Σταύρος Χονδροθύμιος

Αυτά που (δεν) θέλουμε να δούμε στον τελικό

Πολλές μαγικές εικόνες περιμένουμε να απολαύσουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sportfm.gr για 11 στιγμές που αν συμβούν δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Πώς και πώς περιμένουμε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι ασχολούνται με τα προφανή. Ποιος θα το πάρει, ποια είναι τα δυνατά χαρτιά της Ρεάλ και ποια της Γιουβέντους και που θα κριθεί η αναμέτρηση.

Όλα αυτά είναι ωραία και αυξάνουν την προσμονή μας για το κορυφαίο ματς της σεζόν, αλλά ποια στιγμιότυπα θα ήταν αυτά που θα στιγμάτιζαν αυτό το μεγάλο ραντεβού; Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα μπορούσαν να συμβούν πράγματα που (ορισμένα) ξεπερνούν τη φαντασία και θα είναι εντελώς κόντρα σε ό,τι αναμένουμε!

Ας δούμε λοιπόν την ενδεκάδα των «μαγικών» στιγμών που θα έκαναν τον τελικό πραγματικά αξέχαστο.

inner

Μπουφόν: Είναι ίσως το κεντρικό πρόσωπο του τελικού και σχεδόν όλοι οι «ουδέτεροι» θέλουν να κατακτήσει τον τίτλο η Γιουβέντους για το χατίρι του. Σκεφτείτε παιχνίδι της μοίρας, να είναι ισόπαλο το αποτέλεσμα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, να πνίξει γκολ, που δεν πνίγει ούτε πιτσιρικάς στις αλάνες (σαν το γκολ που δέχθηκε ο Αρκονάδα στον τελικό του Euro 1984 για τους παλαιότερους). Το απεύχομαι γιατί τον λατρεύω, αλλά για κάντε το εικόνα! Τραγικό.

inner

Κριστιάνο: Η ομάδα του πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 90’, όλοι οι Μαδριλένοι πανηγυρίζουν τρελά και αυτός κάθεται σε μια γωνιά μόνος τους και κλαίει. Όχι, δεν είναι δάκρυα χαράς, αλλά εκνευρισμού και στεναχώριας. Τον πλησιάζει ο Μπενζεμά που πριν λίγα δευτερόλεπτα έχει σκοράρει και αντί να αγκαλιαστούν, ο Πορτογάλος σπρώχνει βίαια τον συμπαίκτη του, γιατί του πήρε την… μπουκιά από το στόμα και δεν σκόραρε αυτός! Ακολουθεί χαμός…

inner

Κιελίνι: Αν και παιχταράς, οι περισσότεροι όταν ακούν το όνομά του, το πρώτο που τους έρχεται στην μνήμη, είναι η δαγκωνιά που δέχθηκε από τον Σουάρεζ. Ο Ιταλός αμυντικός, αποφασίζει σε αυτή τη μεγάλη στιγμή που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης, να πάρει το… αίμα του πίσω, να αποδείξει ότι δεν είναι «γατάκι» και δαγκώνει με μανία τον ανυποψίαστο Ίσκο. Το τελευταίο πλάνο δείχνει τον Ιταλό αμυντικό ανακουφισμένο, την ώρα που λίγο αίμα κυλάει από τα δόντια του.

inner

Ράμος: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει τον τίτλο και ο αρχηγός των Ισπανών ετοιμάζεται να σηκώσει στον ουρανό του Κάρντιφ το τρόπαιο. Οι συμπαίκτες του παραληρούν, εκατοντάδες φωτογράφοι «μάχονται» για να πετύχουν το καλύτερο κλικ και ο Ράμος συγκινημένος πιάνει στα χέρια του το αντικείμενο του πόθου. Τη στιγμή που το σηκώνει, του γλιστράει ( του είχε συμβεί πριν χρόνια κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών από την οροφή του πούλμαν), αυτό πέφτει, «στραπατσάρεται», σπάει το ένα του «αυτί» και κατρακυλάει στα σκαλάκια. Το μεγαλύτερο φιάσκο απονομής που έγινε ποτέ!

inner

Κεντίρα: Ο αμυντικός μέσος της Γιουβέντους, δεν… φημίζεται για την ταχύτητά του. Το ματς είναι 2-1 υπέρ της ομάδας του και στο 89’ ο ταχύτατος Κριστιάνο βγαίνει στην αντεπίθεση και ο μοναδικός αντίπαλος που βρίσκεται σε ακτίνα 10 μέτρων είναι ο Κεντίρα. Οι Ιταλοί κλαίνε, οι Ισπανοί ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν γιατί ο Γερμανός αποκλείεται να προλάβει τον Πορτογάλο. Όμως ξαφνικά πατάει το… τούρμπο και σαν να ήπιε μαγικό ζωμό, ξεπερνάει στο σπριντ τον Κριστιάνο, κλέβει την μπάλα και σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Αμέσως ο Γιουσέιν Μπολτ τουιτάρει: «Μετά από αυτήν την κούρσα του Κεντίρα, εγκαταλείπω. Είναι πλέον ο ταχύτερος, δεν μπορώ να τον ανταγωνιστώ».

inner

Καζεμίρο: Κατηγορείται από όλους ότι είναι… άμπαλος. Ο δυναμικός μέσος της «Βασίλισσας» κλείνει στόματα και δίνει απαντήσεις σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν κάνει ούτε ένα κόψιμο της μπάλας, ούτε μισό κλέψιμο, ούτε ένα δυνατό τζαρτζάρισμα, αλλά… μοιράζει σακούλες δεξιά και αριστερά, κρύβει την μπάλα, βγάζει δύο ασίστ «πάρε – βάλε» και σκοράρει με τακουνάκι. Ο ορισμός του ποδοσφαιριστή – δαντέλα! Στις δηλώσεις του κατά την παραλαβή του βραβείου του MVP, αποθεώνει τον Μπενίτεθ που τον καθιέρωσε στη Ρεάλ, ενώ άπαντες τον έβριζαν επειδή ήταν… άτεχνος. Διπλή δικαίωση.

inner

Κουαρδάδο: Το παιχνίδι έχει οδηγηθεί στην παράταση και όλα δείχνουν ότι ο τίτλος θα κριθεί στα πέναλτι. Ο Κουαρντάδο, που έχει μπει ως αλλαγή, σκοράρει δύο λεπτά πριν τη λήξη και τρέχει αμέσως προς την εξέδρα. Όλοι θεωρούμε ότι ψάχνει κάποιο οικείο του πρόσωπο για να αφιερώσει το γκολ, όμως μας διαψεύδει. Ανεβαίνει στην κερκίδα, ρίχνει το βλέμμα του προς όλες τις κατευθύνσεις και αναζητά κάποιον. Τελικά βρίσκει τον Μουρίνιο, του το αφιερώνει , τον φιλάει και τον ευχαριστεί που τον έδιωξε ως αποτυχημένο από την Τσέλσι και τώρα ζει αυτή τη στιγμή! Άναυδος ο Πορτογάλος προπονητής, εμφανώς αμήχανος, χάνει τα λόγια του.

inner

Μόντριτς: Κόρνερ για τη Ρεάλ και η μπάλα είναι στον αέρα. Η φάση δείχνει… τελειωμένη, καθώς την κεφαλιά διεκδικούν ο Μπονούτσι με τον Μόντριτς και τότε γίνεται το απρόσμενο. Ο μικροκαμωμένος Κροάτης, λες και πάτησε πάνω σε βατήρα, εκτοξεύεται, κερδίζει την κεφαλιά από τον υψηλόσωμο και εξαιρετικό κεφαλοσφαιριστή Ιταλό και στο γήπεδο επικρατεί πανικός. Μπορεί η κεφαλιά να πέρασε άουτ, όμως το… ανδραγάθημα, δεν πέρασε απαρατήρητο από το κοινό. Το ματς διακόπτεται για τρία λεπτά από το συνεχές χειροκρότημα, ο Μόντριτς απολαμβάνει το standing ovation και οι 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο γήπεδο, περνάν ένας ένας και τον συγχαίρουν. Μετά από αυτό το… ευχάριστο διάλειμμα , το ματς συνεχίζεται κανονικά.

inner

Ιγκουαϊν: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και αυτό το γνωρίζει καλά ο Αργεντινός επιθετικός. Δεν είναι λίγα αυτά που έχει ακούσει για τα παραπανίσια κιλά του και στον τελικό φροντίζει να βουλώσει στόματα και να αυτοσαρκαστεί παράλληλα. Σκοράρει το νικητήριο γκολ, τρέχει προς την κάμερα και βγάζει τη φανέλα της Γιουβέντους. Από κάτω φοράει ένα μπλουζάκι με στάμπα ενός ινστιτούτου αδυνατίσματος και από κάτω γράφει: «Δεν το έχω ανάγκη, σκοράρω κι έτσι».

inner

Κρόος: Οι συμπαίκτες του στο βάθρο έχουν φορέσει το t-shirt που φτιάχτηκε για την περίσταση και πανηγυρίζουν. Αυτός όμως, δεν ακολουθεί το ομαδικό… outfit και στην απονομή του μεταλλίου του εμφανίζεται ως… κλασικός Γερμανός. Φοράει λευκό κασκορσέ, φαρδιά μπεζ βερμούδα με πολλές τσέπες και φυσικά σανδάλι με άσπρη κάλτσα. Όλοι γύρω του έχουν μείνει άφωνοι με τη στιλιστική επιλογή του Κρόος και με τα υπερσύγχρονα κινητά τους τηλεφώνα τον φωτογραφίζουν. Αυτός απαθανατίζει τις στιγμές με μια ογκώδη φωτογραφική μηχανή παλαιού τύπου, ασφαλώς κρεμασμένη στο λαιμό του! Μαγεία…

inner

Άλβες – Μαρσέλο: Οι κόντρες τους στα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, έμοιαζαν περισσότερο με… κοκορομαχίες παρά με συμπεριφορές που συναντάμε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Στον τελικό θα αγωνίζονται στην ίδια πλευρά και ενώ όλοι περιμέναμε να παρακολουθήσουμε στιγμές απείρου κάλλους και τσαμπουκάδες χωρίς προηγούμενο, τρίβουμε τα μάτια μας. Οι δύο παίκτες, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στις επικές διαμάχες τους, σε κάθε τους κόντρα δίνουν τα χέρια, όταν ο ένας πέφτει στο χορτάρι, ο άλλος το δίνει βοήθεια για να σηκωθεί και μετά από κάθε καλή ντρίπλα ή καλή σέντρα ο ένας συγχαίρει τον αντίπαλο και τον χειροκροτεί! Η… ευγένεια τους, έχει εκνευρίσει τόσο τους προπονητές, που τους κάνουν αλλαγή και μετά οι δύο τους, σαν κολλητοί κάθονται στη φυσούνα δίπλα δίπλα και παρακολουθούν χαμογελαστοί τον αγώνα. (Εντάξει, το τερμάτισα. Το ομολογώ!)

Πιθανότατα δεν θα δούμε τίποτα από όλα αυτά, εκτός ίσως από τα νεύρα του Κριστιάνο αν κάποιος του πάρει την… μπουκιά από το στόμα και δεν σκοράρει, αλλά δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς ο τελικός θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές, ακόμα κι αν αυτές είναι πιο… ορθολογικές και όχι σαν κι αυτές που διαβάσατε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x