Κώστας Νικολακόπουλος

Πρώτη φορά τέτοιος Νάτχο! Και… κλειδαράς και πολεμιστής!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr στην εικόνα του Νάτχο από την χθεσινή εντυπωσιακή παράσταση του Ολυμπιακού

· Εάν με υποχρέωνε κάποιος να κρατήσω ένα πράγμα από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού αυτό θα ήταν η απόδοση του Νάτχο.

· Ο έμπειρος μέσος πραγματοποίησε στο α΄ ημίχρονο την καλύτερη εμφάνιση του με τα «ερυθρόλευκα». Είχε την πιο «γεμάτη» από καλό ποδόσφαιρο απόδοση του. Μία απόδοση την οποία αν μπορεί να διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο και σε πιο απαιτητικά παιχνίδια και σε μία καλή διάρκεια, πολύ απλά δεν μπορεί να βγει από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

· Το ένα κομμάτι, στο οποίο στέκονται όλοι, είναι εκπληκτική πάσα του στον Μασούρα, στη φάση του 1-0. Κάθετη μπαλιά, που κόβει στα δύο την αντίπαλη άμυνα. Ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά τότε με συρτή πάσα, είχε κάνει στον Ποντένσε, στη φάση του 1-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης στο Κύπελλο, μία εβδομάδα πριν…

· Μόνο που ο Νάτχο…

· Πρώτον,αυτός ξεκίνησε και τη φάση του 3-0, αλλά είχε κι άλλες πολύ ωραίες τέτοιες μπαλιές για γκολ χθες. Το ότι δεν τις εκμεταλλεύθηκε ο Ποντένσε στο α΄ ημίχρονο κι ο Γκερέρο στο β΄, δεν μειώνει την ικανότητα του γι΄ αυτές τις πάσες με…διαβήτη. Όπως επίσης άνοιξε έξοχα την μπάλα πολλές φορές στα πλάγια της επίθεσης και γενικά κυκλοφόρησε άψογα την μπάλα.

· Δεύτερον, για πρώτη φορά μας έδειξε ότι δεν είναι απλά ένας φοβερός μπαλαδόρος μέσος, αλλά κι ένας μέσος, οκτάρι, που μπαίνει στη φωτιά και δίνει μάχες! Χθες ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ δεν κατάθεσε μόνο την ποιότητα του, αλλά και τα…κότσια του. Έκανε επανειλημμένως καλή άμυνα, έκοψε αντίπαλες επιθέσεις ακόμη και με τάκλιν, μπήκε σε κόντρες και τις κέρδισε.

· Και δίνω τεράστια σημασία σε αυτό ακριβώς το στοιχείο που έβγαλε χθες ο Νάτχο, του μαχητή, γιατί το άλλο στοιχείο, την δυνατότητα που έχει να κάνει τα δύσκολα εύκολα με μία μπαλιά, την είχαμε δει. Μας την είχε δείξει. Αλλά τον Νάτχο σε ρόλο πολεμιστή, δηλαδή ολοκληρωμένου κεντρικού χαφ, δεν τον είχαμε δει, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι κι απέναντι στον Πέδρο Μαρτίνς.

· Εγώ έχω καταγράψει ουκ ολίγες φορές την άποψη μου ότι ο Νάτχο παίζει λιγότερο απ΄ όσο θα έπρεπε να παίζει. Όμως, είναι αλήθεια ότι ο 30χρονος χαρισματικός αυτός μέσος, δεν βοηθάει όπως πρέπει κι ανάλογα με το ρόλο του, σαν οκτάρι, την ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν είχε κάνει μέχρι τώρα, τουλάχιστον στο βαθμό που το έκανε χθες, την άλλη μισή δουλειά που χρειάζεται το οκτάρι.

· Το μόνο που δεν έκανε στο παιχνίδι με τη Λάρισα ο Νάτχο, και που τον έχουμε δει να το κάνει σε άλλα παιχνίδια, είναι ότι δεν βρέθηκε σε θέση βολής για να τελειώσει ο ίδιος κάποια φάση, δεν είχε καν τελική. Βεβαίως, έπαιξε 60 λεπτά κι όχι ολόκληρο το 90λεπτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

· Η ουσία δεν αλλάζει όμως. Αυτός ο Νάτχο, που είναι και…κλειδαράς, με την ικανότητα του να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες κλειστές άμυνες, αλλά είναι και…πολεμιστής, με το ασίγαστο πάθος που έβγαλε και στις προσωπικές μονομαχίες και παντού, πρέπει να είναι βασικός στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον σε επίπεδο να είναι στο ροτέϊσον του τύπου, ένα ματς να παίζει κι ένα ματς να μπαίνει αλλαγή…

· Άσχετο: αν κατάλαβα καλά, ο Κούγιας τα έβαλε με τον προπονητή της Λάρισας γιατί έκανε πολλές αλλαγές. Ασφαλώς κι είναι δικαίωμα του προέδρου της ΑΕΛ να κρίνει τον προπονητή και τους παίκτες του. Πάντως, και πέρσι, με όλους τους βασικούς της στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΛ τέσσερα είχε φάει (4-1)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x