επέδειξε. Η ΚΑΕ Πανελλήνιος ανακοινώνει επίσης την επίτευξη συμφωνίας διετούς συνεργασίας με τον Ελληνα τεχνικό, κ. Αργύρη Πεδουλάκη. Τον κ. Πεδουλάκη θα παρουσιάσει ο κ. Κυριακού στα στελέχη και τους αθλητές του τμήματος μπάσκετ το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου».

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:«Ξεκινάμε μια καινούρια προσπάθεια. Συναντήθηκα με τον κ. Κυριακού και συμφωνήσαμε να πορευθούμε μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια. Θεωρώ ότι ο Πανελλήνιος έχει τα εχέγγυα για ν’ αλλάξει επίπεδο στην συνείδηση του μπασκετικού κόσμου, αφού πρόεδρος του είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία και το όραμα του συλλόγου. Ευελπιστούμε, μέσα από τη σκληρή δουλειά και το ομαδικό πνεύμα, να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική προς όλους ομάδα».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Μίνως Κυραικού, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αργύρη Πεδουλάκη προς τους παίκτες της ομάδας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου τεχνικού στο κλειστό της Κυψέλης. Στη συνέχεια ανακοίνωσε στους παίκτες του την αναβάθμιση του Χάρη Πανόπουλου από βοηθό προπονητή σε γενικό διευθυντή της κυανάλευκης ΚΑΕ για το διάστημα που θα απουσιάζει ο Φραγκής Δανιηλίδης απο τις υποχρεώσεις του, αφού ο τελευταίος υπέστη εγκεφαλικό και παραμένει κλινήρης.

Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε στο τέλος της συνεργασίας με τον Κώστα Πετρόπουλο τονίζοντας πως «εκτιμώ απεριόριστα τον Κώστα Πετρόπουλο, αλλά οι εμφανίσεις της ομάδας και ειδικά αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν τραγικές». Μιλώντας προς τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο Μίνως Κυριακού του είπε πως «εσύ είσαι από σήμερα ο αρχηγός της ομάδας».

Ο "Αρτζι" πήρε στη συνέχεια τον λόγο, αναλύοντας τη φιλοσοφία του στους παίκτες και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την Τρίτη το πρωί.

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας δεν έδωσαν το «παρών» οι δύο άμεσοι συνεργάτες του "Νουρέγιεφ", Γιάννης Κτιστάκης και Τάσος Βελέγκας. Παρών ήταν ο Ανδρέας Ζιάκας, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στο τεχνικό επιτελείο των "ολυμπιονικών", αφού μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στον σύλλογο. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι άνθρωποι που θα επιλέξει ο Αργύρης Πεδουλάκης ως συνεργάτες του.

Επιμέλεια: Γιάννης Ντούζγος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x